Munk Veronika

RSS

Truttyfőzelék, éhes gyerekek: miért ilyen rossz az iskolai menza?

Cikksorozatot indít a Telex, ahol a következő hetekben feltárjuk a mosogatólé-leves, a pompás csokis piskóta, a mócsingos husikák és az ízletes(?) májkrémes kenyerek világát, azaz az általános iskolai menzák terepét. Középpontban a kérdés: miért nem jobb az iskolai menza? Keressük a jelenlegi iskolai menzák pozitív és negatív történeteit! Küldje el nekünk!

A kormányinfón az M1, az Origo és a Magyar Nemzet a kedvenc

Nézettségtől, népszerűségtől, olvasottságtól függetlenül a kormány előnyben részesíti a rendszeres kormányzati sajtótájékoztatókon a kormányközeli újságírókat és médiájukat, a kritikus médiumok, például a Telex, hátul kullognak a sorban. Alaposan végignéztük az összes 2021-es kormányinfót.

Éppen bontják a Dürer kert maradékát

Darus markoló harapja a népszerű szórakozóhelynek, korábban az ELTE angoltanszékének, még korábban az MSZMP pártfőiskolájának otthont adó épületet.

Telex Neked #2021. július: kirobbant a Pegasus-ügy, és még az is kiderült, hogy az állatkertben milyen nemű kistapír született

Méghogy a nyár uborkaszezon az újságírók életében! Méghogy a július az a hónap, amikor asztalra dobhatják tornacipős lábaikat, hátradőlhetnek a gurulós széken, és boldogan szürcsölhetik melegtől csatakosan az újhullámos kávét. Na persze. Év végi összefoglaló, július.

Itt a Telex harmadik átláthatósági jelentése

Mivel elsősorban a támogatók tartják el a Telexet, fontosnak tartjuk, hogy átláthatóan beszámoljunk nekik és mindenki másnak is arról, mennyi pénzünk van, azt mire költjük, és hogy milyen terveink vannak. Ez már a harmadik átláthatósági jelentésünk.

Vera Jourova on rule of law matters: We would be ready to act as soon as we can

The Commission has no doubt as to the full legality of the Budget Conditionality Regulation said Vera Jourova, Vice-President of the European Commission and Commissioner for Values and Transparency. She doesn't want to speculate on the final decision of the Court of Justice of the European Union, and thinks that the Commission also has to see the replies to the letters sent to the Hungarian government.

Věra Jourová: Készek vagyunk a lehető leghamarabb cselekedni a jogállamiság ügyében

Nincs kétsége az Európai Bizottságnak afelől, hogy a jogállamisági mechanizmusról szóló rendelet teljesen jogszerű – mondta a Telexnek adott interjúban Věra Jourová. Az Európai Bizottság alelnöke szerint nemcsak a rendelet, de a jogállamiság fogalma és kritériumai is világosan szabályozottak az EU-ban, így Magyarországnak kell megfelelő válaszokat adnia az aggályokra. A készülődő, új európai médiaszabályozásról és arról is beszélt az alelnök, hogy tavasz óta nem beszélt a magyar kormány tagjaival.

Bécs belvárosában is több tízezres tüntetést szerveztek a lezárások ellen

A Szabadságpárt vezetője azért nem tudott elmenni a tiltakozásra, mert pozitív lett a tesztje.

Sértetlenül túlélte a dróntámadást az iraki miniszterelnök

Robbanóanyaggal megrakott drón repült a rezidenciájára.

Biden kötelezővé tenné a nagyobb amerikai cégeknél az oltást, a bíróság szerint ez törvénytelen és blokkolja az elnöki ukázt

Az ellenzők szerint nem felel meg az alkotmánynak, ha egy elnök ilyen átfogó országos szabályt ír elő.

Kiss Noémi író: Turi berángatott egy fiút a vécébe, majd ott agyba-főbe verte

Kiss Noémi író gyerekként a Spartacusban úszott az ötszörös olimpiai bajnok Egerszegi Krisztina edzőtársaként. Cseh László és Kozma Dominik úszók után ő is arról beszélt, hogy Turi György edző lelkileg és fizikailag bántalmazta tanítványait.

Szombattól változik a közlekedési rend a pesti alsó rakparton, az autókat, buszokat is terelik

A Lánchídtól déli irányban lezárják a Jane Haining rakpartot.

Megfigyelési botrány Szlovákiában: a populista Robert Fico korrupciós ügyekben letartóztatott oligarchák ügyvédjeivel egyeztet

A hivatalos rendőrségi verzió szerint véletlenül hallgatták le a volt szlovák miniszterelnököt. Nagyon ideges a helyzettől, és amikor az újságírók kérdezgették, közölte, hogy nem nyilatkozik Soros-lapoknak.

