A nagy repohárőrület: átverés, greenwashing vagy a bolygó megmentése?
A többször használható műanyag poharak az életünk részei lettek: a fesztiválokon vezették be őket, idővel stadionok, szórakozóhelyek és kocsmák is elkezdték használni. Eleinte a legtöbb helyen...
Ez a válság földre viheti a magyar gasztroforradalmat
Rengeteget fejlődött a magyar vendéglátás a növekedés évtizedében, aztán gyorsan kapott két akkora pofont, ami után nehéz lesz felállni. A Covid-kilábalás közepébe rondított most bele a 2022-es...
Odáig fajult a helyzet, hogy már nincs helyettünk más a vendéglátásban
A magyar vendéglátás válsága már jóval a koronavírus-járvány, a háború és az infláció előtt is gyakori beszédtéma volt. De hogyan néz ki a vendéglátás válsága dolgozói szempontból, miért...
Mind azt az ízt keressük, ami a tepsi szélére sül
Egy új magyar konyhát és az élménygazdag, közösségi evést mutatja meg a balatonfüredi Mór24, amelyben olyan alapanyagokat ettünk, amiket megszoktunk, úgy, ahogy még sosem próbáltuk. Étteremajánló.
Nettó 800 ezres fizetésért keresnek séf-helyettest a Balatonnál, de nem nagyon van jelentkező
A Malackrumpli étteremben a fizetés mellé ingyen szállást és étkezést is biztosítanának.
Béna vendéglátós humor volt, hogy nem szolgálják ki a magyarokat Horvátországban
A horvát éttermes korábban olyanokkal viccelt, hogy kettőt fizet, egyet kap, meg hogy pincér van, de szakács nincs.
Mit kezd magával Hévíz az oroszok nélkül?
Hévíz a járvány miatt gyakorlatilag fél évre bezárt, aztán kinyitott, és amikor már kezdett visszatérni a régi normalitás, kitört az orosz–ukrán háború. Megnéztük, hogy éli meg ezt a helyzetet egy...
Még mindig inkább benyelik a költségeik egy részét a vendéglátósok
Sok étteremnek a nyár lesz a vízválasztó: ha a turisták itthon maradnak, túlélhetik az újabb válságot.
Ha nem jönnek a vendégmunkások, nyárra nem lesz, aki dolgozzon az éttermekben és szállodákban
A turizmus-vendéglátásban közelgő csődhullám híre bejárta a sajtót, de valójában olyan bizonytalan a helyzet, hogy nem lehet megtippelni, hol fogunk tartani év végére. Az viszont biztos, hogy olyan...
Pártot hamarabb változtatnak az emberek, mint az étkezési szokásaikat
Miért zárt be annyi étterem, mit mond ez a gasztroforradalom alakulásáról, fejlődik-e a hazai vendéglátás, közízlés, és hihetünk-e még a Michelin-csillag hitelében? Interjú a Bűvös Szakáccsal,...
Kövess minket Facebookon is!