Munk Veronika

RSS

Major tax change bill pushed through parliament in spite of protests

The bill, which affects small businesses and sole proprietors negatively was proposed on Monday, debated and accepted in Parliament on Tuesday.

Egyetlen nap alatt, kedden átveri a kormány az új, szigorúbb katatörvényt

Hétfőn benyújtották, kedden már el is fogadhatja a parlament az új katatörvényt, amivel teljesen megváltozik sok százezer ember eddigi adózása.

Orvoshiány miatt nem lehet bármikor szülni a mezőtúri kórházban

Nincs ugyanis aneszteziológus szakorvos. Az önkormányzat most lakást próbál ajánlani az esetleges új doktornak.

Szeptembertől jöhet az új katatörvény minden kisvállalkozónak havi 50 ezres adóval

Benyújtották a részletes javaslatot. Az új katásoknak csak magánszemélyektől származhat bevétele, kivételt képeznek a taxisok.

Elon Musk egy röhögős mémmel reagált arra, hogy beperelné őt a Twitter

„Azt mondták, nem tudom megvenni a Twittert. Nem akarták nyilvánosságra hozni a botokkal kapcsolatos infót. Most bírósági úton akarnak arra kényszeríteni, hogy megvegyem a Twittert. Most majd bírósági úton kell kiadniuk a botokkal kapcsolatos infót” – írja.

Augusztustól rövidebb ideig tart nyitva az IKEA

Hétfőtől szombatig 10:00 és 20:00 óra között, vasárnap pedig 10:00 és 19:00 óra között kereshetik fel a látogatók az Örs vezér téri, a budaörsi és a soroksári áruházat. Eddig kilenckor nyitott.

Egy utas csak azért vett repjegyet, hogy megkeresse elveszett poggyászát a dublini repülőtéren

18 euróért vett egy jegyet, bebattyogott az poggyászkiadáshoz, és hosszas kutakodás után ugyan, de meg is találta a táskáját, ami egy hete nem volt meg.

Az amerikai elnök fontolgatja, hogy egészségügyi válsághelyzetet vezet be az abortuszszigorítás miatt

Biden vasárnap azt mondta, vannak, akiket ez a döntés megnyugtatna a pártján belül. Sőt, az is kiderült, hogy kissé átszerelte a bringáját, hogy ne essen el, mint múltkor.

Új vezetés Hugyagon, ahol 350 millió forintnyi EU-s pénznek veszett nyoma

Nem lesz könnyű dolga a szavazatok 36%-át, összesen 143 szavazatot szerző nyertesnek, ugyanis az önkormányzat komoly hiánnyal kezdi az új ciklust. Valahogy vissza kell fizetniük a példátlanul nagy összegű, és nyomtalanul felszívódó támogatást.

Őrizetbe vettek egy afgán férfit a határmenti lövöldözés ügyében

Még mindig nem tudja a szerb rendőrség, mi okozta a szombati fegyveres összecsapást a magyar-szerb határnál, ahol egy ember meghalt és hat megsérült.

Halálos baleset az M7-esen Lepsénynél: átszakította a szalagkorlátot egy autó, nagy a torlódás

A 84-es km-nél mentőhelikopter érkezett a helyszínre, ezért a forgalmat bizonytalan ideig mindkét irányban megállították az autópályán, így több km-es torlódás alakult ki.

Bírósági ítélet már volt, mégis rendőrségre kellett menni, hogy a közérdekű járványügyi adatokat kiadja Müller Cecília hivatala

Pereskedés és büntetőfeljelentés árán tudott csak adatokat szerezni a TASZ a koronavírussal kapcsolatban a Nemzeti Népegészségügyi Központtól. Pedig ezek az adatok közérdekűek.

Vizsgálják a szombathelyi polgármesteri hivatalban, hogy ősztől lehet-e négynapos a munkahét

Czeglédy Csaba független szombathelyi képviselő szerint akár már ősszel be lehetne vezetni a polgármesteri hivatalban a négynapos munkahetet, először hat hónapos próbaidőre.

Kisiklott, két sínpár között landolt az elővárosi vonat

Szerda reggelig, délelőttig pótlóbuszok közlekednek Kőbánya-Kispest és Gyál között.

Debrecenből, Győrből és Szegedről is jelentjük – ma van a médiaszabadság világnapja

Győr, Szeged, Debrecen. A Telexnél fontosnak tartjuk, hogy az egész ország területéről szállítsunk az olvasóinknak sztorikat, ezért közlünk gyakran vidéki riportokat és építünk vidéki tudósítói hálózatot. Ebben a cikkben, a médiaszabadság világnapján, bemutatjuk Budapesten kívüli tudósítóinkat.

We ask questions even if they don’t want us to – 3 May is World Press Freedom Day

In our video we collected instances when we wanted to report on important events of public interest, but we were not able to do so because state actors, public figures or their colleagues were restricting our work.

Kérdezünk akkor is, ha nem akarják – ma van a médiaszabadság világnapja

Olyan eseteket gyűjtöttünk össze videónkban, amikor hiába szerettünk volna beszámolni fontos, közérdekű történésekről, nem tudtunk, mert állami szereplők, közszereplők, esetleg a kollégáik korlátozták a munkánkat.

