Bezárja a Michelin által ajánlott éttermét a brit séf, mert elvesztette az ízlelését a Covid miatt

2022. november 6. – 16:44

Másolás

Vágólapra másolva

A népszerű Sebastian's étterem 33 éve működik egy 17. századi épületben az angliai Oswestryben.

2022. december 31-én bezárja kedvelt éttermét Sebastian Fisher séf, mert a koronavírus-fertőzése után elveszítette a szaglását és az ízlelését, így nem tud a megszokott minőségben dolgozni, nem tudja megkóstolni az ételeit, hogy megfelelően sikerültek-e, ebben most a felesége vagy az étterem személyzete segít neki. Az étterembe már nem is lehet bejutni a bezárás előtt, ugyanis minden helyük elkelt, sőt, egy több százfős várólista is van már, hátha érkezik majd pár lemondás.

A Sebastian's Étterem 17. századi épülete – Fotó: Sebastian's Restaurant With Rooms / Facebook
A Sebastian's Étterem 17. századi épülete – Fotó: Sebastian's Restaurant With Rooms / Facebook

Az étterem mellett panzióként és reggelizőhelyként is működnek, utóbbi két szolgáltatásuk megmarad, csak az éttermet zárják be határozatlan időre. Fisher ugyanis nem zárja ki, hogy valamikor majd újra kinyit, egy ideig most azonban biztosan zárva lesznek. Ebben az ízlelése és szaglása elvesztésén kívül szerepet játszanak az étterem megnövekedett költségei, és a séf három gyermekének a költözése is, akik ezután már egyébként sem tudnának az étteremben dolgozni, ahogy eddig tették.

A Sebastian's szerepel a Michelin Kalauzban kétvillás helyként (ami az étterem komfortfokozatát jelöli Michelin-mérce szerint), két AA Rosette díjat nyert, és olyan étkezési kalauzokban is helyet kapott, mint a The Good Food Guide, valamint ötcsillagos értékelésen áll a Trip Advisoron.

(Daily Mail)

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!