Egy hónapig (szinte) csak növényeken éltem, de nem lettem vegán a végére
A kihívás: milyen állati eredetű alapanyagok nélkül főzni, húsevők között, januárban, amikor alig van szezonális zöldség? Létezik-e a vegán kajakóma? Érdemes-e mindenáron helyettesítő trükköket...
Havonta több mint háromezer forintot költünk zöldségre és gyümölcsre egy kutatás szerint
A megkérdezettek több mint fele, 52 százaléka hajlandó többet fizetni a magyar termékekért, és a többség szerint ezeknek az ízük is jobb.
A paradicsom a szezonjában tényleg gyümölcs
Két mítosz mentén közelítjük meg a paradicsomi almát: gyümölcsként tekintünk rá, így gyümölccsel is esszük, vagy pitébe sütjük, illetve a legősibb fogyasztási formájában, kenyérrel, de úgy sem...
Mostantól nem jár méz a Veresegyházi Medveotthon lakóinak, mert cukorsokkot kaptak a medvék
A méz helyett a látogatók zöldségekkel és gyümölcsökkel etethetik a medvéket.
Zöldségeket és gyümölcsöket dobtunk a grillre, és nem bántuk meg
Ha nyár, akkor grillezés, ha pedig grillezés, akkor a húsokon túl is van élet – például ha van otthon padlizsán, kukorica, eper vagy éppen görögdinnye.
Drága lesz a dinnye is, de legalább jó
Azt akarják, mégse akciós importot vegyünk.
Nettó 200 ezer forint feletti fizetésekért is alig találnak munkaerőt a magyar ültetvényekre
A fiatalok számára nem vonzó a mezőgazdaság, ezért még a gyengén teljesítőket sem küldik el.
Saját márkás minősítést vezet be Bécs a városon belül termesztett élelmiszereknek
Bécs 14 százaléka mezőgazdasági terület, a helyben és bio módon előállított termények kaphatják a címkét.
Veszélyben a fővárosi zöldség-gyümölcs ellátás
Karácsony levélben fordult a belügyminiszterhez, hogy a kijárási korlátozás ne tegye tönkre a Nagybani Piac működését.
Kövess minket Facebookon is!