Homár, polip, articsóka: Orbán Viktor és Lévai Anikó beugrottak egy ebédre Rómában

2023. január 3. – 23:39

Másolás

Vágólapra másolva

Ízletesnek látszó halas ebédet költött el Orbán Viktor és Lévai Anikó kedden egy elegáns római étteremben.

A La Repubblica cikke szerint a magyar miniszterelnök és felesége azután tértek be az olasz fővároshoz tartozó Ostia negyed La Bussola nevű éttermébe, hogy lerótták kegyeletüket XVI. Benedek emeritus pápa ravatalánál. Orbán szokásához híven lezseren öltözött, a képek alapján kék zakó, kigombolt fehér ing és farmernadrág volt rajta, az egyik fotón a mintás asztalkendőt a gallérjába tűrve látható.

A főként tengeri fogásairól nevezetes Bussola a környék egyik leghíresebb, legjobbnak tartott vendéglátóhelye, nem csoda hát, hogy az ínyencségeket kedvelő kormányfő itt akart ebédelni. Az olasz lap azt írja, Orbán katalán módra elkészített homárt fogyasztott, míg Lévai Anikó polipsalátából, articsókás moscardiniből (ez szintén egy polipfaj) és halpástétomból álló menüt evett. A miniszterelnök feleségét az étterem tulajdonosai egy csokor virággal köszöntötték. A Canaledieci nevű lap beszámolója szerint Orbán Viktor az étkezés után elismerően nyilatkozott a séf ajánlásairól, különösen a nyers hal és kagyló előétel, valamint a katalán homár nyerte el a tetszését.

A házaspárt a római magyar nagykövetség munkatársai és olasz carabinierik (ők az olasz rendvédelem egyik szárnya) kísérték, az asztalt a követség foglalta le előző nap. A cikk szerint a tulajdonos Dario Paradisi és az éttermet vele együtt vezető sógora, Daniele Caterini nem tudták, hogy Orbán Viktor (akit a La Repubblica „az európai populizmus szimbólumának” nevez) érkezik.

A miniszterelnöki pár éttermezéséről egy rövidke videó is készült, amelyen látható, hogy Orbán olaszul megköszöni az ételt az étterem munkatársának, igazgatja a ruháit, majd azt mondja Lévainak, „kaptunk ajándékot is, látod?”.

Emellett az étterem Instagramjára kikerült egy képekből álló videós poszt, ezen az elfogyasztott ételek is látszanak:

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!