Archivum

RSS

Második nekifutásra sem ítélték el a hajógyári-szigeti gyilkosság vádlottjait

A bíróság elutasította a perújítást, mert szavahihetetlennek találta az új tanút. Az ügyészség fellebbezett.

Augusztus 5-től szűnik meg a Digi Sport

A Network4 csoporthoz tartozó Arena4 és a Match4 sportcsatornák váltják. Az ismeretterjesztő adók szeptember 1-től szűnnek meg.

Újra használatba veszik az angyalföldi Domus áruház épületét

A Diego költözik be július 8-tól a helyi védettséget élvező épületbe a Róbert Károly körút és a Lehet utca sarkánál.

Újabb kormányközeli tévénél jön leépítés, Hajdú Péter nem lesz már vezérigazgató sem

Lekerül a képernyőről a Hajdú Péter vezette Összezárva és Frizbi, valamint a Győzike, Cooky, Zámbó Krisztián mindennapjait bemutató Van életünk című reality is.

Jogerősen megnyerte az állam a tévesen ártatlannak hitt gyilkos elleni pert

Idősebb Burka Ferenc korábban 20 millió forintot kapott kártalanításként közel hat leült év után, mikor úgy nézett ki, ártatlanul ült. Azóta mégis elítélték, az állam pedig utánaeredt a pénznek.

5,7 milliót fizethet az állam 819 leült napért

Az emberölés gyanújával letartóztatott, majd jogerősen felmentett hajléktalan első fokon sikerrel perelte az államot kártalanításért.

Jogerős felmentés lett a zagyvarékasi gyilkossági ügy vége

A rendőrségi sikersztoriként indult ügyben négy év elteltével oda jutott az igazságszolgáltatás, hogy nem tudni, ki ölte meg az idős asszonyt.

Megvan a jogerős ítélet, életfogytiglanit kapott a soroksári futónő gyilkosa

Nem zárták ki a szabadulás lehetőségét, de R. Szilveszter legkorábban 40 év után hagyhatja el a fegyházat.

Bilincsben tartották a biztonság kedvéért a soroksári futónőgyilkosság vádlottját

R. Szilveszter ügye most került másodfokon az ítélőtábla elé. Az ügyészség tényleges életfogytiglanra megy, a védelem megkérdőjelezi a szexuális erőszakot.

A Lapos, a szellemek és a véres jégkaparó: fordulat várható a gyilkossági ügyben?

A vádak alól felmentett hajléktalan férfi három leült év miatt indított kártalanítási pert az állam ellen. Az ügyészség azonban épp most döntött arról, hogy tesznek egy újabb kísérletet: egy új tanúvallomás alapján mégiscsak megpróbálják egy életre börtönbe záratni.

Fehér holló még ma is a nőről elnevezett utca Budapesten

Budapesten három olyan kerület is van, ahol egyáltalán nincsen nőkről elnevezett közterület. Bécsben tudatosan kezdték el javítani ebben is a nemi arányokat.

Hiteltörlesztési segítség is szerepel a pedagógusoknak kiküldött kérdőívben

A Belügyminisztérium azt is felméri, hogy a tanároknak van-e rendes asztaluk, és tudnak-e nyomtatni.

Az egyik leghírhedtebb megoldatlan bűnügy: nyolc halott, egy balta és egy darab szalonna

110 éve történt az Egyesült Államokban a villiscai baltás gyilkosság. A tettes büntetlenül megúszta, pedig gyanúsítottból több is volt: szenátor és lelkész is felmerült, de az is lehet, hogy egy utazó sorozatgyilkos sújtott le.

Urban wild boars – a problem some Hungarian towns are trying to solve

In some Hungarian towns it has become scary to go out on the streets because of the troops of wild boars roaming around. We visited one such place, Balatonfűzfő and found that local authorities have been struggling to tackle the issue. Interestingly, genetic differences have also been found between the "city boars" and their relatives living in the forest.

Hogy lehet egy gyereket csak úgy ott felejteni a kocsiban?

Az agy tragikus rövidzárlata a legjobb szülőket is utolérheti, a megelőzés legnagyobb akadálya, hogy ezt nem akarjuk elhinni.

Megfelezték az omegásokat megverő taxis büntetését

Enyhítő tényező volt főként a szívbetegsége és az idő múlása, de figyelembe vették azt is, hogy a zenészek is kifogásolhatóan viselkedtek.

