Habcsókkal vagy spárgával lesz finomabb az eper?
2022. május 8. – 12:08
–
Ács Bori
Két olyan epres konstrukciót mutatunk, amelyekben a májusi gyümölcs nemcsak dísz, hanem igazi főszereplő. Az egyikben édes, a másikban sós.
Hónapos retek: a legropogósabb gumó, amitől minden étel tavaszi lesz
2022. április 27. – 05:10
–
Ács Bori
Nem a tányér szélén van a retek helye: levesbe, krémekbe, savanyítva és simán is csodás – ilyenkor mindenbe friss állagot és enyhe, hűs ízt csempész.
A varázshatású növény, amitől félünk, pedig ingyen van, és finom: miért együnk csalánt?
2022. április 21. – 05:09
–
Ács Bori
A legfinomabb gyomnövény a legrosszabb reklámmal. Ideje újraértelmezni a csalánt: ingyen van, egészséges, és ezekkel a receptekkel gasztronómiai értelemben is igen értékes.
Valójában senki nem tudja, hogyan kell megfőzni egy tojást
2022. április 16. – 22:30
–
Ács Bori
Adható egyáltalán tuti recept főtt tojásra, tükörtojásra vagy buggyantottra? Nem biztos, de működő módszerek igen – ezek váltak be nekünk.
Mind másképp esszük a húsvéti kalácsot, de melyik formában, ízben, recepttel lesz a legjobb?
2022. április 15. – 23:45
–
Ács Bori
Sósan, édesen, mazsolásan, fonottan, téglában, kereken, buciban: hogyan a legfinomabb a húsvéti kalács, és miért érdemes kitekinteni más népek receptjeire?
Rántással sűrített víz, némi zöldséggel: mik az iskolai menzaebédek főzési hibái?
2022. április 1. – 13:17
–
Ács Bori
Menzákról kapott ebédmintákat elemeztünk, majd megfőztünk pár tipikus közétkeztetési alapételt otthon, hogy lássuk a konkrét bajokat.
Bebizonyítjuk, hogy az alma egész évben megunhatatlan
2022. március 22. – 16:31
–
Ács Bori
A leghétköznapibb magyar gyümölcs, mégis annyira sokoldalú, hogy minden létező vádat, ami unalmasnak csúfolja, simán megcáfol. Például ha ketchup, almatorta vagy éppen saláta lesz belőle.
Strandkaják: csak akkor lesz jó a lángos és a hekk, ha magunknak sütjük
2021. július 25. – 12:38
–
Ács Bori
Ha a strandon nem kapunk jót, muszáj otthon elkészíteni. Milyen a jó házi lángos, hogyan lesz finom a sült hekk, és mi a roppanós-spriccelős kukorica titka?
Francia receptek meccsnézéshez a zsigeri elegancia jegyében
2021. június 18. – 22:49
–
Ács Bori
Ha francia sörkorcsolya, akkor előétel, méghozzá a súlyos, zsíros, sajtos, hagymás, rusztikusan kifinomult kategóriából – ezeket ajánljuk a szombati meccshez.
A legfinomabb portugál krémes és más ételek a kedd esti meccshez
2021. június 14. – 23:10
–
Ács Bori
Az első foci-Eb-ellenfelünk ízlése sok tekintetben rokon a miénkkel, sőt, azt is megfejtettük, hogyan lehet házilag elkészíteni legfinomabb süteményüket, a pastel de natát, most már csak a csapaton...