A cirok a jövő gabonája – kipróbáltuk, milyen vele főzni
2022. szeptember 4. – 12:17
–
Ács Bori
A cirok akkor is túlél, ha tovább melegszik a bolygó, ezért elkezdtünk vele barátkozni: beszerezni nehéz, egészben mesés, sőt, ügyesen a liszt is jól hasznosítható. Kása, palacsinta, lepénykenyér és...
A madártej úgy jó, ahogy van
2022. augusztus 14. – 13:07
–
Ács Bori
A kifejezés ókori, a recept viszont nem régi, de nem is magyar. Angolkrém-e a madártej, vagy puding, kell-e cifrázni feltétekkel vagy sört ízesíteni vele?
A cukkini igenis izgalmas. Csak ne hagyjuk megpuhulni!
2022. július 31. – 12:28
–
Ács Bori
Akkor lesz a legjobb, ha csak félig sül, párolódik vagy pácolódik meg ez a remek, méltatlanul lesajnált nyári zöldség. Megmutatjuk az idei kedvenc cukkinis receptjeinket.
Drága müzli, kóla és fagyasztott pizza helyett olcsó házi módszerek
2022. július 10. – 20:58
–
Ács Bori
Milyen lesz a házi pizza, ha lefagyasztom, tudok-e gabonapelyhet gyártani otthon, és karamellszirupból jó lesz-e a kóla? A picit sósabb, vagy alig cukrozott/édesített termékeket júliustól akkor is...
Sokkal izgalmasabb is lehet a vajbab, mint levesbe rakva
2022. július 7. – 05:05
–
Ács Bori
Hogyan nézne ki a zöldbab egy menő világkonyhában? Pirítva, savanyítva, roppanósan jóval érdekesebb lesz ez a különleges magyar zöldség, érdemes megismerni eddig nem látott arcait.
Krumplis pestó? Az olaszok azt tesznek a pestós tésztájukba, amit csak akarnak
2022. június 14. – 05:01
–
Ács Bori
Valóban olyan szigorúak a pestókészítés szabályai? Igen, nagyon, és nem, egyáltalán nem azok. Házi pestókészítés és krumplis-babos alvariációk.
Ne dobd ki a megfáradt zöldséget! Még ezerféle étel lehet belőle
2022. június 5. – 13:01
–
Ács Bori
Fonnyadt répákra és szomorú káposztákra is várhat fényesebb jövő a kukánál: levesek, tócsnik, rizsek, curryk és még sok mentő ötlet. Mindet kipróbáltuk, mindet megkóstoltuk, néha jól meglepődtünk.
Sütve, saját levelével, vagy ropogósan is bele lehet szeretni a karalábéba
2022. május 31. – 05:28
–
Ács Bori
Méltatlanul levegőnek nézett zöldség, aminek sokkal nagyobb megbecsülés járna. Nem beszélve a leveleiről, amik szépek és finomak is, csak ügyesen kell enni.
Krémes olasz tésztaszószok pár alapanyagból: a trükk a főzővízben rejlik
2022. május 22. – 12:19
–
Ács Bori
Eddig sem főztük rosszul a spagettinket, csak lehet még ennél is jobban csinálni. Ráadásul elég, ha van hozzá jó tészta, olaj, sajt vagy fokhagyma és chili. No meg víz.
A legillatosabb bodzaszörphöz sokkal több cukor és virág kell
2022. május 21. – 13:38
–
Ács Bori
Múlt héten még csak félig voltak nyitva a virágok a bodzabokrokon, ezért most hétvégére már mind szépen kinyílik, és lehet őket gyűjtögetni.