Hrutka János

RSS

Nagyon magyaros futballtörténet, hogyan lett skót edző a Honvédnál

Az idei bajnokság úgy indul, hogy már nemcsak a pályán, de a kispadokon is több a külföldi, mint a magyar. A Honvéd és a Debrecen friss kinevezései is jól mutatják, mekkora a baj a hazai futballban.

Keresve sem lehet hibát találni a magyar futballválogatott játékában

A négy lejátszott Nemzetek Ligája-mérkőzésen tökéletesen védekeztünk, és támadásban is léptünk előre. Úgy tűnik, mostanra érett be a szövetségi kapitány, Marco Rossi építőmunkája. Az egyetlen aggasztó dolog, hogy a négy mérkőzést 14 kezdőjátékossal hoztuk le, amiből látszik, még mindig szűk a merítési lehetőség.

Tíz nap, négy pokolian nehéz meccs – mi vár Marco Rossira és a futballválogatottra?

Az Európa-bajnokságnál is keményebb menet jön a Nemzetek Ligájában, ahol a friss Európa-bajnok olaszok, az Eb-ezüstérmes Anglia, és az Eb óta veretlen német válogatott az ellenfelünk. Anglia ellen ráadásul kétszer is játszunk. A négy meccsen egy döntetlen is nagy eredmény lenne, még úgy is, hogy a Nemzetek Ligáját azért nem szokták nagyon komolyan venni a sztárcsapatok.

Ancelotti szokatlan húzásán és Courtois emberfeletti formáján múlt a BL-döntő

Valverde játéka volt az egyik kulcs a párizsi döntőben. A Liverpool három döntőt játszott idén, de egyiken sem tudott gólt szerezni a rendes játékidőben. A Real már kétszer annyi BEK-et és BL-t nyert, mint a mögöttük második legsikeresebb csapat, a Milan.

Sok magyar futballklub cserélt nagyon rosszul edzőt

A számok a legtöbb váltást nem igazolták vissza. A külföldi példák is vegyesek, de nagy különbség a tudatosság.

Gulácsi: Vannak még céljaim, motivációm, hatalmas az étvágy, de ez az egész csapatról elmondható

Egy magyar futballista szavaival kezdődhetett a berlini Olympiastadionban a Német Kupa döntőjét megelőző sajtótájékoztató.

„Most már hagyom is nyerni Dominikot egyszer-kétszer”

Szombaton négy magyar játékos részvételével rendezik a Német Kupa-döntőt, kettejük, Szoboszlai Dominik és Sallai Roland édesapjával beszélgettünk fiuk esélyeiről és a családi háttér szerepéről.

Van mutató, amely alapján az El-rájátszás, de akár az El-döntő is elérhetőnek tűnik a Fradinak

A magyar bajnok keretét és anyagi lehetőségeit nézve abszolút beleillenek ha nem is a Bajnokok Ligája, de legalább az Európa-liga csoportkörét túlélő csapatok sorába.

A legrosszabbkor jött a hullámvölgy: Szoboszlaiék hatalmas lehetőséget szalasztottak el

Nem sikerült Gera Zoltán nyomdokaiba lépni a Lipcse három magyarjának. Mourinho újabb rekordokra tört a Konferencia Ligában.

A Real Madrid hihetetlen, a Liverpool csúcsokat döntöget – három csere döntött a BL-döntőbe jutásokról

A Liverpoolnál nagyon kijött a Luis Díaz-effektus, a Realt egy 19 éves francia és egy 21 éves brazil mentette meg. Az elődöntők tanulságai.

Sallai vagy Szoboszlaiék? Már biztos, 18 év után újra lesz magyar győztes a Német Kupában

Détári Lajosnak egyszer, Lisztes Krisztiánnak kétszer sikerült ez, a Freiburg-RB Leipzig döntővel garantált, hogy újabb magyar siker születik.

Szilágyi Liliána: Az apám szemébe akarok nézni, azt akarom, hogy lássa a szememet ő is

A korábbi úszónő Kadarkai Endre műsorában beszélt az őt ért bántalmazásakról.

Végzetes Bayern-csere, érlelődő magyar kupasiker Európában

A nemzetközi futballtornák negyeddöntőinek gyorselemzése Hrutka Jánostól.

Nem lehet becsomagolni jó játékként a válogatott európai futballminimumot sem megütő szintjét

Képtelenek vagyunk támadásokat építeni, kialakítani, egyáltalán az ellenfél 16-osa elé kerülni – ez látszott a szerbek és az északírek elleni barátságos meccseken. A bajt csak tetézi, hogy a Nemzetek Ligájában a legutóbbi Eb-döntőt játszó Olaszország és Anglia, illetve Németország következik.

Callum Styles a fény az alagút végén a válogatott számára

Sokat nyert a válogatott a frissen honosított, Angliában játszó játékossal, de joggal adódik a kérdés: miért külföldön kell keresni az ilyen játékosokat, miért nem termel ki hasonló tehetségeket a magyar futball?

