84-en haltak meg egyetlen nap alatt

2020. november 3. – 13:17

frissítve

84-en haltak meg egyetlen nap alatt
Egészségügyi dolgozó egy koronavírus-tesztelést végző mintavételi ponton Budapesten, 2020. október 27-én – Fotó: Szabó Bernadett / Reuters

Másolás

Vágólapra másolva

Elindult a Telex percről-percre tesztüzeme a legfontosabb járványügyi hírekkel.

  • A keddi kormányülés után Orbán Viktor bejelentést tesz, miután az Operatív Törzs több javaslatot is megfogalmazott a kormánynak a további szigorítások bevezetésére.
  • Keddre ugyanis már 3989 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 86 769 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma.
  • Elhunyt 84 beteg, így az elhunytak száma 1973 főre emelkedett, 20 856-an pedig már meggyógyultak.
  • Az aktív fertőzöttek száma 63 940 főre emelkedett Magyarországon, a járvány második hulláma tehát továbbra is felszálló ágban van.
  • Eközben világszerte már 46,8 millió igazolt fertőzésről tudni.
  • Észak-Macedóniában a napokban jelentősen megnőtt a koronavírus-fertőzöttek száma, az utóbbi 24 órában a teszteltek több mint 42 százaléka bizonyult fertőzöttnek, ami nagyon magas aránynak számít.
  • Koronavírusos Miskolc polgármestere, Veres Pál. Enyhe tünetekkel házi karanténban van.
  • Koronavírus-fertőzésben meghalt az egri kórház szülész-nőgyógyász főorvosa, Hercska Gyula.

Folyamatosan frissülő hírfolyamunk a koronavírusról:

Hollandiában legalább két hétre bezárnak a múzeumok, a koncerthelységek, a kultúrházak, valamint az állatkertek, a színházak, a mozik, az uszodák és a kaszinók is, írja az MTI. Mark Rutte miniszterelnök szerint ugyan a járvány terjedése lassul, de több régióban még mindig magas az új fertőzöttek száma. „Kemény két hét áll előttünk, de ha most elejét vesszük a vírus további terjedésének, a karácsonyi ünnepek is szebbek lesznek” – mondta Rutte.

Az éttermek, kocsmák már októberben bezártak, és egészen december közepéig ki sem fognak nyitni. A fitnesztermek és a fodrászatok azonban továbbra is nyitva maradnak.

Bár a statisztikák szerint az új fertőztöttek száma 5 százalékkal csökkent az egy héttel korábbi adathoz képest, a halálesetek száma tovább nő – csak az elmúlt egy hétben 32 százalékkal.

Kedden egyeztetett az olasz kormány a tartományok képviselőivel a járvány miatti korlátozásokról, írja az MTI. Már napok óta várják az olaszok az újabb szigorítások bejelentését – ezeket szerdán jelenthetik be. Hírek szerint csütörtöktől éjszakai kijárási tilalmat vezetnének be országszerte este tíz és reggel öt óra között, bezárnák a mozikat, színházakat és múzeumokat, hétvégenként pedig a bevásárlóközpontokat is.

A húsz olasz tartományt pedig vörös, narancssárga és zöld térségekre osztanák be a hírek szerint a járvány terjedése alapján. Főleg az északi tartományok és a déli Calabria kerülhet a vörös zónába, ahol leállítják a kereskedelmet, a vendéglátást és a szolgáltatásokat – egyedül az alapcikkeket árusító boltok maradhatnának nyitva. Az iskolák első öt osztálya viszont a legveszélyeztetettebb zónában sem térne át a távoktatásra, az ország többi részében pedig tizennégy éves korig szintén a tantermekben folyna tovább az oktatás.

Vendéglátóhelyek tulajdonosai tiltakoznak a koronavírus-járvány miatt bevezetett korlátozások ellen Rómában Fotó: MTI/EPA/ANSA/Riccardo Antimiani
Vendéglátóhelyek tulajdonosai tiltakoznak a koronavírus-járvány miatt bevezetett korlátozások ellen Rómában Fotó: MTI/EPA/ANSA/Riccardo Antimiani

Az elmúlt 24 órában 28 244 új koronavírus-fertőzöttet regisztráltak Olaszországban, és 353-an haltak bele a vírus szövődményeibe – a halottak száma ezzel elérte a 39 412-t. Több mint 300 ezer az aktív fertőzöttek száma országszerte, több mint 21 ezren vannak kórházban, ezen belül pedig 2225 beteget kezelnek intenzív osztályon.

