Nem muszáj 2-3 ezer forintot fizetni egy bagelért

A bagel a ropogós perecek egyik sokat utazott rokona, egy divatos és meglepően drága reggeli. Szerencsére otthon is el lehet készíteni, sőt, kimondottan szórakoztató program. Megmutatjuk, hogyan.

Van-e csokoládé a Mikulásban?

Az év legcsokoládésabb napjaiban megpróbáljuk megérteni, miért ugyanolyan ízű minden bolti csokoládé, és mi nyomja el benne a kakaóbab szuperizgalmas ízvilágát.

Mintha multivitamin-ízű ragasztót rágnék – zselés szaloncukrokat teszteltünk

Miért kötődünk olyan intenzív, és annyira vegyes érzelemmel a zselés szaloncukorhoz? És miért van belőle mégis a többi ízhez képest olyan kevés a boltokban? 11 terméket hasonlítottunk össze,...

Elronthatatlan receptek, kezdőknek: így lesz szaftos a sült csirke

Kudarcbiztos módszer másfél óra türelemmel és egy jó vaslábossal vagy nehéz tepsivel.

Felkerült a bagett az UNESCO szellemi világörökségi listájára

A kenyérféle kézműves készítésének módját és fogyasztásának kultúráját vették fel a világörökségi listára, nem magát a bagettet.

A világ leveseinek legjobbjai közé tartozik, mi mégis alig esszük: a borscs

Körülöttünk mindenki főzi valamilyen formában, itt is megterem hozzá minden, egész télen szezonja van, olcsó, egészséges, laktató, finom. Hányféleképpen főzhetünk borscsot?

Tej, kávé és tea egyben a foci-vb egyszerre kihagyható és kihagyhatatlan itala

Katarban a mindennapok része a karak nevű ital, amelynek ízvilága nem biztos, hogy mindenkinek bejön, és biztosan nem sörpótlék. Hamburger és hot dog mellett az arabok burekját is megkóstoltuk...

Elronthatatlan receptek: így főzz krémlevest bármiből!

Főzőiskolát indítottunk azoknak, akik a nulláról kezdenek el főzni. A második epizódban megtanulunk krémlevest főzni.

Megéri joghurtot készíteni otthon, csak két alapanyag kell hozzá

Tej, joghurt, meg egy éjszakányi pihenés meleg helyen. Alapélelmiszereket készítünk otthon, mert így olcsóbb és jobb!

A legújabb Váncsa-szakácskönyvvel tuti, hogy jobban fogunk főzni

Hogyan készítsek el egy birkát? Mit csináljak tökből, spenótból, miért egyek hajdinát, és főleg: miért hívják úgy az édesköményt, hogy biszbasz? Az új Váncsa-könyvből főztünk.

Kövess minket Facebookon is!