Janecskó Kata

RSS

Gumikesztyűben járnak a magányos halál tanúi

Nem sokan látnak bele az időskori elmagányosodás napi valóságába jobban azoknál az extrém takarítóknál, akik a holttestek sokszor megkésett felfedezése után teszik újra lakhatóvá a lakásokat. Egymástól elhidegült családtagokról, társadalmi közönyről, kidobott emlékekről, a tárgygyűjtés haszontalanságáról, pszichés terhekről és az élet értékéről beszélgettünk a szakmában dolgozókkal.

„Néha beüt a gebasz, oldd meg, ne picsogj, vedd be a gyógyszered, nőj fel, baszod!”

Nem várt helyről jöhet gyógyír az április 3. után elkeseredett magyar választók bánatára, már ha valaki vevő a keserű pirulákra: az Amerikai psycho szerzőjének magyarul most megjelent könyve, a társadalmi fejtegetéseket filmkritikával és memoárral keverő Fehér ugyan Trump kapcsán, de mintha hozzájuk is szólna.

Leállt a sírgondozás a legnagyobb budapesti temetőkben

Az önkormányzati díjstop sajátos következménye, hogy nem lehet megrendelni a megszokott fizetős szolgáltatást, több száz sír maradhat emiatt virág nélkül, gazosan.

Felmentették a gyilkosság vádja alól, de fordulhat a kocka

A bíróság annak idején hangsúlyozta, hogy lehetett a hajléktalan férfi az élettársa gyilkosa, csak bizonyítani nem lehetett. Most új tanúvallomások jöttek a képbe.

Apu nem ér rá, sorozatgyilkost hajszol

Mit tesz az emberrel, ha a küldetése, de még inkább a rögeszméje egy sok évtizedes bűnügyi rejtély megoldása? Ezt írta meg egy könyvben a körülrajongott amerikai sztárnyomozó, Paul Holes.

A gyerekkori szexuális abúzus a legtabubb tabu

Vágynak-e bosszúra az áldozatok? Mi működhet prevencióként? Miért nem lehet egy anya gyáva, és mi múlik azon, hogy mennyi ideig tart a magány? Berkesi Zsuzsa, a Beszélj róla! projekt alapítója, Anoni Maraként saját bántalmazását és terápiáját írta meg a Bűn és bűnhődés című könyvében, most Jó leszek címen regénye jelent meg a témáról. Interjú.

Három nyugtalanító kérdéscsoport a New Yorkban meggyilkolt magyar nő ügyében

A gyilkos, bárki is volt az, látszólag teljesen észszerűtlenül viselkedett.

Ismerhette gyilkosát a New Yorkban megölt magyar nő

A gyilkosság módja is erre enged következtetni, és az áldozatot az otthonában ölték meg, erőszakos behatolásnak pedig nem volt nyoma.

Mi a baj a CSI-hatással, és ki volt a heilbronni fantom?

A bűnügyi sorozatok elhitetik velünk, hogy ha rendelkezésre áll DNS, nyert ügye van az igazságszolgáltatásnak. Mitől tévhit ez? Mennyire bízhatnak a genetikában az ártatlanul elítéltek Magyarországon, és miért van kódolva a rendszerbe egy újabb Rezesova-ügy? A téma magyar szakértőjét kérdeztük genetikáról és igazságszolgáltatásról.

A férjgyilkosság módszertanáról értekezett a ponyvaírónő, most a vádlottak padján ül a férje meggyilkolásáért

Egy 71 éves oregoni nőt, Nancy Brophyt azzal vádolnak, hogy a körülbelül félmilliárd forintnyi biztosítási pénzért ölt, és alaposan kitervelte a bűntényt. A férfit elölről és hátulról is szíven lőtték. A nő ártatlannak mondja magát, ügyvédje szerint őrülten szerelmes volt a férjébe, fegyvereket pedig csak a könyveihez végzett kutatómunka részeként rendelt.

Az ügyész mentheti meg a kivégzés előtt álló texasi nő életét

Sokan kételkednek a kislánya megöléséért halálra ítélt Melissa Lucio bűnösségében. Az április 27-re kitűzött kivégzés felé közeledve felerősödött a mellette indult kampány.

Bemutatjuk a nettó 277,5 millió forintból frissen felújított vasútállomást

A kétszintes vonatok is előre mennek, nem hátra! – írta a Facebookon Rétvári Bence, miután a kampányhajrában bemutatták a megújult Vác-Alsóváros megállót.

Nyomozás indult VV Tommyboy ajánlóívei ügyében

Többen feljelentést tettek. Az eljárás ismeretlen tettes ellen folyik, a Megoldás Mozgalom jelöltjét még nem keresték meg a rendőrségtől.

