Tzatziki: nem mindegy, hogyan találkozik a joghurt és az uborka

Milyen uborka? Milyen joghurt? Meg egyáltalán, hogyan lesz egy tzatziki igazán krémes, sűrű és frissítő nyári étel?

Mitől lesz a gyümölcssaláta önálló, izgalmas étel?

Aki szerint a gyümölcssaláta nem olyasmi, amiről beszélni kell, az még nem próbálta ki, milyen íz kerekedik a barack és a sárgadinnye kettőséből pár órányi hűlés során.

A leghabosabb meggyes sütemény annak, aki nem tud, de szeretne sütni

Olyan, mint egy piskóta, de túró van benne, ezért hivatalosan felfújt – de mindenekfelett a legjobb nyári válasz arra, ha a kertiparti-meghívóhoz ránk osztják az édesség feladatát.

Megvan, mit csinálunk idén azzal a rengeteg cukkinivel

Cukkini végtelen mennyiségben elérhető a kertben, a piacon és a boltban is, de mit kezdjek vele idén? Most egy nagy séf receptje adja a megoldást, méghozzá úgy, hogy steaknek nézi a zöldséget.

Annyira meleg van, hogy uborkát teszünk a krumplifőzelékbe

Főzőiskolánk sokadik epizódjában egy kényelmes, könnyű, de laktató hagyományos étel zelleres, uborkás változatát tanítjuk meg, akár kezdőknek is.

Focaccia: a kenyér, amit még egy kezdő is simán elkészít

Nem gondolná senki, hogy kenyérben is létezik olyan, ami elronthatatlan, pedig van ilyen, és elmondjuk, hogyan csinálhatja meg egy konyhai újonc is.

A tojásos nokedli szereti az ecetes fejes salátát

Gyakorlatilag egyetlen húsmentes tradicionális magyar fogásunk pár alapanyagos, könnyű, olcsó, és az időzítésen túl nincs sok buktatója. Elronthatatlan és egyben olcsó recept.

Ha csak egy jót akar bőgni az esőben, főzzön tökéletes hagymalevest

A hagymaleves olcsó, csodálatosan mély ízű és egyszerű leves, a legjobb megoldás esős rosszkedvre. Csak el kell felejteni a cipót és a tejszínt is.

Egy jó húsgolyó sokkal több, mint fasírt

A húsgolyók nem szexik, pedig praktikusak, jól variálhatók, és valójában mindenki szereti őket. Minden főzelék fasírtot szeretne magára, itt az alkalom, hogy kezdők is kipróbálják.

A kínai büfék sztárja, a szójás-mogyorós kung pao csirke

Ne rettentsen el senkit a sok alapanyag, valójában csak arról van szó, hogy kevergetünk és pirítgatunk, aztán egy kínai büféket megszégyenítően remek étel lesz a dologból.

Kövess minket Facebookon is!