Janecskó Kata

RSS

Az ellenzéknek csapdát állít, a melegeket megbélyegzi a pedofília és a másság összemosása

Súlyos lelki sérüléseket okozhat a kamaszok körében, ha a másság létezéséről és elfogadásáról nem lehet nyíltan beszélni az iskolai felvilágosításon. Hiába próbálják azonban törvénnyel elzárni az LMBTQ-tartalmakat a tinédzserek elől, ők ezután is vidáman élik tovább az életüket az interneten.

Lovász László: A Fudan helyett a magyar egyetemekre lenne jobb költeni

Az MTA volt elnöke a Népszavának adott interjúban arról is beszélt, hogy a kiszervezéssel kapcsolatos félelmek egyelőre nem igazolódtak be.

Keddre már zárószavazást terveznek az eltérített pedofiltörvényről

Hétfőn kezdődik a vita a csomaghoz csapott új kormánypárti javaslatokról, amelyek alapján tilos lenne 18 éven aluliaknak bemutatni a homoszexualitást és a nemváltást.

Új kormánypárti javaslatok a pedofiltörvényhez: tilos lenne 18 éven aluliaknak bemutatni a homoszexualitást és a nemváltást

A szexuális felvilágosításból kizárnák a civilek egy részét, ezeket az előadásokat csak nyilvántartásba vett szervezetek és előadók végezhetnék – derül ki az országgyűlés honlapjára feltöltött dokumentumból.

Nem engedték be a Kormányinfóra a Direkt36-ot

Több újság munkatársai is hiába regisztráltak. Orbán elmenőben annyit mondott nekik az utcán: nem ő szervezi a sajtótájékoztatókat.

Ha nincs méreg, megteszi a villamosszék is?

Tíz év óta az első kivégzésre készül Dél-Karolina, miután egy vitatott törvénnyel megoldást találtak a halálos injekcióhoz szükséges méreg tartós hiányára. Ügyvédek próbálják elérni, hogy a bíróság az utolsó pillanatban beavatkozzon. Megválaszthatja egy halálraítélt a kivégzése módját?

24 embert már biztosan eltiltottak tavaly a munkájától gyerek elleni szexuális bűncselekmény miatt

A szigorítás előtt volt év, amikor egyetlen ügyben sem alkalmazták ezt a szankciót.

Pedofiltörvény: nagy az egyetértés róla, de bajban lehetnek a szextingelő fiatalok

A parlamentben ritka nagy egyetértés van a gyerekek elleni szexuális bűncselekményről szóló törvényjavaslatról, így a pedofil-nyilvántartás bevezetéséről is. Az ellenzék az eltitkolást, eltussolást is büntetné, illetve az áldozatok segítését keveselli. A kormányoldal szerint ez utóbbira ősszel jöhet törvénycsomag.

Bókolt a neten a magyar lánynak a férfi, aki megölhette

A 63 éves vádlott egyértelművé tette a Facebookon, hogy tetszik neki a Londonban élő fiatal nő, aki nem sokkal később eltűnt. Ákom Ágnes holttestét azóta se találják, de augusztusban folytatódik a londoni büntetőbíróságon a gyilkosság vádjával indult eljárás.

Hogy működne a pedofil-nyilvántartás?

Szülőként kideríthetem, hogy, mondjuk, a gyerekem edzője pedofil-e? Listákra lehet-e gyűjteni majd a környékbeli szexuális bűnözők nevét? Ki fér hozzá az adatbázishoz, és pontosan milyen információk lesznek nyilvánosak? Összeszedtük, mit érdemes tudni a héten benyújtott törvényjavaslatról.

Nem azon múlik az önvédelem, hogy milyen a jobbegyenesed

Hogyan lehet felismerni a koleszszoba ajtaján kopogtató évfolyamtársban a szexuális ragadozót? Mikor kell foggal-körömmel harcolni és mikor éri meg inkább együttműködni a támadóval? Mire lehet jó egy sminkceruza vagy egy kulcs? Önvédelemről beszélgettünk Pintér Márton Krav Maga-oktatóval, akinek most jelent meg a Kézikönyv emberi ragadozókhoz – Nem csak nőknek című könyve.

A Yorkshire-i Hasfelmetsző, akit kilencszer hagyott futni a rendőrség

Soha nem látott hajsza ért a végpontjára a briteknél éppen negyven évvel ezelőtt, amikor elítélték a sorozatgyilkos Peter Sutcliffe-et. A bradfordi teherautó-sofőr ott volt a nyomozók orra előtt, mégis több mint öt évbe telt elfogni. Addigra tizenhárom nővel végzett. Tízezrek életére vetült rá az árnyéka. Más volt nőnek lenni, amíg a sötétben ő vadászott.

