Miért zár be az Olimpia? A legendás étterem története két szemszögből
2021. december 29. – 12:03
–
Ács Bori
Takács Lajos és Ádám Csaba, a budapesti étterem két korszakának vezetői külön-külön meséltek konyhai kreativitásról, izgalomról és monotonitásról, hazai ízlésről a hely történetével kapcsolatban. Az...
Újabb kultikus étterem zár be Budapesten, a Fricska
2021. december 3. – 14:57
–
Ághassi Attila
A Fricska idén nem nyitott ki, és már jövőre sem fog.
Kijött egy, a vendéglátósok 90 százalékának betarthatatlan új szabály, az ITM módosítást ígér
2021. október 11. – 12:07
–
Bozzay Balázs
Megjelent egy teljesen irreális új rendelet, ami szerint a hideg-meleg ételek és italok, valamint cukrászati termékek készítését mostantól kizárólag szakképesítéssel rendelkező személy végezheti....
Márki-Zay szerint a rendezvényét kitessékelő debreceni éttermet nem értesítették a politikai...
2021. szeptember 21. – 06:23
–
Nyilas Gergely
Az előválasztás hódmezővásárhelyi miniszterelnökjelölt-jelöltje megjegyezte, hogy az étterem a fideszes városházával szemben található.
Egy Michelin-csillagos fogás receptje tulajdonképpen egészen egyszerű
2021. szeptember 8. – 17:43
–
Ács Bori
A titok: ízemlék, érzelmek, plusz világszínvonalú technológia. A friss Michelin-csillagos Salt Budapest csapatával arról beszélgettünk, hogyan jöhet létre olyan éttermi élmény, ami otthonos, de...
Két újabb budapesti étterem kapott Michelin-csillagot
2021. szeptember 2. – 11:58
–
Nyilas Gergely
Ezzel már nyolc fővárosi hely van, amely megkapta az abroncsgyártól indult étteremkalauz elismerését.
Hogyan tesztel éttermet egy igazi profi?
2021. július 18. – 13:35
–
Ács Bori
Elkísértük a legjobb magyar éttermeket kereső Dining Guide tesztelőjét a budapesti Spagóba, és menet közben igyekeztünk minél többet megtudni arról, hogyan dolgozik, mi mindenre kell figyelnie. A...
Van-e bármi értelme az étteremkritika műfajának?
2021. július 13. – 21:00
–
Ács Bori
Végigettem egy csúcsétterem menüjét: leírhatom-e, milyen volt? Lehet-e objektív véleményt alkotni egy étteremről? Le lehet-e választani az egyedi élményt az objektív megállapításokról egy vacsora...
Zsidai Roy szerint nyáron összeomolhat a budapesti vendéglátás
2021. május 20. – 13:17
–
Tóth-Biró Marianna
A NER-közeli étterem-tulajdonos szerint sokkal keményebb június–júliusra, sokkal nagyobb veszteségekre számíthatnak, mint akár februárban vagy márciusban.
A védettségi app kiváltja a kártyát – de vannak még zökkenők
2021. május 18. – 06:57
–
Presinszky Judit
Péntektől már védettségi appal is lehet igazolni, ha valakit beoltottak. Az alkalmazás kiváltja a plasztikkártyát, lehet vele menni moziba vagy állatkertbe, de van olyan szolgáltató is, akinek nem...