Mit kezd magával Hévíz az oroszok nélkül?
2022. április 6. – 10:03
–
Vincze Barbara
Hévíz a járvány miatt gyakorlatilag fél évre bezárt, aztán kinyitott, és amikor már kezdett visszatérni a régi normalitás, kitört az orosz–ukrán háború. Megnéztük, hogy éli meg ezt a helyzetet egy...
Még mindig inkább benyelik a költségeik egy részét a vendéglátósok
2022. március 22. – 09:53
–
Szalma Baksi Ferenc
Sok étteremnek a nyár lesz a vízválasztó: ha a turisták itthon maradnak, túlélhetik az újabb válságot.
Ha nem jönnek a vendégmunkások, nyárra nem lesz, aki dolgozzon az éttermekben és szállodákban
2022. február 8. – 11:07
–
Előd Fruzsina
A turizmus-vendéglátásban közelgő csődhullám híre bejárta a sajtót, de valójában olyan bizonytalan a helyzet, hogy nem lehet megtippelni, hol fogunk tartani év végére. Az viszont biztos, hogy olyan...
Pártot hamarabb változtatnak az emberek, mint az étkezési szokásaikat
2022. január 27. – 20:01
–
Ács Bori
Miért zárt be annyi étterem, mit mond ez a gasztroforradalom alakulásáról, fejlődik-e a hazai vendéglátás, közízlés, és hihetünk-e még a Michelin-csillag hitelében? Interjú a Bűvös Szakáccsal,...
Az igazi csődhullám még csak ezután jöhet a vendéglátásban
2022. január 27. – 11:23
–
Szalma Baksi Ferenc
Borúlátó az ipartestület elnöke, elfogytak a tartalékok, a helyek 25-30 százaléka lehúzhatja a rolót.
Sor várta Ózd első McDonald'sának megnyitását, a várost leszóló Bochkor Gábornak is üzentek a...
2021. december 18. – 07:41
–
Bozzay Balázs
Ózdon nagyon örülnek a most nyílt McDonald'snak, és azt mondják, jó lenne a városba esetleg egy pláza is. Helyben kevés a munka és a szórakozási lehetőség, sok fiatal elhagyja a várost. Néhány...
19 forintért ehetnek levest az egészségügyi dolgozók egy veszprémi vendéglőben
2021. november 25. – 06:41
–
Bozzay Balázs
A járványban végzett megfeszített munkát szeretné megköszönni ezzel.
Nem fizeti meg valami jól a szakácsait Salt Bae, a mémmé vált sószóró sztárséf
2021. november 3. – 15:13
–
Bozzay Balázs
Londoni éttermében 260 ezer forintba kerül egy jobb steak, de a jelek szerint a dolgozók nem részesülnek kiemelkedően az extra magas bevételekből.
A vendéglátósoknak is kötelező lesz beküldeniük a kihasználtsági és fogyasztási adataikat
2021. október 15. – 09:28
–
Bozzay Balázs
A szállásadókhoz hasonlóan nekik is kötelező lesz az adatszolgáltatás a turisztikai ügynökség felé.
Már vissza is vonták a vendéglátósokat ellehetetlenítő új szabályt
2021. október 13. – 12:52
–
Joób Sándor
2023 végéig kapnak türelmi időt, addig a konyhákon és a cukrászatokban nem szakképzett dolgozókat is lehet alkalmazni.