Sétálgatott a tengerparton a kilencéves, és hopp, ott volt a gigantikus megalodon cápafog

2023. január 11. – 09:47

Másolás

Vágólapra másolva


A megalodon – ógörögül „nagy fog” – egy óriáscápa volt, amely világszerte élt a tengerekben, amíg legalább 3,5 millió évvel ezelőtt ki nem halt. A több mint 20 méter hosszúra megnövő faj nemcsak a világ legnagyobb cápája volt, hanem a valaha élt egyik legnagyobb hal is, írja a BBC.

A kilencéves Molly Sampson karácsonykor a marylandi Calvert Beachen a térdig érő vízben gázolva találta meg Otodus megalodon cápafajhoz tartozó óriásfogat.

A Molly által talált fog 12-13 centis hosszú volt, mondta a BBC-nek édesanyja, Alicia Sampson, aki a Facebookon osztotta meg a nagyszerű lelet hírét.

Sampson anyuka azt írta, hogy lányai, Molly és Natalie eleve cápafogvadászatra indultak a partra, és annyira elszántak voltak, hogy karácsonyi ajándékként is szigetelt, mellkasig érő gumicsizmát kértek. A karácsonyi reggeli és az ajándékozás befejeztével azonnal a közeli Calvert Cliffs partjaihoz indult a család, ahol megtalálták a fogat.

Molly édesapja, Bruce gyerekkora óta vadászik kövületekre a környéken, és Molly is talált már több mint 400, jóval kisebb fogat, de egyikük sem látott még ekkora leletet.

A család elvitte a fogat a Calvert Marine Museumba, amelynek paleontológiai osztálya azonosította a cápafajt (amit Molly korábban már maga is megtett), és a Facebookon gratulált a kislánynak, akit „leendő paleontológusnak” nevezett.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!