Lassulni látszik a járvány Németországban, de továbbra is szükség van az új korlátozó intézkedésekre a járványügyi Robert Koch Intézet szerint, írja az MTI. Lars Schaade, az intézet elnökhelyettese szerint „a járványgörbe talán lapul egy kicsit”, azonban csak napok múlva derül majd ki, tartós-e a folyamat.

Jens Spahn egészségügyi miniszter szerint is „be kellett húzni a kéziféket”, mert „a helyzet komoly, nincs mit szépíteni”. Mivel a német a japán után a második legidősebb társadalom a világon, ezért a lakosság nagy része eleve fokozottan veszélyeztetett.

Németországban november végéig legfeljebb két háztartás tagjai, maximum tíz ember tartózkodhat együtt. Leállították a turizmust és a vendéglátást is – csak az üzleti úton lévő vendégeket fogadhatják a szállodák, az éttermek pedig csak elvitelre főzhetnek. Bezártak a múzeumok, a színházak, a mozik, és leálltak tevékenységükkel az amatőr sportegyletek is. Az iskolák és az óvodák viszont nyitva maradnak, ahogyan a boltok és a legtöbb szolgáltatás is.

A Robert Koch Intézet keddi adatai szerint 15 352 új fertőzöttet regisztráltak az elmúlt 24 órában Németországban, a vírus szövődményeiben meghalt áldozatok száma pedig 131-gyel nőtt, összesen 10 661-re.

Románia az egészségügyi ellátórendszer hiányosságai miatt tartozik azon európai országok közé, amelyekben a legnagyobb arányban halnak bele az emberek a koronavírusba – idézi Klaus Iohannis elnök szavait az MTI. Iohannis ma konzultzált az illetékes miniszterekkel és tisztségviselőkkel a járványhelyzetről, ami szerinte a bevezetett korlátozásoknak köszönhetően javult. A halálozási arány viszont továbbra is rossz, ezért reformra van szükség az elmúlt harminc évben elhanyagolt egészségügyi rendszerben.

Kedden ismét megdőlt az egy nap alatt regisztrált új fertőzöttek és halálesetek száma az országban: 7733 új fertőzöttet és 120 halálos áldozatot regisztráltak az elmúlt 24 órában. A fertőzöttek közül 11 897-en vannak kórházban, közülük 974 beteget intenzív osztályon ápolnak. A járványhelyzet ellenére Klaus Iohannis szerint nincs szükség a december 6-ra kitűzött parlamenti választás elhalasztására.

November 19-én az európai uniós tagállamok vezetői ismét tanácskozást folytatnak informális videokonferencia keretében a koronavírus-járványra adandó válaszokról – jelentette be Barendt Leyts, a tagországok állam- és kormányfőit tömörítő Európai Tanács szóvivője.

Legutóbb október 29-én folytattak ilyen nem hivatalos eszmecserét, amelyet Charles Michel, a tanács elnöke az Európa-szerte romló járványhelyzetre hivatkozva hívott össze – írja az MTI.

Az uniós vezetők akkor többek között abban állapodtak meg, hogy mihelyt elérhetővé válik a koronavírus elleni biztonságos oltóanyag, méltányos módon osztják el az uniós országok között. Abban is megegyeztek, hogy informális online tanácskozásaik rendszeresek lesznek, amíg azt a járványügyi helyzet megkívánja.

Charles Michel, az Európai Tanács elnöke a videokonferencia keretében tartott Európai Unió–Kanada csúcstalálkozó elején Brüsszelben 2020. október 29-én. Fotó: MTI/EPA pool/Olivier Hoslet
Charles Michel, az Európai Tanács elnöke a videokonferencia keretében tartott Európai Unió–Kanada csúcstalálkozó elején Brüsszelben 2020. október 29-én. Fotó: MTI/EPA pool/Olivier Hoslet

A férfi vízilabda ob I-ben szereplő Szegedi VE több játékosa is koronavírusos, ezért a klub soron következő mérkőzéseinek halasztását kérte. A csapat honlapja szerint hétfőn tesztelték a sportolókat és a keddi eredmények szerint nyolcan fertőződtek meg. A második kontrolltesztet csütörtökön végzik el.

