Kipróbáltuk a robotot, amely érintésre megfőzi a vacsorát
2023. június 10. – 18:25
–
Ács Bori
Mint Az ötödik elemben, csak kicsit ügyetlenebbül: a bitang erős konyhagép a követ is ledarálja, bedagasztja, felaprítja, vagy komplett fogásokat főz meg helyettünk, ráadásul a kanapéról...
Óvakodj a vastag éttermi étlapoktól!
2023. június 6. – 17:01
–
Ács Bori
Mi mindent lehet kiolvasni egy éttermi étlapból a sorok között, és mennyi apró elemből áll össze egy komplex éttermi élmény?
Varázslatos rózsaszín zöldség, amelyet édesen eszünk: mire jó a rebarbara?
2023. június 4. – 10:44
–
Ács Bori
Ugyanaz a pár alapanyag, két egészen különböző desszert – mindez egy zöldségből, amely fanyar, savanykás, mégis édesen esszük.
Krémesebb? Jobb? Rosszabb? Rávetettük magunkat az első csomag új Pilóta kekszre
2023. május 31. – 17:46
–
Ács Bori
Bár még nem indult be az általános ellátás, pár boltban már újra kapható a hosszú hiány után Pilóta keksz. Megkóstoltuk: jobb lett az új gyártmány vagy ugyanolyan?
Mondj egy jó éttermet!
2023. május 30. – 17:03
–
Ács Bori
Éttermet ajánlani szörnyen nehéz: rengeteg körülmény befolyásolhatja azt, kinek mi tetszik, ízlik. Gasztropodcastunkban megpróbálunk segíteni, hogyan döntsünk asztalfoglalás előtt.
Az eper a tejszínhabnál is többet érdemel
2023. május 28. – 12:20
–
Ács Bori
A nyár első gyümölcse egészen új tulajdonságait mutatja meg, ha a megszokottól eltérően párosítjuk, vagy éppen új formában, esetleg más szerkezetbe helyezve esszük.
Nem is Kínából származik a kínai szerencsesüti
2023. május 26. – 04:53
–
Nagy Nikoletta
A jellegzetes kemény süteményt a japánok honosították meg az Egyesült Államokban, és onnan terjedt el mindenfelé. Kínában ritkaságszámba megy, és amerikai édességként tartják számon.
A tojásos nokedli szereti az ecetes fejes salátát
2023. május 25. – 13:43
–
Ács Bori
Gyakorlatilag egyetlen húsmentes tradicionális magyar fogásunk pár alapanyagos, könnyű, olcsó, és az időzítésen túl nincs sok buktatója. Elronthatatlan és egyben olcsó recept.
A legendás Fischer cukrászda fél évszázados története és utolsó napjai
Hogyan lehetséges egy percenként felforduló világban, hogy egy cukrászda 50 évig változatlan maradjon? És ha kibírja egy fél évszázad viharait, mi kell ahhoz, hogy végül mégis lehúzza a rolót?...
Méreg vagy varázsszer a nátrium-glutamát?
2023. május 23. – 17:24
–
Ács Bori
A vitatott adalékanyag, amivel kapcsolatban sok tévhit él a köztudatban, pedig mértékkel alkalmazva valóban fokozhatja az ízeket anélkül, hogy kárt okozna.