Rácz Viktória

RSS

Egyre több jel utal arra, hogy közeledik a szuperhősfilmek alkonya

A Marvelek bukása a mozikban a legújabb ómen, ami az MCU halálára utal, de még kérdéses, hogy tényleg véget érhet-e az elmúlt 15 évünket meghatározó stúdió hollywoodi uralma. Ha a szélesebb tömegek...

Taylor Swiftet sikoltozva, telefont lóbálva fogadták a magyar mozikban

Vászon előtti táncolás, hangos éneklés, sikítás, telefonnal világítás: a The Eras Tour moziban nézve is különleges közösségi élmény. A Taylor Swift-koncertfilmmel a magyar mozikban is új műfaj...

Tanárnak lenni nem csak Magyarországon iszonyú szívás

A németek Oscarra nevezett filmje, A tanári szoba érzékletesen mutatja meg, hogyan lehet tönkretenni még a legelhivatottabb tanárokat is.

A Sztárom a párom 2023-ban is tud menő lenni, csak épp csavarni kell egyet rajta

Az Egy ágyban egy sztárral sorozat bizonyítja, hogy a romantikus komédia műfaja nem teljesen halott, sőt, csak egy új-zélandi stand-upos kellett hozzá, hogy megtalálja a tökéletes egyensúlyt.

Emma Stone rengeteget meztelenkedik, de nem emiatt kihagyhatatlan az új filmje

A színésznő imádnivalóan groteszk felnövéstörténetben nyújtja az év alakítását. Jórgosz Lánthimosz fekete komédiája, a Szegény párák elnyerte a velencei filmfesztivál fődíját. Kritika.

Végre egy magyar film, ami ki meri mondani, hogy Fidesz

Reisz Gábor állami támogatás nélkül készült, velencei fesztiváldíjas filmje a kettéosztott magyar társadalom krónikája, ami ujjal mutogatás helyett párbeszédre törekszik. Magyarázat mindenre kritika.

Hoppá, tök jó lett Adam Sandler legújabb netflixes vígjátéka!

Ezúttal nem ő a sztár, hanem az apja komikusi nyomdokaiba lépő lánya. A Ne merészelj eljönni a bát micvámra a zsidó identitásba ágyazva mutatja be a kamaszlét gyötrelmes küzdelmeit. Kritika.

Egymásba szeret a brit herceg és az amerikai elnök fia, de nem is ez a legvadabb fantázia

Szerethető LMBTQ-romkom a Vörös, fehér és királykék, csak nem igazán tudja eldönteni, hogy inkább bevállalós vagy családbarát szeretne lenni. Mégis vezeti az Amazonon a nézettségi listákat.

A Barbie-film talpig rózsaszínben harcol a feminizmusért, de a modern férfiakért is

Megérkezett az év legjobban várt filmje, ami jóval többről szól a játékeladások növelésénél. A Barbie minden akart lenni, és ez nem is sikerülhetett neki, de így is tömve van zseniális ötletekkel,...

Sikersorozat-gyártóból közellenség: miért utálják ennyien Sam Levinsont?

Az HBO egyik legértékesebb alkotója rendre nemkívánatos személlyé válik internetes berkekben. Állandó operatőrét, Rév Marcellt is megkérdezve próbáltuk megfejteni, miért ilyen megosztó figura az...

Kövess minket Facebookon is!