A szegediek a Honvéd, a Szentes, a Miskolc és a Tatabánya elleni bajnoki meccsük halasztását kérték a hazai szövetségtől.

Görögország népesebb városaiban egy hónapra bezárnak az éttermek, bárok és múzeumok, hogy a koronavírus terjedését fékezzék – írja a Reuters.

Az ország a járvány első hullámát az európai országok többségénél jobban vészelte át, köszönhetően a szigorú intézkedéseknek. Most úgy tűnik, ugyanezt a receptet követi a görög kormány. A vendéglátóipar részéről a mostani intézkedést heves tiltakozás fogadta, sokan azt mondják, katasztrofális gazdasági következményei lesznek.

Görögországban hétfőn 1152 új fertőzöttet regisztráltak, az országban eddig 642 ember halt bele a betegségbe.

Elkapta a koronavírust Miskolc polgármestere, Veres Pál, írja közleményében a polgármesteri hivatal.

Veres már az első enyhe tünetek megjelenése után elvégeztette a PCR-tesztet, ami pozitív lett. Enyhe tünetei vannak, otthonról dolgozik tovább, írják.

Koronavírus-fertőzésben meghalt a Markhot Ferenc Kórház szülész-nőgyógyász főorvosa, Hercska Gyula, írja a heol.hu. A kórház tájékoztatása szerint a férfi a miskolci kórházban halt meg.

A lap szerint Hercska 1967-ben végzett a Budapesti Orvostudományi Egyetem Általános Orvosi Karán, majd több évtizedig dolgozott az egri kórház szülészet-nőgyógyászati osztályán.

Koronavírus-fertőzés miatt kórházba került Alekszandr Povetkin, így elhalasztották a brit Dillian Whyte elleni, november 21-re kiírt mérkőzését, melyet a Boksz Világtanács (WBC) ideiglenes nehézsúlyú világbajnoki címéért írtak ki – írja az MTI.

A 2004-es olimpia szupernehézsúlyú bajnokának betegségét Eddie Hearn mérkőzésszervező jelentette be kedden, egyúttal jelezte, hogy az új tervek szerint január 30-án kerülne sor az összecsapásra. A 41 éves Povetkin – aki 2011 és 2013 között a Boksz Világszövetség (WBA) nehézsúlyú világbajnoka volt – idén augusztusban mérkőzött meg először nyolc évvel fiatalabb ellenfelével, akit az ötödik menetben kiütött, így most ő az ideiglenes bajnoka a WBC-nek. Az amatőrök között az ötkarikás bajnoki címe mellett világ- és Európa-bajnok Povetkin 39 eddigi profi mérkőzéséből 36-ot megnyert, és egy döntetlen mellett mindössze kétszer kapott ki: 2013-ban Volodimir Klicskótól, 2018-ban pedig Anthony Joshuától.

Horvátországban és Szlovéniában mérséklődött az újonnan azonosított koronavírus-fertőzöttek számának növekedése, de nem csökkent a betegségben elhunytak és a kórházi kezelésre szoruló új koronavírusos betegek száma – írja az MTI.

Horvátországban a válságstáb jelentése szerint az elmúlt egy nap alatt1427 új fertőzöttet azonosítottak a járvány kezdete óta megfertőzöttek száma ezzel elérte az 54 087-et. A múlt héten a napi új esetszám még meghaladta a 2700-at. Az elmúlt napon újabb 34 ember halt bele a betegségbe, a járvány eddigi halálos áldozatainak száma így 628-re emelkedett. Kórházban 1191 beteget ápolnak, közülük 112-en vannak lélegeztetőgépre kapcsolva.

Szlovéniában a kormány által kedden közzétett adatok szerint előző nap 1176-tal 37 382-re nőtt az azonosított fertőzöttek száma. Huszonnégy beteg meghalt, a járvány halálos áldozatainak száma ezzel 412-re nőtt. A diagnosztizált betegek közül 925-en vannak kórházban, közülük 146-ot ápolnak intenzív osztályon.

