Focaccia: a kenyér, amit még egy kezdő is simán elkészít
2023. június 14. – 04:59
–
Ács Bori
Nem gondolná senki, hogy kenyérben is létezik olyan, ami elronthatatlan, pedig van ilyen, és elmondjuk, hogyan csinálhatja meg egy konyhai újonc is.
A tojásos nokedli szereti az ecetes fejes salátát
2023. május 25. – 13:43
–
Ács Bori
Gyakorlatilag egyetlen húsmentes tradicionális magyar fogásunk pár alapanyagos, könnyű, olcsó, és az időzítésen túl nincs sok buktatója. Elronthatatlan és egyben olcsó recept.
Ha csak egy jót akar bőgni az esőben, főzzön tökéletes hagymalevest
2023. május 17. – 12:07
–
Ács Bori
A hagymaleves olcsó, csodálatosan mély ízű és egyszerű leves, a legjobb megoldás esős rosszkedvre. Csak el kell felejteni a cipót és a tejszínt is.
Egy jó húsgolyó sokkal több, mint fasírt
2023. május 5. – 11:12
–
Ács Bori
A húsgolyók nem szexik, pedig praktikusak, jól variálhatók, és valójában mindenki szereti őket. Minden főzelék fasírtot szeretne magára, itt az alkalom, hogy kezdők is kipróbálják.
A kínai büfék sztárja, a szójás-mogyorós kung pao csirke
2023. április 20. – 12:00
–
Ács Bori
Ne rettentsen el senkit a sok alapanyag, valójában csak arról van szó, hogy kevergetünk és pirítgatunk, aztán egy kínai büféket megszégyenítően remek étel lesz a dologból.
Elronthatatlan receptek: foszlós húsvéti kalács kezdőknek
2023. április 9. – 09:37
–
Ács Bori
Olyanoknak mutatunk részletes, lépésről lépésre leírt, százszor kipróbált kalácsreceptet, akik még sosem mertek belevágni ilyesmibe. Foszlós, felhős, napokig puha, két és fél óra alatt kész!
Elronthatatlan receptek: a legjobb tél végi saláta és a gyufaszálvagdosás titkai
2023. március 30. – 12:16
–
Ács Bori
Ez a saláta a válasz a márciusi alapanyag- és vitaminhiányon túl arra is, miért lesz más egy zöldség elfogyasztásának élménye reszelve vagy gyufaszálakra vagdosva.
Elronthatatlan receptek: az igazi Cézár saláta ropogós házi krutonnal
2023. március 2. – 17:00
–
Ács Bori
Kell bele szalonna? Milyen alapanyaggal az igazi? Mi az elképesztően ropogós házi kenyérkruton titka? Főzőiskolánk e heti epizódja a kenyérropogósról és az egyik legnépszerűbb salátáról szól.
Elronthatatlan receptek: a roppanós, mégis lágy bundás kenyér
2023. február 23. – 19:53
–
Ács Bori
Milyen kenyérből a legjobb? Mi az ideális arány, hőfok, eszköz? Főzőiskolánk mai leckéje a méltatlanul mellőzött és lenézett bundás kenyérről szól, ami ebédnek is ideális.
Elronthatatlan receptek: trükkök a könnyű, csúszós nokedlihez
2023. február 16. – 15:10
–
Ács Bori
Hogyan kell nokedlit szaggatni, mik a recept arányai, melyik a legmegfelelőbb eszköz? Főzőiskolánk e heti epizódjában a legkedvesebb magyar köret trükkjeit mutatjuk meg.