If Fidesz won, why is the so-called “child protection” referendum invalid?

In short: because winning a referendum is much harder than winning an election. The answers pushed by the government were marked by many more people than the number of party-list votes received by Fidesz, but even this was not enough in light of the more than one and a half million invalid votes.

Ha a Fidesz nyert, miért lett érvénytelen a gyermekvédelminek nevezett népszavazás?

Röviden azért, mert egy népszavazást sokkal nehezebb megnyerni, mint a választást. A kormány által sulykolt válaszokat sokkal többen húzták be, mint amennyi pártlistás szavazatot kapott a Fidesz, de ez sem volt elég a több mint másfél millió érvénytelen szavazat miatt.

Marad mélyen az európai átlag alatt a női képviselők aránya – még a Lászlókból is majdnem annyi van

27 nő szerzett mandátumot, eggyel lesznek többen, mint az előző ciklusban. Arányuk nagyjából 13,6 százalék.

KDNP: Nem ismeri az illetékes a terjedő dokumentumot abortusz- és fogamzásgátlásügyben

A párt Család- és Életvédelmi Szakbizottságának vezetője, akit a javaslat felelőseként tüntet fel a furcsa dokumentum, azt írta: hozzájárulása nélkül használták a nevét.

Befejeződött a gyermekvédelminek nevezett népszavazás is

Délután 5 óráig 62,23 százalékos volt a részvétel.

Indul a gyermekvédelminek nevezett népszavazás is

2008 óta nem volt Magyarországon érvényes népszavazás. A kormány négy nemért kampányol, civilek érvénytelen szavazásra biztatják most is azokat, akik álkérdésnek tartják a melegellenessé eltérített pedofiltörvénnyel összefüggő referendumot.

Bő nyolc hónapja hiányzik a szexuális neveléshez kellő kulcsrendelet

Amíg az nincs kész, nincs nyilvántartás se, így egyetlen külsős civil sem tarthat szabályosan iskolai foglalkozást. A népszavazás miatt nem lépett eddig, kivárásra játszik az Emmi.

A gátlástalanságban hozott újat ez a kampány

A negatív kampány régi ismerősünk, de ami a mostani választások előtt folyik, például Zelenszkijjel, túlmutat azon, hangzott el a CEU Bibó István Szabadegyetem estjén.

Bűnösnek találták az 52 évvel ezelőtti gyilkosságban a magyar származású Sipost San Diegóban

A San Diegó-i esküdtszéket meggyőzte a DNS-bizonyíték arról, hogy fél évszázad után a huszonéves Mary Scott valódi gyilkosára sikerült rátalálni.

A kormány a nemváltó műtéttől félti a gyerekeket, pedig az abortusztól kellene

A kormány arról tart népszavazást, hogy lehet-e a nemváltoztatást vagy a homoszexualitást népszerűsíteni a gyerekeknek, miközben alapfogalmakkal nincsenek tisztában a mai fiatalok – akik viszont már jócskán élnek szexuális életet. Telexikon a szexuális felvilágosítás magyarországi helyzetéről.

Schadl–Völner-ügy: Három gyanúsítottat kiengedtek a letartóztatásból

Már csak hárman maradtak olyanok, akik nem szabadlábon védekeznek, köztük maga Schadl György, a végrehajtói kar elnöke.

Számlagyár: A NAV-vizsgálat leállításáról egyeztettek a lehallgatási anyagok szerint

Az RTL Klub birtokába került nyomozati anyag szerint erről is beszéltek egymással a számlagyár és a 4iG Nyrt vezetői.

Minden napom egy harc, mondta a megvakított kemecsei nő

A volt barátja által brutálisan bántalmazott fiatal nő nemrég hagyta el a védett házat, új életet szeretne kezdeni, műszemre gyűjt.

Árulják Epstein karibi magánszigeteit

A vádak szerint a milliárdos itt is követett el fiatal lányok ellen szexuális bűncselekményeket.

Anyagyilkossággal gyanúsítanak egy kiskunhalasi férfit

Egy szomszéd hívta ki a rendőröket, elfogták az 57 éves gyanúsítottat.

Ukrajna megszállása miatt katonai kiképzésben vesznek részt észt nők

Az ukrajnai megszállás kezdete óta ötszázan csatlakoztak önként egy paramilitáris szervezethez.

Magyarországon át, milliárdokkal felpakolva menekült Ukrajnából a Dinamo Kijev tulajdonosa

Már február 26-án elhagyta az országot a testvérével együtt két luxusjárművel.