Janecskó Kata
Janecskó Kata

RSS

A fel nem fedezett holttesttől az értelmetlen telefonhívásokig

A Szerepjátékos gyilkosság friss részében sorra vesszük az ügy furcsaságait. Hogyhogy nem volt tanúja a gyilkosságnak egy forgalmas napon a Pilisben? Mi állhat az áldozat furcsa híváslistája mögött?

Szerepjátékos gyilkosság: Az érzelmek nélküli koronatanú – bemutatjuk Károlyt

Károly az egyik elítélt közeli ismerőse volt. Több mint három évvel Krisztián eltűnése után elment rendőrségre és azt mondta, András és Gergely bevallották neki a gyilkosságot.

Visszavonulót fújt az ügyészség a román állampolgárságú hajléktalan gyilkossági ügyében

Miután kihátrált a zárkatársból lett koronatanú, és a bíróság elutasította a perújítást, az ügyészség sem erőlteti tovább az egyszer már jogerősen felmentett férfi megbüntetését.

Marék Veronika: Magamat is elképesztettem, hogy hát ez mind én vagyok

Boribon, Kippkopp és a Kockásfülű nyúl – interjú az alkotójukkal, a 85 éves Marék Veronikával, aki magát is meglepte azzal, hogy idén húsvétra új Boribon-könyve jelent meg, és még mindig sok...

Szerepjátékos gyilkosság: András, a keresztény, késgyűjtő, vegetáriánus macskamentő, aki 15 évet...

Bemutatjuk a szerepjátékos ügy egyik elítéltjét, Andrást, aki Szombathelyen tölti 15 éves fegyházbüntetését. A bíróság szerint ő volt az, aki ténylegesen leszúrta Krisztiánt, de a mai napig...

„Kikaptak a rendőrök az ágyból fél ötkor” – sztrókra hivatkozva kihátrált a koronatanú a...

Nagyot nyert a védelem az élettársa agyonverésével vádolt, egyszer már felmentett hajléktalan ügyében. Elbukott a perújítás, amit egy váratlanul előálló zárkatárs vallomása miatt rendeltek el.

Szerepjátékos gyilkosság: Gergő, a történelem szakos mesélő, aki a legjobb barátja megöléséért ül

Kimagasló intellektus, kiváló mesélőtehetség, félbehagyott történész tanulmányok – podcastunk negyedik epizódjában megismerjük Gergelyt, aki az áldozat legjobb barátja volt, most pedig 15 éves...

A viszolyogtató sorozat- és anyagyilkos, aki a rács mögül vakoknak segít

Ma van ötven éve, hogy a rabként jámbor óriásnak mutatkozó Edmund Kemper rettenetes, gyomorforgató gyilkosságsorozata – az ő saját akaratából – véget ért. Az egyik legismertebb amerikai...

„A naivitásáért nagyon megfizetett” – Krisztián, a szerepjátékos gyilkosság áldozata

31 éves korában eltűnt, földi maradványait közel egy évvel később találták meg a Pilisben. Podcastunk harmadik részében az áldozat történetét rajzoljuk meg.

Jó anyák lesztek, ha beledöglötök is

De legalábbis megszűntök önálló személyként létezni. A jó anyák iskolája fojtogató disztópiát épít bárgyú gyereknevelési tanácsokból és az anyákat nyomasztó irreális elvárásokból.

Kövess minket Facebookon is!