Szilvás süteménytől fulladozott a nagypapa, a mentők is csodának tartották, hogy mégis sikerült...

Két rendkívüli karácsonyi megmenekülésről számolt be az Országos Mentőszolgálat.

Három kekszrecept, egy doboz, megoldás tíz ajándékozásra

Egy délelőtt összerakható ajándékcsomag lehet ebből a háromféle kekszből – mindegyik egyszerű, de a háztartásinál és a mézeskalácsnál több újat tudnak mutatni. Simán meg is lehet őket enni.

A zserbó csak egy csokis bejgli repedéspara nélkül

Omlós-élesztős tészta, sok dió vagy mák, lekvár, plusz egy csokibevonó. Egy olyan zserbóreceptet írtunk, amit azok is el tudnak készíteni, akik még sosem csináltak ilyesmit, a mi zserbónk pedig...

A rétestészta készítése egy kihalófélben lévő türelemjáték

Nagyon sok türelemmel és végtelenül lassú simogatással lesz a tésztából hajszálvékony lepedő. Rétestésztát készíteni nem könnyű, de mivel a technika kihalófélben van, itt az idő, hogy megtanuljuk.

A vargabéles tízpercesre egyszerűsítve is ugyanolyan csodás

A vargabéles lényegében egy sült, édes túrós tészta, ha van rajta burok, ha nincs. Ebben a receptben eldobjuk a külső réteget, ettől gyorsabb, egyszerűbb, de az eredeti élmény nem változik, sőt.

Miért terjeng évtizedek óta sütiszag a párizsi metróban?

1998-tól kevernek a párizsi metró tisztítószeréhez egy direkt erre a célra kifejlesztett illatanyagot, ami a legendás madeleine süti alapján készült.

Barna vaj, mandula, szilva: puccos sütemény kezdőknek

Nem mindig kellenek bonyolult konyhatechnikák a szép és finom végeredményhez, ez a torta például negyedórányi munkát igényel, és a szuperszezonját élő szilvát használja fel.

Jobb, mint a bolti: háztartási keksz és zabkeksz házilag

Milyen érvek szólnak az angol rostos, egészséges kekszek és a magyar háztartási keksz mellett? Mi a magyar változat roppanásának titka, és mitől lesz finom a zabos angol?

Bármilyen gyümölcs, két tál és 10 perc kell a legjobb nyári desszerthez

Cobbler, crisp, clafoutis – mind kódnevek a legegyszerűbb és legcsodálatosabb nyári édességekhez. Bármilyen gyümölcs + egy percek alatt összekevert vagy morzsolt tészta + fél óra sütés, és...

A leghabosabb meggyes sütemény annak, aki nem tud, de szeretne sütni

Olyan, mint egy piskóta, de túró van benne, ezért hivatalosan felfújt – de mindenekfelett a legjobb nyári válasz arra, ha a kertiparti-meghívóhoz ránk osztják az édesség feladatát.

Kövess minket Facebookon is!