Adjuk vissza a császármorzsa becsületét!
2021. június 6. – 12:33
–
Ács Bori
Egyszerű étel, amit rengeteg rejtély övez, kezdve ott, hogy miből, majd folytatva azzal, hogy hogyan készül. Az eredeti verziók és a legjobb recept nyomába eredtünk.
Úgy sütöttünk kenyeret, mint az ókori egyiptomiak
2021. május 23. – 11:28
–
Ács Bori
Lehetséges-e pusztán ábrázolásokból alkotott következtetések alapján, receptek nélkül megsütni az emberiség legrégebbi kenyereit. És ha igen, mi értelme van?
Miért dobnánk ki a banánhéjat, amikor simán meg is ehetjük?
2021. május 20. – 17:00
–
Ács Bori
Felülünk a világméretű környezettudatos-hullámra, és megnézzük, hogyan van valóban értelme annak, ha megesszük a gyümölcs- és zöldséghulladékokat. Banánhéj-szalonna, krumplihéj-karamell,...
Nem közöl több marhahúsos receptet az egyik legnagyobb nemzetközi receptoldal
2021. április 29. – 16:12
–
Flachner Balázs
Az Epicurious nem tünteti el a korábbi marhahúsos receptjeit, de újakat már nem tesznek fel az oldalra, hogy ezzel is harcoljanak a klímaváltozás ellen.
Hogyan csinálhatunk otthon ropogós bagettet?
2021. április 11. – 12:21
–
Ács Bori
A kenyérhamisítás-para már a franciákat is elérte, a bagett becsületéért is küzdeni kell. De minden hosszú kenyér bagett-e, amit annak hívnak, és lehet-e otthon ilyet készíteni jól?
Mihez kezdjünk a húsvéti maradékokkal?
2021. április 6. – 20:39
–
Ács Bori
Már megint túlvállaltuk magunkat a sonka és a kalács mennyiségével, kicsit rá is untunk, mi legyen velük? Van egy csomó ötletünk, hogyan születhetnek a húsvéti maradékok újjá.
Megtaláltuk a legfoszlósabb pogácsa módszerét
2021. április 5. – 14:28
–
Ács Bori
Millió receptje és módszere van annak az aprósüteménynek, ami magyar, és valóban az egyik legjobb a világon. Úgyhogy addig sütöttük a pogácsákat míg meg nem lett az elképzelhető legfoszlósabb,...
A hétvégén és az ünnepek alatt is mindenki hozzájuthat a Favipiravirhoz – a fontosabb szabályok
2021. március 31. – 15:17
–
Joób Sándor
A gyógyszert a tünetek megjelenésétől számított 5-7 napon belül be kell szedni, így védhet meg a súlyosabb szövődményektől
Nem pogácsában a legfinomabb a medvehagyma
2021. március 28. – 11:29
–
Ács Bori
A tavasz fokhagymaillatú, zöld levelek formájában érkezik a konyhába, ahol legnagyobb ellensége a tartós hő és az idő. Ettől függetlenül okosan kombinálva és formálva csodákat lehet kihozni a...
Amit talán a rántott húsnál is jobban szeretünk: a krumplis ételek
2021. március 26. – 21:03
–
Ács Bori
Legalább százféleképpen használjuk a krumplit, de mikor és hogyan ismerte meg, milyen formájában szeretett bele a magyar konyha a hirtelen, ufóként idecsöppent alapanyagba?