Nemcsak egészségesebb, de spórolhatunk is, ha csak azt és csak annyit eszünk, amennyire szükségünk...

A világ táplálkozási irányelvei szerint ettünk pár napig, mindent kimértünk, kiszámoltunk. Jól lehet-e lakni az eszményi egészséges étrendet követve? És mennyit spórolhatunk, ha elhagyjuk a tiltott...

Elronthatatlan receptek, kezdőknek: a legfinomabb paradicsomos spagetti

Harapni való tésztán fényes, édes-savanykás paradicsomszósz, tíz perc összidő alatt. Nem létezik ennél gyorsabb, jobb fogás, de hogyan lesz a legegyszerűbb módon a legjobb?

Így vegye, egye a szilveszteri virslit!

A legtöbb virsliben alig van hús, ettől még nem kell bántani azokat, amik finomak és jó minőségűek, ha viszont már rászántuk a pénzt, szétfőzni sem érdemes. Miért főzzük kelkáposztás levesbe, és...

Elronthatatlan receptek, kezdőknek: újévi lencsefőzelék, háromféleképpen

Áztassam vagy ne? Sütőben vagy tűzhelyen főzzem? Mindenre van válasz: egy technológiával három különböző lencsefőzelék, olyanoknak, akik még sosem készítettek ilyesmit.

Minden bejgli flódni akar lenni

Mintha minden karácsonyi sütemény lenne egyben: mák, dió, alma, lekvár, négy rétegben – pedig se nem karácsonyi, se nem keresztény. Jó pár órányi kellemes bíbelődés, de mindenki boldog lesz tőle. A...

Elronthatatlan receptek: karácsonyi gyümölcskenyér kezdőknek

Aki nem főz, sütni még annyira sem mer, pedig süteményből is van olyan, amit csak keverni kell. Most egy bolondbiztos karácsonyi receptet mutatunk, ami tele van aszalt gyümölccsel.

Kiszámoltuk, mennyivel drágábban jön ki idén a karácsonyi menü

Infláció halászlében, töltött káposztában, rántott húsban és bejgliben mérve: összehasonlítottuk egy négyfős menü alapanyagainak árát a tavalyival. Tippeket is adunk arra, melyik fogásnál mivel...

És ha kireped, akkor mi van? Trükkök a majdnem tökéletes bejglihez és pozsonyi kiflihez

Sokaknál nincs karácsony bejgli nélkül, de tartanak a repedéstől. Mutatunk egy bevált receptet és pár hasznos tippet, ha a méregdrága bolti bejgli helyett házilag tekerne.

Elronthatatlan receptek, kezdőknek: hagyományos töltött káposzta

A konyhában kevésbé jártasok is villoghatnak a család előtt idén karácsonykor: úgy mutatjuk be a hagyományos töltött káposzta elkészítését, hogy bárki meg tudja főzni.

Dragomán György segít újra felfedezni a gyermeki derűt a főzésben

A főzés sokkal több, mint evés és etetés, a céklaleves készítése élményszerűvé válik, ha közben színek és állagok átalakulására figyelünk. Irodalom, jól használható receptek és kedves derű is bőven...

Kövess minket Facebookon is!