Archivum

RSS

Bírósági ítélet már volt, mégis rendőrségre kellett menni, hogy a közérdekű járványügyi adatokat kiadja Müller Cecília hivatala

Pereskedés és büntetőfeljelentés árán tudott csak adatokat szerezni a TASZ a koronavírussal kapcsolatban a Nemzeti Népegészségügyi Központtól. Pedig ezek az adatok közérdekűek.

Vizsgálják a szombathelyi polgármesteri hivatalban, hogy ősztől lehet-e négynapos a munkahét

Czeglédy Csaba független szombathelyi képviselő szerint akár már ősszel be lehetne vezetni a polgármesteri hivatalban a négynapos munkahetet, először hat hónapos próbaidőre.

Kisiklott, két sínpár között landolt az elővárosi vonat

Szerda reggelig, délelőttig pótlóbuszok közlekednek Kőbánya-Kispest és Gyál között.

Debrecenből, Győrből és Szegedről is jelentjük – ma van a médiaszabadság világnapja

Győr, Szeged, Debrecen. A Telexnél fontosnak tartjuk, hogy az egész ország területéről szállítsunk az olvasóinknak sztorikat, ezért közlünk gyakran vidéki riportokat és építünk vidéki tudósítói hálózatot. Ebben a cikkben, a médiaszabadság világnapján, bemutatjuk Budapesten kívüli tudósítóinkat.

We ask questions even if they don’t want us to – 3 May is World Press Freedom Day

In our video we collected instances when we wanted to report on important events of public interest, but we were not able to do so because state actors, public figures or their colleagues were restricting our work.

Kérdezünk akkor is, ha nem akarják – ma van a médiaszabadság világnapja

Olyan eseteket gyűjtöttünk össze videónkban, amikor hiába szerettünk volna beszámolni fontos, közérdekű történésekről, nem tudtunk, mert állami szereplők, közszereplők, esetleg a kollégáik korlátozták a munkánkat.

Török Gábor: Ennek a választásnak ellenzéki oldalon egy győztese lehet: ez a Mi Hazánk

Munk Veronika és Fábián Tamás jelentkezik a stúdióból, hogy Török Gábor politikai elemzővel és a pártok eredményváró eseményeiről tudósító kollégáinkkal együtt értelmezzék a legfrissebb részeredményeket.

Unger Anna: Túlzott várakozás lett volna, hogy ez a népszavazás bármilyen szempontból is tisztességes legyen – Élő választási műsor

Itt a mai harmadik élő műsorunk, Munk Veronika és Fábián Tamás műsorvezetésével. Több kollégánk külső helyszínekről jelentkezik majd be, illetve érkezik Török Gábor politikai elemző és Unger Anna, az ELTE politológusa is.

2014, 2019, 2022 – szinte pontosan ugyanaz a MTI-fotó készül a szavazásoknál a népviseletbe öltözött bujáki asszonyokról

Az állami hírügynökség ismét bemutatta a szavazásra lelkesen bandukoló, a képaláírások szerint palóc népviseletbe öltözött bujáki asszonyokat.

Zelenszkij Orbánnak üzent, Ukrajna megint egy csomó fegyvert kért az amerikaiaktól – ez történt az orosz–ukrán háborúban csütörtökről péntekre virradó éjjel

A honvédelmi miniszter szerint a jelenlegi helyzet nem indokolja, hogy a keleti országrészben más nemzetek katonái is részt vegyenek a feladatokban. Közben az orosz logisztikát támadják az ukránok, és amerikai önkéntesek is harcolnak velük. A NATO- és G7 csúcsok után közlemények tömege szólt a háborúról: megszólalt az EU vezetése, USA vezetése is.

Indul a Telex angol nyelvű hírlevele!

Nagyon kevés az olyan magyarországi lap, amelyik politikától független, és angol nyelvű híreket is kínál. Terjessze angolul olvasó ismerősei körében a hírt, hogy a Telexen naponta többször közlünk a külföldieknek is érdekes közéleti cikkeket, videókat angolul, és indul angol nyelvű hírlevelünk!

Ez történt keddről szerdára virradó éjjel az orosz–ukrán háborúban

Kiderült, hogy életben van a híres mesterlövész, hogy az ukránok humanitárius folyosóért küzdenek a rémes állapotokkal bíró Mariupolnál, és az ukrán miniszterelnök-helyettes nagyon keményen beszólt a magyar kormánynak, az oroszbarát állásponthoz hasonlította a hozzáállásukat a háborúhoz.

Ez történt az orosz-ukrán háborúban hétfőről keddre virradó éjjel

Az ukrán elnök tárgyalásokat sürget Putyinnal, egy akár ötezer fős, gyorsan bevethető EU-s katonai egység mozgósítását tervezik, az USA nagy hatótávolságú légvédelmi rendszereket biztosítsana Ukrajnának, lángol egy mariupoli ipari terület.

Lehet-e magunknak apát építeni emlékekből? – megjelent kollégánk, Haász János novelláskötete

Haász János kollégánk, a Telex Tárcarovatának szerkesztője egybefüggő történetté összeálló novellákkal jelentkezik. Kötete időutazás az internet nélküli ’80-as évek rakétamászókás, télifagyiízű világából.

Ez történt az orosz–ukrán háborúban keddről szerdára virradó éjjel

Éjjel találkozott a lengyel, a cseh és a szlovén miniszterelnök Zelenszkij elnökkel Kijevben. Ilyen barátokkal Ukrajna képes lesz győzni, mondta az egyeztetés után az ukrán elnök.