Az amerikai gyógyszerhivatal tanácsadó testülete szerint biztonságos a Pfizer-vakcina az 5–11 éves gyerekeknél

Ha minden jól megy, november 3-án elindulhat az Egyesült Államokban a kisebb gyerekek oltása.

GVH: A legtöbb ételkiszállítónál nem derül ki, milyen szempont alapján zajlik, és mit jelent a pozitív értékelés

A versenyhivatal szerint a vélemények torz megjelenítése, a nem egyértelmű értékelések bizonyos esetekben akár a vásárlókat megtévesztő, tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatnak is minősülhetnek.

Formáld velünk az egyéves Telexet!

Ez itt a Telex anonim kérdőíve, aminek az a célja, hogy minél pontosabb képet kapjunk arról, kik az olvasóink, milyennek látják a Telexet vagy mit hiányolnak belőle. Nagyon köszönjük, ha kitöltöd a kérdőívet, ha elmondod az újságról a véleményed – körülbelül 5-10 percet kell rászánni.

Fekete-Győr András: Nem tudtam megítélni, mi lesz a bizalmi szavazás eredménye

Ragaszkodik ahhoz, hogy nem pártelnöki tevékenysége, hanem miniszterelnök-jelölti 3.5 százalékos gyenge eredménye volt távozása oka.

Dobrev: Nem tudok olyan fáradt lenni, hogy lehazaárulózzam a szavazókat

Szerinte az előválasztási kampányban már a támogatókat, szavazókat üti meg a politika.

Hosszú évekig nyöghetik még a járvány hatásait a gyerekek – ma van a mentális egészség világnapja

Az Uniceftől mostantól bármelyik magyar iskolába rendelni lehet olyan ingyenes, interaktív előadásokat, amelyeknek kifejezetten a gyerekek mentális egészsége áll a fókuszában. Mentális problémákkal küzdő gyerekek rászoruló szüleinek is segít a szervezet.

Pucéran egy erdei tisztáson került elő a három hosszú napig eltűnt texasi hároméves

Egy kutyát akart megsimogatni, elszaladt az anyukájától, három nappal később egy erdőben leltek rá. Kicsit kiszáradt, de nincs más baja, pedig csak hároméves és 72 órát egyedül volt.

Az emberi kapzsiság helyett a szeretetre alapoznak – még mindig sikeresek az unokázós csalók

2015 óta évente több ezer idős ember esik áldozatul az unokázós csalóknak, akik kihasználják a védtelen emberek szeretetét. Az Oscar-díjas Deák Kristóf filmrendező is elmeséli, hogy a nagypapáját miként verték át.

Támogasd a Telexet, létezésünk csak tőled függ!

Miért kérjük ezt? Mert enélkül nem léteznénk, és ezt a legnehezebb elvenni tőlünk.

Boldog 1. születésnapot, Telex!

Vigyorogva tömjük magunkba az első szülinapi tortánkat, és megyünk tovább – reméljük, még sok-sok évig. Így emlékszünk mi, telexesek az egy évvel ezelőtti indulásra. Köszönünk mindent!

Keressük a Telex új gyakornokait!

Indul a jelentkezés fizetett gyakornokprogramunkra. Olyan fiatal kollégákat keresünk, akik hisznek a korrekt, kritikus, kíváncsi újságírásban, akik szívesen tanulnak, akik lelkes és elkötelezett gyakornokai lesznek a Telexnek. A jelentkezés határideje: október 21.

Telex presented with another prestigious international award

The European Danube Academy and the Danube-Region and Central European Institute have presented Telex with the György Konrád award.

Ismét rangos nemzetközi díjat kapott a Telex

A Konrád György-díjat a demokráciáért, a sajtószabadságért és az emberi méltóságért végzett munkánkért ítélték szerkesztőségünknek.

Benyújtották a Fudan Hungary Egyetemért Alapítvány bejegyzési kérelmét

A kínai egyetemi gigaprojekt előkészítéséért felelős szervezetről van szó. 2023 előtt viszont nem valószínű, hogy megindul az egyetemfejlesztés, ugyanis a kormány 2022 végéig számol csak be az Országgyűlésnek a Fudan Hungary Egyetem előkészítéséről és a várható költségeiről.

A Microsoft felhasználók ezreit figyelmeztette, hogy kiszivároghattak tőlük az adataik

Egy komoly biztonsági hiba miatt a Microsoft felhőszolgáltatásaiban tárolt adatait elolvashatták, megváltoztathatták, akár még törölhették is, jelezte a cég csütörtökön emailben több ezer felhasználónak. Ugyanakkor nincs rá bizonyíték, hogy ez meg is történt.

Merkely Béla: Lehet, hogy visszatér a maszkhasználat

A Semmelweis Egyetem rektora szerint komoly veszélyben vannak, akik még nem oltatták be magukat, de a negyedik hullám az egészségügyet nem terheli meg majd.