Mitől lesz egy receptből megfőzhető étel?
2023. április 18. – 17:05
–
Ács Bori
Rengeteg recept vesz minket körül, de hogyan keletkeznek most és milyenek voltak az internet előtt, hogyan bízzunk meg bennük? Miként fejleszt és ír receptet egy szakács és egy gasztroblogger?
Intim viszonyba kerültünk Budapest legjobb péksütiző helyeivel
Beleharapni, belenyalni és beleszeretni. Krémek, extrém alapanyagok, ropogós állagok. Francia, ír és skandináv ihletésű budapesti pékségek, absztrakt szobrokra hasonlító péksütik. Lépjen be velünk a...
Olcsó és szuper alapanyagok: így lesz sült céklából sokféle finom étel
2023. április 14. – 12:21
–
Ács Bori
A cékla még mindig egy olcsó, szezonális, helyi és millióféleképpen variálható zöldség, most túróval és dióval, sütve esszük.
Nosztalgia vagy kifinomult technikák tesznek egy ételt finommá?
2023. április 11. – 14:59
–
Ács Bori
Indul a Telex gasztropodcastja, az Ízfokozó, amelyben Keve Marci szakáccsal beszélgetünk. Az első adásban arról lesz szó, mi minden határozza meg, hogy egy étel ízlik-e nekünk.
Elronthatatlan receptek: foszlós húsvéti kalács kezdőknek
2023. április 9. – 09:37
–
Ács Bori
Olyanoknak mutatunk részletes, lépésről lépésre leírt, százszor kipróbált kalácsreceptet, akik még sosem mertek belevágni ilyesmibe. Foszlós, felhős, napokig puha, két és fél óra alatt kész!
Mi van a kötözött sonkában, és hogyan vegyünk valódi húsvéti sonkát?
2023. április 5. – 12:46
–
Ács Bori
Mi a sonka, és mi nem az? Mi a baj a kötözött sonkákkal, miért számít olyan sokat az idő, és mégis hogyan válasszunk húsvétra finom darabot? Egy szakács segít eligazodni.
Bűn-e, ha maceszből csinálok lasagnét?
2023. április 4. – 17:32
–
Ács Bori
Liszt, víz és kevesebb mint 18 perc. A macesz nemcsak ennyi, hanem a zsidóság legfontosabb ünnepének étele. Hogyan lesz a ropogós kenyérből sokféle izgalmas étel a modern konyhában? Egy ősi étel...
Így tartsd a zöldséget, hogy hetekig friss maradjon!
2023. április 2. – 12:44
–
Ács Bori
A saláta már addigra elhervad, mire hazaér a boltból? Elhajlik a répa, ráncosodik az alma? Nem kell, hogy így legyen, ha helyesen tároljuk őket. Szakértőt kérdeztünk, hogyan.
Elronthatatlan receptek: a legjobb tél végi saláta és a gyufaszálvagdosás titkai
2023. március 30. – 12:16
–
Ács Bori
Ez a saláta a válasz a márciusi alapanyag- és vitaminhiányon túl arra is, miért lesz más egy zöldség elfogyasztásának élménye reszelve vagy gyufaszálakra vagdosva.
Elég a rántás-shamingből, igenis van helye a konyhában!
2023. március 26. – 10:10
–
Ács Bori
A rántás nem a gulyáskommunizmus szülötte, hanem nemes, 17. századi francia eljárás. A mára sokat csúfolt módszert megvédve érveket vonultatunk fel a liszttel való sűrítés mellett: mikor van helye a...