Török Gábor: Ennek a választásnak ellenzéki oldalon egy győztese lehet: ez a Mi Hazánk

Munk Veronika és Fábián Tamás jelentkezik a stúdióból, hogy Török Gábor politikai elemzővel és a pártok eredményváró eseményeiről tudósító kollégáinkkal együtt értelmezzék a legfrissebb részeredményeket.

Unger Anna: Túlzott várakozás lett volna, hogy ez a népszavazás bármilyen szempontból is tisztességes legyen – Élő választási műsor

Itt a mai harmadik élő műsorunk, Munk Veronika és Fábián Tamás műsorvezetésével. Több kollégánk külső helyszínekről jelentkezik majd be, illetve érkezik Török Gábor politikai elemző és Unger Anna, az ELTE politológusa is.

2014, 2019, 2022 – szinte pontosan ugyanaz a MTI-fotó készül a szavazásoknál a népviseletbe öltözött bujáki asszonyokról

Az állami hírügynökség ismét bemutatta a szavazásra lelkesen bandukoló, a képaláírások szerint palóc népviseletbe öltözött bujáki asszonyokat.

Zelenszkij Orbánnak üzent, Ukrajna megint egy csomó fegyvert kért az amerikaiaktól – ez történt az orosz–ukrán háborúban csütörtökről péntekre virradó éjjel

A honvédelmi miniszter szerint a jelenlegi helyzet nem indokolja, hogy a keleti országrészben más nemzetek katonái is részt vegyenek a feladatokban. Közben az orosz logisztikát támadják az ukránok, és amerikai önkéntesek is harcolnak velük. A NATO- és G7 csúcsok után közlemények tömege szólt a háborúról: megszólalt az EU vezetése, USA vezetése is.

Indul a Telex angol nyelvű hírlevele!

Nagyon kevés az olyan magyarországi lap, amelyik politikától független, és angol nyelvű híreket is kínál. Terjessze angolul olvasó ismerősei körében a hírt, hogy a Telexen naponta többször közlünk a külföldieknek is érdekes közéleti cikkeket, videókat angolul, és indul angol nyelvű hírlevelünk!

Ez történt keddről szerdára virradó éjjel az orosz–ukrán háborúban

Kiderült, hogy életben van a híres mesterlövész, hogy az ukránok humanitárius folyosóért küzdenek a rémes állapotokkal bíró Mariupolnál, és az ukrán miniszterelnök-helyettes nagyon keményen beszólt a magyar kormánynak, az oroszbarát állásponthoz hasonlította a hozzáállásukat a háborúhoz.

Ez történt az orosz-ukrán háborúban hétfőről keddre virradó éjjel

Az ukrán elnök tárgyalásokat sürget Putyinnal, egy akár ötezer fős, gyorsan bevethető EU-s katonai egység mozgósítását tervezik, az USA nagy hatótávolságú légvédelmi rendszereket biztosítsana Ukrajnának, lángol egy mariupoli ipari terület.

Lehet-e magunknak apát építeni emlékekből? – megjelent kollégánk, Haász János novelláskötete

Haász János kollégánk, a Telex Tárcarovatának szerkesztője egybefüggő történetté összeálló novellákkal jelentkezik. Kötete időutazás az internet nélküli ’80-as évek rakétamászókás, télifagyiízű világából.

Ez történt az orosz–ukrán háborúban keddről szerdára virradó éjjel

Éjjel találkozott a lengyel, a cseh és a szlovén miniszterelnök Zelenszkij elnökkel Kijevben. Ilyen barátokkal Ukrajna képes lesz győzni, mondta az egyeztetés után az ukrán elnök.

Kokárdában került elő az Anonymous-maszkos ember, ígérgeti, hogy majd előjön valamivel a kerületekről

Semmilyen konkrétumot nem mond legújabb videójában, csak sejteti, hogy a kerületeket érintő politikai korrupciós üggyel, mutyi-sztorival érkezik hamarosan.

Ez történt vasárnapról hétfőre virradó éjjel az orosz-ukrán háborúban

Zelenszkij ukrán elnök katonákkal szelfizett, és a NATO-t pedig újra arra próbálta rávenni, hogy légtérzárlattal nehezítsék meg az orosz támadásokat. Kína beszállásától, az oroszok támogatásától tartanak az amerikaiak. A magyar sereg készen áll. Az Instagramot is letiltották az oroszok.

Ez történt az orosz-ukrán háborúban szombatról vasárnapra virradó éjjel

Ukrajna pénzügyi támogatásra szorul, Zelenszkij hálás a harcoló ukránoknak, de a kollaboránsoknak nem bocsát meg. Több órán keresztül beszélt Vlagyimir Putyinnal moszkvai útja során Gerhard Schröder volt német kancellár.

Nem tudom, mi lesz Oroszországban, nem tudom, visszatérünk-e egyáltalán

Sok száz orosz hagyja el hazáját naponta az Allegro nevű, menetrend szerinti vonattal, ami Szentpétervár és a finn Helsinki között közlekedik. Menekülésként élik meg eljövetelüket, mindennapi életük ellehetetlenült a gazdasági szankciók miatt. Helyszíni riport.