Zöldségeket és gyümölcsöket dobtunk a grillre, és nem bántuk meg
Ha nyár, akkor grillezés, ha pedig grillezés, akkor a húsokon túl is van élet – például ha van otthon padlizsán, kukorica, eper vagy éppen görögdinnye.
Felejtsen el mindent, amit a görögdinnyéről gondolt!
Semmi nem úgy van, ahogy gondolta: nem pisil bele Lőrinc, főleg nem akkor, amikor a néphagyomány tartja. Nincs értelme paskolni és kopogtatni, a hang semmit nem árul el a minőségéről. Érdemes sósan...
Se nem ősi, se nem magyar találmány, mégis imádjuk: a lecsó
Hányféleképpen lehet megfőzni egy lecsót? Kell-e hámozni a paradicsomot, és hazaárulás-e olívaolajat használni füstölt szalonna helyett? Kísérlet a lecsó sokszínűségének meghatározására, mindannak...
Strandkaják: csak akkor lesz jó a lángos és a hekk, ha magunknak sütjük
Ha a strandon nem kapunk jót, muszáj otthon elkészíteni. Milyen a jó házi lángos, hogyan lesz finom a sült hekk, és mi a roppanós-spriccelős kukorica titka?
Ezek 2021 legjobb magyar éttermei a Dining Guide szerint
A világjárvány a rangsoron is nyomot hagyott, az idei díjazottak között több új név is feltűnik. Az év étterme viszont harmadszor is a Stand.
Hogyan tesztel éttermet egy igazi profi?
Elkísértük a legjobb magyar éttermeket kereső Dining Guide tesztelőjét a budapesti Spagóba, és menet közben igyekeztünk minél többet megtudni arról, hogyan dolgozik, mi mindenre kell figyelnie. A...
Nem krumpli, és nem is kenyér kell a tökéletes kovászos uborkához
A kovászos uborka olyan szent dolog a magyar népléleknek nyáron, mint a bejgli karácsonykor. Na de meggylevéllel vagy kaporral? Vágva vagy szúrva? Fokhagymával, vagy anélkül? Mi a roppanás és az...
Körbefagyiztuk Budapestet, hogy megtudjuk, mitől is olyan drága a fagylalt
Csavart, gombóc, kenős – Budapesten rendkívüli végleteket találni, ha az ember fagyizni indul. Fagyikörkép fontos tanulságokkal: a jó fagylalt messze van, a nosztalgia virágzik, a lélektani határ...
Van-e bármi értelme az étteremkritika műfajának?
Végigettem egy csúcsétterem menüjét: leírhatom-e, milyen volt? Lehet-e objektív véleményt alkotni egy étteremről? Le lehet-e választani az egyedi élményt az objektív megállapításokról egy vacsora...
Hűvös levesek hőguta ellen
A mi egy szál meggylevesünkön túl is óriási játékterük van a hideg, nyári leveseknek, amelyeknél semmi nem esik jobban 35 fokban. Mi a spanyol gazpacho őse, és hogyan lehet finom a hideg csirkeleves?
Kövess minket Facebookon is!