Munk Veronika

RSS

Ez történt az orosz–ukrán háborúban péntekre virradó éjjel

A következő napokat nagy eséllyel uraló fejlemény, hogy éjjel Oroszország közölte, hogy Ukrajna az Egyesült Államok segítségével biológiai tömegpusztító fegyvereket állít elő. Kína az oroszok mellé állt, az amerikaiak és ukránok vehemensen tagadják az állítást. Az ENSZ pénteken rendkívüli ülést hív össze.

Ez történt péntek éjjel a háborús térségben, amíg ön aludt

Már virrad Kijevben, egész éjjel folyamatosan harcok dúltak az ukrán fővárosban, helyszíni tudósítóink és nemzetközi tudósítások is állandóan felhangzó fegyverropogásról számoltak be. A magyar külügyminiszter felajánlotta, hogy legyenek Magyarországon az esetleges tűzszüneti tárgyalások. Amerika megint küldött Ukrajnának egy csomó pénzt.

A Kremlt felelősségre fogjuk vonni – reagált az Európai Bizottság elnöke

Ursula von der Leyen indokolatlannak nevezte a támadást.

A háború a legrosszabb forgatókönyv – reagált Szijjártó Péter, miután az oroszok támadása megindult Ukrajnában

A feladat a külügyminiszter szerint a magyar emberek biztonságának garantálása.

Putyin katonai hadműveletet rendelt el Ukrajnában

Az ukrán elnök megerősítette, hogy az oroszok rakétatámadást indítottak, és hadiállapotot vezetett be az egész országban. Ukrajna több pontján is robbanásokat hallottak. Az orosz hadsereg ugyanakkor azt állítja, csak a katonai repülőtereket és az ukrán fegyveres erők légvédelmi létesítményeit célozzák, a polgári lakosság nincs veszélyben. Joe Biden határozott és egységes választ ígért. Azt mondta, a világ felelősségre fogja vonni Oroszországot.

LeBron James a visszavonulása előtt a fiával szeretne játszani egy évet az NBA-ben

17 éves középiskolás Bronnyt két év múlva simán beválogathatják az amerikai profi kosárlabdaligába, pláne, ha a szupersztár papa is megy vele.

Hétfő éjfélig lehet hitelesíteni a felsőoktatási jelentkezéseket

A felvi.hu-n érhetőek el az E-felvételiben benyújtott és véglegesített felsőoktatási jelentkezések.

Utazók figyelem! Hamarosan minden korlátozás megszűnhet Angliában

A jövő hét folyamán hatályukat vesztik a lakossági szabadságjogokat korlátozó, még érvényben lévő utolsó angliai járványügyi intézkedések.

Beizzította kampánykövető üzemmódját a Telex: kövesse élő választási műsorainkat, iratkozzon fel a választási hírlevélre és a választási mobilértesítésre is!

A rengeteg sztori, hír és riport mellett mostantól rendszeres élő műsorokkal jelentkezünk, aktív lesz országos tudósítói hálózatunk, Dull Szabolcs főszerkesztő pedig minden hétvégén összegzi választási hírlevelében a legfontosabb aktuálpolitikai történéseket.

Pro-government media outlets receive preference at government briefings

Regardless of viewership, popularity, or readership, the government gives preference to pro-government journalists and their media outlets during its regular press conferences, critical media outlets, such as Telex, are left standing at the back of the line. We carefully looked through all the government briefings in 2021.

Volt, aki fekete műkörömre harapott a nudliban, máshol viszont imádják az iskolai menzát

Megkérdeztük olvasóinkat az iskolai menzás tapasztalataikról: tíz sztori, tíz példa az iskolás kosztról a szülőktől. A többségében negatív truttyos szülői sztorikra jó pár pozitív, ínycsiklandó is jut. A cikket pedig az olvasóktól érkező menzás kajafotókkal illusztráljuk – ezeket csak erős idegzetűeknek ajánljuk!

Novák Katalin: A párttagságomat felfüggesztem

Interjút adott a Mandinernek a Fidesz köztársaságielnök-jelöltje, ahol elmondta például ismét, hogy aki őt dísznőnek, bábnak tartja, az lenézi a nőket, továbbá hogy aktív marad a közösségi médiában, és hétköznapi életvitelt tervez, például kakaós csigát süt majd.

Truttyfőzelék, éhes gyerekek: miért ilyen rossz az iskolai menza?

Cikksorozatot indít a Telex, ahol a következő hetekben feltárjuk a mosogatólé-leves, a pompás csokis piskóta, a mócsingos husikák és az ízletes(?) májkrémes kenyerek világát, azaz az általános iskolai menzák terepét. Középpontban a kérdés: miért nem jobb az iskolai menza? Keressük a jelenlegi iskolai menzák pozitív és negatív történeteit! Küldje el nekünk!

A kormányinfón az M1, az Origo és a Magyar Nemzet a kedvenc

Nézettségtől, népszerűségtől, olvasottságtól függetlenül a kormány előnyben részesíti a rendszeres kormányzati sajtótájékoztatókon a kormányközeli újságírókat és médiájukat, a kritikus médiumok, például a Telex, hátul kullognak a sorban. Alaposan végignéztük az összes 2021-es kormányinfót.

