Elindult a Telex Akadémia, egész napos workshopon tanulhatják a diákok, hogyan működik egy újság

2023. február 21. – 15:56

Elindult a Telex Akadémia, egész napos workshopon tanulhatják a diákok, hogyan működik egy újság
Fotó: Németh Sz. Péter / Telex

Másolás

Vágólapra másolva

Ellepték a Telexet a diákcsoportok, hatalmas érdeklődés övezi a tavaly, év végén meghirdetett Telex Akadémia médiaműveltségi képzéseinket. Eddig közel kilencven iskolai csoport és több tucat tanár jelentkezett diákworkshopjainkra és tanárképzéseinkre, a foglalkozások január eleje óta folyamatosan zajlanak.

A most futó programunkban az értő médiafogyasztást, a fiatalok médiaműveltségét ingyenes programokkal erősítjük, a 15–25 év közötti diákokból álló csoportokat fogadunk az ország minden szegletéből, sőt, azon túlról is. Emellett az Idea Alapítvány bevonásával akkreditált médiaműveltségi tanárképzéseket tartunk.

Fotó: Bődey János / Telex Fotó: Bődey János / Telex
Fotó: Bődey János / Telex Fotó: Bődey János / Telex
Fotó: Bődey János / Telex

A diákfoglalkozásokon a 15–25 év közötti fiatalok egy egész napot töltenek a Telexben, ahol médiaszakos pedagógusokkal és újságíró mentorokkal interaktív módon tanulnak arról, mit csinál egy igazán jó újságíró, mit jelent a hír, mi a hírérték, hogyan lehet, és el kell-e határolni, meg kell-e különböztetni a tényeket a véleményektől. Továbbá, miniszerkesztőséggé alakulva önálló, mentorált terepmunkával ki is próbálhatják a tartalomgyártást: újságíró, fotós-képszerkesztő, videós újságíró és közösségi médiás szerkesztő pozíciókban dolgoznak újságíró mentorokkal egy nagy közös témán.

Amennyiben szívesen jelentkezne tanárként a képzéseinkre, a Telex Akadémia weboldalán és az alábbiakban minden szükséges információt megtalál!

Fotó: Németh Sz. Péter / Telex Fotó: Németh Sz. Péter / Telex
Fotó: Németh Sz. Péter / Telex
Fotó: Németh Sz. Péter / Telex

Jelentkezzen ingyenes tanárképzéseinkre!

A program keretében az Idea Alapítvány Szűrj okosan! InfoGrund a digitális világban elnevezésű akkreditált tanárképzései indulnak 2023-tól. A képzés a kritikai médiaműveltség fejlesztéséhez szükséges ismereteket és oktatásmódszertani alapokat kínál elsősorban 9–12. évfolyamon tanító pedagógusoknak. A képzésre az alábbi linken lehet jelentkezni.

Fotó: Huszti István / Telex Fotó: Huszti István / Telex
Fotó: Huszti István / Telex Fotó: Huszti István / Telex
Fotó: Huszti István / Telex

Jelentkezzen ingyenes, diákoknak szóló workshopunkra!

Amennyiben felkeltettük az érdeklődését, és szívesen hozna teljesen díjmentesen az ország bármely pontjáról vagy a határon túlról 15–25 évesekből álló, 15–20 fős diákcsoportokat egy egész napos vagy két félnapos, médiaműveltséget fejlesztő workshopra a 2023/2024. tanév őszi vagy tavaszi félévben oktatóként a budapesti Telex Akadémiára, töltse ki az alábbi kérdőívet, és hamarosan felkeressük, hogy minden részletet megbeszéljünk!

Ha bármilyen kérdése van, keressen minket az akadémia emailcímén: telexakademia@telex.hu

Ez a cikkünk ide kattintva angol nyelven is olvasható a Telex English oldalán. Nagyon kevés az olyan magyarországi lap, amelyik politikától független, és angol nyelvű híreket is kínál. A Telex viszont ilyen, naponta többször közöljük minden olyan anyagunkat angolul is, amelynek nemzetközi relevanciája van, és az angolul olvasó közönségnek is érdekes lehet: hírek, politikai elemzések, tényfeltárások, színes riportok. Vigye hírét a Telex English rovatnak, Twitterünknek és angol nyelvű heti hírlevelünknek az angolul olvasó ismerősei között!

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!