Mit kezd magával Hévíz az oroszok nélkül?

Hévíz a járvány miatt gyakorlatilag fél évre bezárt, aztán kinyitott, és amikor már kezdett visszatérni a régi normalitás, kitört az orosz–ukrán háború. Megnéztük, hogy éli meg ezt a helyzetet egy...

Még mindig inkább benyelik a költségeik egy részét a vendéglátósok

Sok étteremnek a nyár lesz a vízválasztó: ha a turisták itthon maradnak, túlélhetik az újabb válságot.

Ha nem jönnek a vendégmunkások, nyárra nem lesz, aki dolgozzon az éttermekben és szállodákban

A turizmus-vendéglátásban közelgő csődhullám híre bejárta a sajtót, de valójában olyan bizonytalan a helyzet, hogy nem lehet megtippelni, hol fogunk tartani év végére. Az viszont biztos, hogy olyan...

Pártot hamarabb változtatnak az emberek, mint az étkezési szokásaikat

Miért zárt be annyi étterem, mit mond ez a gasztroforradalom alakulásáról, fejlődik-e a hazai vendéglátás, közízlés, és hihetünk-e még a Michelin-csillag hitelében? Interjú a Bűvös Szakáccsal,...

Az igazi csődhullám még csak ezután jöhet a vendéglátásban

Borúlátó az ipartestület elnöke, elfogytak a tartalékok, a helyek 25-30 százaléka lehúzhatja a rolót.

Sor várta Ózd első McDonald'sának megnyitását, a várost leszóló Bochkor Gábornak is üzentek a...

Ózdon nagyon örülnek a most nyílt McDonald'snak, és azt mondják, jó lenne a városba esetleg egy pláza is. Helyben kevés a munka és a szórakozási lehetőség, sok fiatal elhagyja a várost. Néhány...

19 forintért ehetnek levest az egészségügyi dolgozók egy veszprémi vendéglőben

A járványban végzett megfeszített munkát szeretné megköszönni ezzel.

Nem fizeti meg valami jól a szakácsait Salt Bae, a mémmé vált sószóró sztárséf

Londoni éttermében 260 ezer forintba kerül egy jobb steak, de a jelek szerint a dolgozók nem részesülnek kiemelkedően az extra magas bevételekből.

A vendéglátósoknak is kötelező lesz beküldeniük a kihasználtsági és fogyasztási adataikat

A szállásadókhoz hasonlóan nekik is kötelező lesz az adatszolgáltatás a turisztikai ügynökség felé.

Már vissza is vonták a vendéglátósokat ellehetetlenítő új szabályt

2023 végéig kapnak türelmi időt, addig a konyhákon és a cukrászatokban nem szakképzett dolgozókat is lehet alkalmazni.

Kövess minket Facebookon is!