Operatív törzs: 100 nap múlva indul a debreceni oltóanyaggyár építése

Elindult a visszaszámlálás az alapkőletételig, jelentették be.

Kezd sok lenni az önjelölt megfejtőkből a delphi gyerekgyilkos utáni hajszában

Le lehet leplezni egy gyilkost otthonról, fotelben ülve? És mi baj lehet abból, ha valaki megpróbálja? Tömegeket képesek mozgósítani a valódi bűncselekményekről szóló műsorok, de egyre több szó van ennek az árnyoldalairól.

Zsiguli, Moszkva, csillogás – manekenélet a szocializmusban

Mi tette a sikeres modellt, melyik politikusfeleségnek volt saját próbababája Rotschild Klára szalonjában, és hogy érezte magát Kádárné bundában? Fotók és sztorik a ‘60–70-es évek magyar divatvilágából.

A Jobbik beállt Kunhalmi Ágnes mögé

Úgy látják, a 15. választókerületben a szocialista politikus a legalkalmasabb a Fidesz legyőzésére, ezért őt támogatják az ellenzéki előválasztáson.

Szombattól újra sűrűbben jár este a 4-es és 6-os villamos

A járványügyi lazításhoz igazítják a menetrendet. Hétfő estétől a metrók is gyakrabban követik egymást.

Sok száz sarlósfecske zúdult be egy kaliforniai házba a kéményen át

A Hitchcock-filmbe illő jelenetet videóra vették. A lakók szállodába menekültek.

Orbán: 5 millió az új cél

A miniszterelnök szerint vakcina van, képesek beoltani mindenkit, a siker azon múlik, hogy az emberek jelentkeznek-e.

Szabadidejét töltő őrmester okozott meglepetést a Thököly úton

Jámbor Alex felfigyelt némi kábítószergyanús anyagra egy férfinél. Mikor menekülni próbált, üldözőbe vette. Fegyver is előkerült.

Rozsdaövezeti Bizottság alakult

Várják a javaslatokat, melyik ingatlanokat vegyék be a kormányzati fejlesztési programba.

Nem ezt remélte a képviselő, amikor megkérdezte, hány darab védettségi igazolványt gyártottak le eddig

Tizenöt nap várakozás után egy mondatot írtak neki a Belügyminisztériumtól.

109 ezer embert oltottak be pénteken, elhunyt 161 ember

Nem döntötte meg az eddigi rekordot a pfizeres roham, az eddigi második legtöbb oltást hozó nap lett a péntek.

Elliot Page: Az életem mentette meg a műtét

A kanadai színész Oprah Winfrey-nek adta az első tévéinterjút azóta, hogy bejelentette: transznemű.

Hat évre lecsukták a csirkére éhes McDonald's-rablót

Csirkefalatkát nem kaphatott, mert reggel volt. Kolbászos McMuffinnal és pénzzel menekült el az angliai Yate gyorsétterméből.

Nyáron kiszabadul a megerőszakolt, felgyújtott P. Henrietta gyilkosa

Fiatalkorúként tizenöt évnél többet nem adhattak neki a 2006-os gyilkosságért, és július végén letelik a kiszabott idő. Igaz, hamis vádért is elítélték később, de azért csak felfüggesztettet kapott.

Új erőre kapott a nyomozás egy 26 éve elrabolt kislány után

A hatéves Morgan Nicket egy baseballpálya mellől rabolták el Arkansasban még a kilencvenes években. Sem élve, sem holtan nem került elő. Egy dokumentumsorozat miatt eddig nyilvánosságra nem hozott fotók, képsorok jutnak el most sokakhoz. A tettes furcsa, jellegzetes járműve vezethet nyomra.

Makói kettős gyilkosság: hogy lehetett ezt 15 éven át megúszni?

DNS-bizonyíték, ujjlenyomat, viccnek hangzó alibi: most állt bíróság elé Szegeden a gyanúsítottja annak a 2004-es, sokáig megoldatlan bűnténynek, ami miatt egy ártatlan embert zártak be egy évre.

A gigantikus szarvasagancs kapu, amihez a mai napig gyűjtik az agancsokat

63 éve díszeleg egy négysávos út felett Wyoming államban, Nabokov egyik kedvenc városkájában.

Napsütéses szombaton jöhet a terasznyitás

Az időjárás is kedvezni fog a nyitásra készülődő vendéglátóhelyeknek.