A meggyilkolt Gabby Petito sérült, monoklis arcát ábrázoló szelfi bizonyíthatja a rendőrség komoly mulasztását

2023. február 8. – 11:24

A meggyilkolt Gabby Petito sérült, monoklis arcát ábrázoló szelfi bizonyíthatja a rendőrség komoly mulasztását
Gabby Petito sérült arca. Fotó: Parker&McConkie

Másolás

Vágólapra másolva

Egy Gabby Petito által hetekkel a halála előtt készített szelfi ábrázolja, hogy arcsérülései voltak azon a napon, amikor őt és vőlegényét, Brian Laundrie-t meghallgatta a rendőrség párkapcsolati erőszak gyanújával, írja a CNN a család ügyvédjére hivatkozva.

A képet a család által a Moab városi rendőrkapitányság ellen indított perben ismertették – azt szeretnék elérni, hogy mondja ki a bíróság: a rendőrök megelőzhették volna gyermekük halálát, ha észreveszik, hogy a barátja miatt komoly veszélyben van.

A család ügyvédje, Brian Stewart szerint a Petito telefonján talált fotó augusztus 12-én készült a furgonja hátsó ülésén, ugyanazon a napon, amikor megállította a párt a rendőrség.

A szelfifényképen Petito bal arcán egy vágás látható, és úgy tűnik, hogy a szemhéján, a szeme alatt és az orrnyergén is vér van. Úgy tűnik, hogy ugyanazt az inget viseli mind a fotón, mind a Moab rendőrsége által közzétett testkamerás videón.

Az egyik utolsó fotó Gabby Petitoról. Forrás: Moab Police Department
Az egyik utolsó fotó Gabby Petitoról. Forrás: Moab Police Department

A rendőrségi testkamera felvételein látható, amint a moabi rendőrök beszélgetnek Petitóval és Laundrie-vel, akik bevallották, hogy veszekedtek, és Petito azt mondta, hogy ő ütötte meg először a vőlegényét. A rendőrök észrevették, hogy Petitónak vágások vannak az arcán és a karján, és „bemutatta, hogy Brian erőszakosan megfogta az arcát a veszekedésük során”, és azt mondta a rendőröknek, hogy Laundrie „sokszor frusztrált velem”.

Ennek ellenére tovább engedték őket különösebb eljárás nélkül.

Körülbelül egy hónappal később Petito maradványait egy wyomingi nemzeti parkban találták meg. Halálát kézzel történő fojtogatással elkövetett emberölésnek nyilvánították.

Ő és Laundrie azon a nyáron egy furgonnal utazott az országon át, és Petito egy látszólag idilli, kalandos utazást posztolt folyamatosan a közösségi médiában.

Petito családja szeptemberben jelentette a lány eltűnését, ami országos keresést indított el, és lavinaszerűen vonzotta a közvélemény figyelmét az ügyre. Miközben a hatóságok Petito után kutattak, Laundrie is eltűnt. Holttestét október végén találták meg egy floridai természetvédelmi területen egy jegyzetfüzet mellett, amelyben beismerte Petito megölését – közölte az FBI. Halálát öngyilkosságnak nyilvánították.

A család a Moab Városi Rendőrkapitányság és a közúti ellenőrzésben részt vevő rendőrök ellen indított perben azt állítja, hogy a rendőrség hanyagul járt el a felvételi és képzési gyakorlatában, a rendőrök pedig hanyagul kezelték a családon belüli erőszakról szóló bejelentést, ami végül Gabby halálát okozta.

Stewart szerint a fényképen látható, hogy Gabbyt „úgy ragadták meg az arca fölött, hogy valószínűleg elzárta a légutakat. Gabby dokumentálta a sérülést, és a megállítás során megpróbálta elmondani a rendőröknek, azonban az ilyen típusú támadás és sérülés súlyosságát és jelentőségét teljesen figyelmen kívül hagyták”.

Egy személy légútjainak akadályozása súlyos testi sértésnek minősül Utah büntető törvénykönyve alapján, mondta Stewart, és ezt a rendőrök „figyelmen kívül hagyták”.

A CNN kedden megkereste Moab város rendőrkapitányságát, és azt a választ kapta, hogy a város „nem kommentál aktív peres ügyekkel kapcsolatos ügyeket”.

A Telexen jó pár cikket közöltünk Gabby Petito ügyéről, legutóbb arról írtunk, hogy hiába került elő a nyáron egy kétes beismerésféle a később öngyilkosságot elkövetett Brian Laundrie-tól, kevesen hiszik, hogy az első évfordulóhoz érve ne maradt volna még mit tisztázni Gabby Petito halála körül.

Az Instagram tökéletesnek tűnő színfalai mögött lezajló tragédia kibontakozását 2021-ben milliók követték szinte napról napra: a furgonos szerelmespár ügye, a mosolygós nő eltűnése, a vőlegény gyanús viselkedése, a holttest megtalálása, végül a férfi eltűnése és öngyilkossága uralták a címlapokat heteken át. Mostanra alapítvány őrzi Gabby Petito nevét, és elkészült a történet első játékfilmes feldolgozása is, bár az ügy még koránt sincs lezárva. Egy perben napvilágra kerülhetnek az igazság még hiányzó morzsái is.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!