A nagy repohárőrület: átverés, greenwashing vagy a bolygó megmentése?
A többször használható műanyag poharak az életünk részei lettek: a fesztiválokon vezették be őket, idővel stadionok, szórakozóhelyek és kocsmák is elkezdték használni. Eleinte a legtöbb helyen...
Ez a válság földre viheti a magyar gasztroforradalmat
2022. augusztus 12. – 07:26
–
Előd Fruzsina
Rengeteget fejlődött a magyar vendéglátás a növekedés évtizedében, aztán gyorsan kapott két akkora pofont, ami után nehéz lesz felállni. A Covid-kilábalás közepébe rondított most bele a 2022-es...
Odáig fajult a helyzet, hogy már nincs helyettünk más a vendéglátásban
2022. augusztus 2. – 07:10
–
Ács Bori
A magyar vendéglátás válsága már jóval a koronavírus-járvány, a háború és az infláció előtt is gyakori beszédtéma volt. De hogyan néz ki a vendéglátás válsága dolgozói szempontból, miért...
Mind azt az ízt keressük, ami a tepsi szélére sül
2022. július 4. – 17:03
–
Ács Bori
Egy új magyar konyhát és az élménygazdag, közösségi evést mutatja meg a balatonfüredi Mór24, amelyben olyan alapanyagokat ettünk, amiket megszoktunk, úgy, ahogy még sosem próbáltuk. Étteremajánló.
Nettó 800 ezres fizetésért keresnek séf-helyettest a Balatonnál, de nem nagyon van jelentkező
2022. május 21. – 20:36
–
Bozzay Balázs
A Malackrumpli étteremben a fizetés mellé ingyen szállást és étkezést is biztosítanának.
Béna vendéglátós humor volt, hogy nem szolgálják ki a magyarokat Horvátországban
2022. május 20. – 19:52
–
Bakró-Nagy Ferenc
A horvát éttermes korábban olyanokkal viccelt, hogy kettőt fizet, egyet kap, meg hogy pincér van, de szakács nincs.
Mit kezd magával Hévíz az oroszok nélkül?
2022. április 6. – 10:03
–
Vincze Barbara
Hévíz a járvány miatt gyakorlatilag fél évre bezárt, aztán kinyitott, és amikor már kezdett visszatérni a régi normalitás, kitört az orosz–ukrán háború. Megnéztük, hogy éli meg ezt a helyzetet egy...
Még mindig inkább benyelik a költségeik egy részét a vendéglátósok
2022. március 22. – 09:53
–
Szalma Baksi Ferenc
Sok étteremnek a nyár lesz a vízválasztó: ha a turisták itthon maradnak, túlélhetik az újabb válságot.
Ha nem jönnek a vendégmunkások, nyárra nem lesz, aki dolgozzon az éttermekben és szállodákban
2022. február 8. – 11:07
–
Előd Fruzsina
A turizmus-vendéglátásban közelgő csődhullám híre bejárta a sajtót, de valójában olyan bizonytalan a helyzet, hogy nem lehet megtippelni, hol fogunk tartani év végére. Az viszont biztos, hogy olyan...
Pártot hamarabb változtatnak az emberek, mint az étkezési szokásaikat
2022. január 27. – 20:01
–
Ács Bori
Miért zárt be annyi étterem, mit mond ez a gasztroforradalom alakulásáról, fejlődik-e a hazai vendéglátás, közízlés, és hihetünk-e még a Michelin-csillag hitelében? Interjú a Bűvös Szakáccsal,...