Éppen bontják a Dürer kert maradékát

Darus markoló harapja a népszerű szórakozóhelynek, korábban az ELTE angoltanszékének, még korábban az MSZMP pártfőiskolájának otthont adó épületet.

Telex Neked #2021. július: kirobbant a Pegasus-ügy, és még az is kiderült, hogy az állatkertben milyen nemű kistapír született

Méghogy a nyár uborkaszezon az újságírók életében! Méghogy a július az a hónap, amikor asztalra dobhatják tornacipős lábaikat, hátradőlhetnek a gurulós széken, és boldogan szürcsölhetik melegtől csatakosan az újhullámos kávét. Na persze. Év végi összefoglaló, július.

Itt a Telex harmadik átláthatósági jelentése

Mivel elsősorban a támogatók tartják el a Telexet, fontosnak tartjuk, hogy átláthatóan beszámoljunk nekik és mindenki másnak is arról, mennyi pénzünk van, azt mire költjük, és hogy milyen terveink vannak. Ez már a harmadik átláthatósági jelentésünk.

Vera Jourova on rule of law matters: We would be ready to act as soon as we can

The Commission has no doubt as to the full legality of the Budget Conditionality Regulation said Vera Jourova, Vice-President of the European Commission and Commissioner for Values and Transparency. She doesn't want to speculate on the final decision of the Court of Justice of the European Union, and thinks that the Commission also has to see the replies to the letters sent to the Hungarian government.

Věra Jourová: Készek vagyunk a lehető leghamarabb cselekedni a jogállamiság ügyében

Nincs kétsége az Európai Bizottságnak afelől, hogy a jogállamisági mechanizmusról szóló rendelet teljesen jogszerű – mondta a Telexnek adott interjúban Věra Jourová. Az Európai Bizottság alelnöke szerint nemcsak a rendelet, de a jogállamiság fogalma és kritériumai is világosan szabályozottak az EU-ban, így Magyarországnak kell megfelelő válaszokat adnia az aggályokra. A készülődő, új európai médiaszabályozásról és arról is beszélt az alelnök, hogy tavasz óta nem beszélt a magyar kormány tagjaival.

Bécs belvárosában is több tízezres tüntetést szerveztek a lezárások ellen

A Szabadságpárt vezetője azért nem tudott elmenni a tiltakozásra, mert pozitív lett a tesztje.

Sértetlenül túlélte a dróntámadást az iraki miniszterelnök

Robbanóanyaggal megrakott drón repült a rezidenciájára.

Biden kötelezővé tenné a nagyobb amerikai cégeknél az oltást, a bíróság szerint ez törvénytelen és blokkolja az elnöki ukázt

Az ellenzők szerint nem felel meg az alkotmánynak, ha egy elnök ilyen átfogó országos szabályt ír elő.

Kiss Noémi író: Turi berángatott egy fiút a vécébe, majd ott agyba-főbe verte

Kiss Noémi író gyerekként a Spartacusban úszott az ötszörös olimpiai bajnok Egerszegi Krisztina edzőtársaként. Cseh László és Kozma Dominik úszók után ő is arról beszélt, hogy Turi György edző lelkileg és fizikailag bántalmazta tanítványait.

Szombattól változik a közlekedési rend a pesti alsó rakparton, az autókat, buszokat is terelik

A Lánchídtól déli irányban lezárják a Jane Haining rakpartot.

Megfigyelési botrány Szlovákiában: a populista Robert Fico korrupciós ügyekben letartóztatott oligarchák ügyvédjeivel egyeztet

A hivatalos rendőrségi verzió szerint véletlenül hallgatták le a volt szlovák miniszterelnököt. Nagyon ideges a helyzettől, és amikor az újságírók kérdezgették, közölte, hogy nem nyilatkozik Soros-lapoknak.

Az amerikai gyógyszerhivatal tanácsadó testülete szerint biztonságos a Pfizer-vakcina az 5–11 éves gyerekeknél

Ha minden jól megy, november 3-án elindulhat az Egyesült Államokban a kisebb gyerekek oltása.

GVH: A legtöbb ételkiszállítónál nem derül ki, milyen szempont alapján zajlik, és mit jelent a pozitív értékelés

A versenyhivatal szerint a vélemények torz megjelenítése, a nem egyértelmű értékelések bizonyos esetekben akár a vásárlókat megtévesztő, tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatnak is minősülhetnek.

Formáld velünk az egyéves Telexet!

Ez itt a Telex anonim kérdőíve, aminek az a célja, hogy minél pontosabb képet kapjunk arról, kik az olvasóink, milyennek látják a Telexet vagy mit hiányolnak belőle. Nagyon köszönjük, ha kitöltöd a kérdőívet, ha elmondod az újságról a véleményed – körülbelül 5-10 percet kell rászánni.

Fekete-Győr András: Nem tudtam megítélni, mi lesz a bizalmi szavazás eredménye

Ragaszkodik ahhoz, hogy nem pártelnöki tevékenysége, hanem miniszterelnök-jelölti 3.5 százalékos gyenge eredménye volt távozása oka.

Dobrev: Nem tudok olyan fáradt lenni, hogy lehazaárulózzam a szavazókat

Szerinte az előválasztási kampányban már a támogatókat, szavazókat üti meg a politika.