Kis pénz, nagy foci, csak magyar hozzávalókból

Ez a magyar bajnokságban 25 forduló után ötödik helyen álló, legutóbb a dobogót ostromló Paks receptje, amely a Magyar Kupában a döntőért játszhat, és lényegében biztos, hogy az NB I. gólkirálya is tőlük érkezik majd a 25 meccsen 23 gólnál járó Martin Ádám személyében. Mi az NB I. harmadik legkisebb összértékű keretével dolgozó csapat titka?

A 2021-es Eb-n látottak kellenének a szerbek ellen a válogatottunktól

Másfél éve egy győzelem és egy döntetlen volt a magyar válogatott mérlege a szerbek ellen a Nemzetek Ligájában. 2022 első felkészülési meccse kemény feladat lehet a válogatott számára.

Érik az újabb angol házidöntő a Bajnokok Ligájában?

A külön ágra kerülő, az angol bajnoki címért ádáz harcban levő Manchester City és Liverpool is bombaformában, de a Bayern és a Real Madrid is beleszólhat a küzdelembe.

Részben ellehetetleníti a játékosügynökök megélhetését a magyar kéziszövetség

Saját ügynökség alapításával és kemény szabályokkal regulázná a játékosügynököket az MKSZ, amely az ügynöki jutalékok jelentős részét a fiatal játékosok szüleinek adná vissza. De az új, szigorú szabályokkal akár a feketegazdaság is visszakúszhat a sportba.

A magyar futballklubok nem mernek kockáztatni, ezért is látunk kevés fiatalt az NB I.-ben

Az utóbbi időben egyre több légiós nevével találkozni az NB I. utolsó helyén álló MTK-ban, a legtöbb játékpercet viszont még mindig ők biztosítják a fiataloknak. A klub sportigazgatója szerint a rendszer teljes átalakítására lenne szükség, ha valóban akadémistákat szeretnénk látni a pályákon.

Dőlnek az ajánlások az új Messinek, Ronaldónak kikiáltott játékosokról – a légiósok útja a magyar bajnokságba

Itthon is képeznek már játékosmegfigyelőket, de mintha még nem minden NB I.-es klub ismerné fel ennek jelentőségét, és inkább alkalmaznak szakképesítés nélküli embereket. Sok esetben új Messiket, Ronaldókat sóznának a klubokra, de vannak ügynökök, akik jó játékosjelöltekkel érkeznek. Miért állít be egy magyar csapat inkább egy légióst, mint egy magyar fiatalt?

Lezárult az átigazolási időszak, rekordot döntött a Ferencváros

Az európai színtér legtöbb pénzt költő szereplője egy olyan csapat lett, ami egyébként kieső helyen áll az angol bajnokságban.

Schäfer: A németek emlékeztek az Eb-n szerzett gólomra, szóba is hozták, amikor tárgyaltunk

A Bundesligába, az Union Berlinhez igazolt magyar válogatott futballista nem azzal foglalkozik, hogy kik lesznek a riválisai az új csapatánál. Interjú.

Miért kell egy NB I.-es Kisvárdának 19 külföldi futballista?

Na és Mezőkövesdnek 17? Tragikus az utánpótlás helyzete a magyar klubokban, és mégis, továbbra is külföldiekkel erősít az NB I.

Lamela zseniális gólja kapta meg a Puskás-díjat

Az év játékosa pedig Robert Lewandowski lett a FIFA-nál.

Tízmilliárd forint fölé emelkedett Szoboszlai Dominik értéke

A Transfermarkt friss adatai szerint ő a legértékesebb magyar focista, 28 millió euróra teszik az árát. A magyar válogatott viszont általánosságban nem lett értékesebb tavaly.

A futball-Eb-től az olimpián át Fucsovics bravúrjaig

A 2020-ból elhalasztott sportesemények miatt sűrű volt az idei év a sportvilágban: olimpiát, futball-Eb-t, női kézilabda-világbajnokságot is rendeztek többek között. Megpróbáltuk összeszedni 2021 legfontosabb történéseit.

Úgy tesznek, mintha a saját pénzüket fektették volna be a futballba. Nem, nem a saját pénzeteket fektettétek be

Ha a gyerekei majd megkérdezik Thuróczy Szabolcsot, hogy tett-e valamit, hogy felemelje a hangját, akkor el tudja majd mondani a Bűnös város kapcsán, hogy a maga módján néhány dolgot megpróbált. Futballmeccsekre a mai napig jár, és nincs oda a magamutogató, vonulgató szurkolói vonalért. A színésszel a színházak helyzetéről, a sportról, a Ferencvárosról, a magyar futballról és azt övező hangulatról beszélgettünk. Interjú.

Sírva jelentette be visszavonulását Sergio Agüero, a modern futball egyik legjobb támadója

A 33 éves argentin futballista, a Barcelona támadója szívritmuszavar miatt fejezi be a futballt.