Egy jó húsgolyó sokkal több, mint fasírt
2023. május 5. – 11:12
–
Ács Bori
A húsgolyók nem szexik, pedig praktikusak, jól variálhatók, és valójában mindenki szereti őket. Minden főzelék fasírtot szeretne magára, itt az alkalom, hogy kezdők is kipróbálják.
A konyha életveszélyes hely, a szakácsok élete olyan, mint a tűzoltóké
2023. május 2. – 17:23
–
Ács Bori
Az Ízfokozó friss részéből kiderül, valóban olyan brutális, véres hely-e a konyha, amilyennek Anthony Bourdain szakácsok számára meghatározó könyvéből tűnik, vagy inkább olyan, amilyennek a...
Meg kell tanulni, hogy az étel nem szeretet vagy boldogság
2023. május 2. – 12:48
–
Ács Bori
Dietetikus és pszichológus magyarázza el, miért fontos és hogyan lehet kialakítani a gyerekekben az evéshez való egészséges viszonyt és megelőzni az evésproblémák kialakulását. Ha a gyerekünk...
Nemzetközi hungarikumaink: magyar-e a pozsonyi kifli és a lángos?
2023. április 30. – 13:37
–
Ács Bori
Miért számít a magyarságra jellemzőbb ételnek a kürtőskalács, mint a túrógombóc? Ki találta fel a Rákóczi-túróst? Megpróbáljuk megfejteni a „hungarikumok” logikáját.
Negyven év után eladják a New York Times által is dicsért Öcsi Étkezdét
2023. április 27. – 17:30
–
Bakró-Nagy Ferenc
Betegség miatt kényszerültek lehúzni a rolót.
Menő japán gyorsétel pár elérhető alapanyagból, olcsón
2023. április 26. – 17:22
–
Ács Bori
Lehet-e fejenként 600 forintból érdekes, izgalmas és mégis laktató ételeket készíteni? Ezt a kihívást ugorja meg remekül ez a magyar valóságra optimalizált okonomijaki.
Szabad-e összekeverni a pizzát a kebabbal?
2023. április 25. – 17:00
–
Ács Bori
Miért jelenik meg mostanában annyi fúziós étterem, miért keverednek különböző nemzetiségek ételei egymással, és ez mikor vezet furcsa eredményekre vagy éppen eredményez jó új fogásokat?
A vajalternatíva csak egy drága margarin
2023. április 23. – 14:17
–
Ács Bori
Minek kell a polcokra egy újabb margarin, aminek szebb, hangzatosabb nevet adnak, és valóban közelebb áll-e a vajhoz, mint korrekt nevű társai?
Kilencedik lett a pizzasütő-világbajnokságon Szabi, a pék
2023. április 22. – 07:20
–
Mizsur András
Gluténmentes kategóriában került be a legjobb tíz közé a magyar versenyző.
A kínai büfék sztárja, a szójás-mogyorós kung pao csirke
2023. április 20. – 12:00
–
Ács Bori
Ne rettentsen el senkit a sok alapanyag, valójában csak arról van szó, hogy kevergetünk és pirítgatunk, aztán egy kínai büféket megszégyenítően remek étel lesz a dologból.