Kokárdában került elő az Anonymous-maszkos ember, ígérgeti, hogy majd előjön valamivel a kerületekről

Semmilyen konkrétumot nem mond legújabb videójában, csak sejteti, hogy a kerületeket érintő politikai korrupciós üggyel, mutyi-sztorival érkezik hamarosan.

Ez történt vasárnapról hétfőre virradó éjjel az orosz-ukrán háborúban

Zelenszkij ukrán elnök katonákkal szelfizett, és a NATO-t pedig újra arra próbálta rávenni, hogy légtérzárlattal nehezítsék meg az orosz támadásokat. Kína beszállásától, az oroszok támogatásától tartanak az amerikaiak. A magyar sereg készen áll. Az Instagramot is letiltották az oroszok.

Ez történt az orosz-ukrán háborúban szombatról vasárnapra virradó éjjel

Ukrajna pénzügyi támogatásra szorul, Zelenszkij hálás a harcoló ukránoknak, de a kollaboránsoknak nem bocsát meg. Több órán keresztül beszélt Vlagyimir Putyinnal moszkvai útja során Gerhard Schröder volt német kancellár.

Nem tudom, mi lesz Oroszországban, nem tudom, visszatérünk-e egyáltalán

Sok száz orosz hagyja el hazáját naponta az Allegro nevű, menetrend szerinti vonattal, ami Szentpétervár és a finn Helsinki között közlekedik. Menekülésként élik meg eljövetelüket, mindennapi életük ellehetetlenült a gazdasági szankciók miatt. Helyszíni riport.

Ez történt az orosz–ukrán háborúban péntekre virradó éjjel

A következő napokat nagy eséllyel uraló fejlemény, hogy éjjel Oroszország közölte, hogy Ukrajna az Egyesült Államok segítségével biológiai tömegpusztító fegyvereket állít elő. Kína az oroszok mellé állt, az amerikaiak és ukránok vehemensen tagadják az állítást. Az ENSZ pénteken rendkívüli ülést hív össze.

Ez történt péntek éjjel a háborús térségben, amíg ön aludt

Már virrad Kijevben, egész éjjel folyamatosan harcok dúltak az ukrán fővárosban, helyszíni tudósítóink és nemzetközi tudósítások is állandóan felhangzó fegyverropogásról számoltak be. A magyar külügyminiszter felajánlotta, hogy legyenek Magyarországon az esetleges tűzszüneti tárgyalások. Amerika megint küldött Ukrajnának egy csomó pénzt.

A Kremlt felelősségre fogjuk vonni – reagált az Európai Bizottság elnöke

Ursula von der Leyen indokolatlannak nevezte a támadást.

A háború a legrosszabb forgatókönyv – reagált Szijjártó Péter, miután az oroszok támadása megindult Ukrajnában

A feladat a külügyminiszter szerint a magyar emberek biztonságának garantálása.

Putyin katonai hadműveletet rendelt el Ukrajnában

Az ukrán elnök megerősítette, hogy az oroszok rakétatámadást indítottak, és hadiállapotot vezetett be az egész országban. Ukrajna több pontján is robbanásokat hallottak. Az orosz hadsereg ugyanakkor azt állítja, csak a katonai repülőtereket és az ukrán fegyveres erők légvédelmi létesítményeit célozzák, a polgári lakosság nincs veszélyben. Joe Biden határozott és egységes választ ígért. Azt mondta, a világ felelősségre fogja vonni Oroszországot.

LeBron James a visszavonulása előtt a fiával szeretne játszani egy évet az NBA-ben

17 éves középiskolás Bronnyt két év múlva simán beválogathatják az amerikai profi kosárlabdaligába, pláne, ha a szupersztár papa is megy vele.

Hétfő éjfélig lehet hitelesíteni a felsőoktatási jelentkezéseket

A felvi.hu-n érhetőek el az E-felvételiben benyújtott és véglegesített felsőoktatási jelentkezések.

Utazók figyelem! Hamarosan minden korlátozás megszűnhet Angliában

A jövő hét folyamán hatályukat vesztik a lakossági szabadságjogokat korlátozó, még érvényben lévő utolsó angliai járványügyi intézkedések.

Beizzította kampánykövető üzemmódját a Telex: kövesse élő választási műsorainkat, iratkozzon fel a választási hírlevélre és a választási mobilértesítésre is!

A rengeteg sztori, hír és riport mellett mostantól rendszeres élő műsorokkal jelentkezünk, aktív lesz országos tudósítói hálózatunk, Dull Szabolcs főszerkesztő pedig minden hétvégén összegzi választási hírlevelében a legfontosabb aktuálpolitikai történéseket.

Pro-government media outlets receive preference at government briefings

Regardless of viewership, popularity, or readership, the government gives preference to pro-government journalists and their media outlets during its regular press conferences, critical media outlets, such as Telex, are left standing at the back of the line. We carefully looked through all the government briefings in 2021.

Volt, aki fekete műkörömre harapott a nudliban, máshol viszont imádják az iskolai menzát

Megkérdeztük olvasóinkat az iskolai menzás tapasztalataikról: tíz sztori, tíz példa az iskolás kosztról a szülőktől. A többségében negatív truttyos szülői sztorikra jó pár pozitív, ínycsiklandó is jut. A cikket pedig az olvasóktól érkező menzás kajafotókkal illusztráljuk – ezeket csak erős idegzetűeknek ajánljuk!