Az adófizetőknek köszöni a csokot egy MSZP-s a vagyonnyilatkozatában

Volt, aki politikai üzenetküldésre használta a vagyonnyilatkozatát. Kálmán Olgának 250 négyzetméteres háza van Budán, Gelencsér kriptovalutában tett félre. Az új képviselők bevallásaiban böngésztünk.

Öt év alatt se volt párja a kunhegyesi esküvőnek

70 év feletti vőlegénye egyetlen 20 évesnél fiatalabb lánynak sem volt volt 2016 és 2020 között.

Jánosból is több van az új államtitkárok között, mint nőből

Péterből pedig ugyanannyi. Összeszedtük, mit lehet tudni az ötödik Orbán-kormány új államtitkárairól.

12,5 év börtönre ítélték gyermekpornográfiáért Josh Duggart

A vádlottat, aki saját magát a valaha volt legnagyobb hipokritának nevezte, konzervatív, keresztény mintaifjúként ismerték meg egykor egy valóságshow-ból az amerikaiak.

Bűnösnek találták férje megölésében a férjgyilkosságról értekező ponyvaírónőt

Nancy Brophy ügyében az esküdteket a vádnak sikerült meggyőznie arról, hogy a 71 éves nő biztosítási milliók reményében hidegvérrel lelőtte a férjét.

A királynő a monitoron is királynő?

II. Erzsébet brit királynő egyre többször kénytelen egészségi okok miatt kihagyni programokat. A 70 évnyi uralkodását ünneplő jubileumi rendezvények előtt sokat tárgyalt téma, mi történik, ha a királynő nem tudja ellátni már mindazt a tengernyi teendőt, amit korábban igen. De minél törékenyebb az egészsége, annál jobban ragaszkodnak hozzá a britek.

Gumikesztyűben járnak a magányos halál tanúi

Nem sokan látnak bele az időskori elmagányosodás napi valóságába jobban azoknál az extrém takarítóknál, akik a holttestek sokszor megkésett felfedezése után teszik újra lakhatóvá a lakásokat. Egymástól elhidegült családtagokról, társadalmi közönyről, kidobott emlékekről, a tárgygyűjtés haszontalanságáról, pszichés terhekről és az élet értékéről beszélgettünk a szakmában dolgozókkal.

„Néha beüt a gebasz, oldd meg, ne picsogj, vedd be a gyógyszered, nőj fel, baszod!”

Nem várt helyről jöhet gyógyír az április 3. után elkeseredett magyar választók bánatára, már ha valaki vevő a keserű pirulákra: az Amerikai psycho szerzőjének magyarul most megjelent könyve, a társadalmi fejtegetéseket filmkritikával és memoárral keverő Fehér ugyan Trump kapcsán, de mintha hozzájuk is szólna.

Leállt a sírgondozás a legnagyobb budapesti temetőkben

Az önkormányzati díjstop sajátos következménye, hogy nem lehet megrendelni a megszokott fizetős szolgáltatást, több száz sír maradhat emiatt virág nélkül, gazosan.

Felmentették a gyilkosság vádja alól, de fordulhat a kocka

A bíróság annak idején hangsúlyozta, hogy lehetett a hajléktalan férfi az élettársa gyilkosa, csak bizonyítani nem lehetett. Most új tanúvallomások jöttek a képbe.

Apu nem ér rá, sorozatgyilkost hajszol

Mit tesz az emberrel, ha a küldetése, de még inkább a rögeszméje egy sok évtizedes bűnügyi rejtély megoldása? Ezt írta meg egy könyvben a körülrajongott amerikai sztárnyomozó, Paul Holes.

A gyerekkori szexuális abúzus a legtabubb tabu

Vágynak-e bosszúra az áldozatok? Mi működhet prevencióként? Miért nem lehet egy anya gyáva, és mi múlik azon, hogy mennyi ideig tart a magány? Berkesi Zsuzsa, a Beszélj róla! projekt alapítója, Anoni Maraként saját bántalmazását és terápiáját írta meg a Bűn és bűnhődés című könyvében, most Jó leszek címen regénye jelent meg a témáról. Interjú.

Három nyugtalanító kérdéscsoport a New Yorkban meggyilkolt magyar nő ügyében

A gyilkos, bárki is volt az, látszólag teljesen észszerűtlenül viselkedett.

Ismerhette gyilkosát a New Yorkban megölt magyar nő

A gyilkosság módja is erre enged következtetni, és az áldozatot az otthonában ölték meg, erőszakos behatolásnak pedig nem volt nyoma.