A koronavírus-járvány miatt elmaradnak a kick-box magyar bajnokságok. A Magyar Kick-box Szakszövetség szerint szombaton lett volna a hazai bajnokságok első állomása Szombathelyen, de úgy határoztak, hogy sem azt, sem pedig a többi hat szakág magyar bajnokságát nem rendezik meg.

„Most jóval nagyobb kockázata van annak, hogy az egyik vagy másik versenyünk esetleg fertőzési gócponttá válik. A kérdés az volt, hogy tudjuk-e és akarjuk-e vállalni ezt a kockázatot a jelenlegi körülmények között” – indokolták. (MTI)

A koronavírus-járványról és a jövőbeli kilátásokról tanácskozott a Türk Tanács, köztük Magyarország is. Az országot Lőrinczi Zoltán, az Emberi Erőforrások Minisztériumának Nemzetközi és Kárpát-medencei kapcsolatokért felelős államtitkára képviselte.

A tanácskozáson abban állapodtak meg, hogy megerősítik az együttműködést a nélkülözhetetlen orvostechnikai eszközök, az egyéni védőeszközök és a gyógyszerek beszerzésében, és előkészítik a Türk Tanács cselekvési tervét a világjárványra. A találkozó záróünnepségén részt vett a török elnök, Recep Tayyip Erdoğan is, írja az MTI.

Tovább gyorsult a koronavírus-járvány terjedése Ukrajnában, keddre már egy nap alatt közel 8900 új beteget regisztráltak, ami az új csúcs az országban, írja az MTI.

Ukrajnában már 411 093-ra nőtt az igazolt fertőzöttek száma, a halottaké pedig 157-tel 7532-re. Eddig 168 868-an gyógyultak meg, viszont már 234 693 beteget kezelnek koronavírus-fertőzéssel az országban. Kijev az ország legfertőzöttebb területe, ahol 789 új beteggel az igazolt fertőzöttek száma már meghaladta a 39,5 ezret, a halottaké pedig 12 újabb áldozattal 799-re nőtt, miközben eddig alig több mint 13 ezren gyógyultak meg.

Minderről a helyi egészségügyi miniszter azt mondta, a járvány „eszeveszett ütemben, hurrikán módjára” terjed az országban. Közben pedig bírálta azokat, akik a járványhelyzet alatt többezres demonstrációt szerveztek Kijevben a parlament elé. Két csoport is tüntetett kedden: az egyik a külföldről behozott autók tulajdonosai, akik a jármű elvámolási költségének csökkentését követelték. A másik csoportban kis- és középvállalkozók demonstráltak az egyszerűsített adózási rendszerért.

Két hétre bezárják a gödi polgármesteri hivatalt, jelentette be Facebook-oldalán Balogh Csaba. A momentumos polgármester azt írta:

A tegnapi napon értesültünk arról, hogy két kollégánkat is utolérte a COVID-fertőzés. A jegyzővel egyeztetve úgy döntöttünk, hogy emiatt két hét home office-t rendelünk el a dolgozóknak, illetve a következő napokban le is teszteltetjük a teljes hivatali állományt.

A vakcinakutatás felgyorsítása érdekében önkénteseket fertőznek meg koronavírussal a londoni Imperial egyetem kutatói, írja az Euronews. A résztvevők – a vírus következményeként fellépő COVID-betegség és annak szövődményei szempontjából – a legalacsonyabb rizikófaktorba tartoznak. Kilencven 18 és 30 év közötti önkéntest fertőznek meg. Miután megfertőzték őket, az önkénteseket elkülönítik. Steril környezetben, megfigyelés alatt maradnak addig amíg a fertőzés jelen van a szervezetükben. Az önkéntesek idejét megfizetik. Az úttörő emberkísérletre a brit kormány több mint 36 millió eurót ajánlott fel.

A koronavírus-járvány ellen küzdő egészségügyi dolgozók tiszteletére fehér fénnyel kivilágított Lánchid 2020. márciusában – Fotó: Mónus Márton / MTI
A koronavírus-járvány ellen küzdő egészségügyi dolgozók tiszteletére fehér fénnyel kivilágított Lánchid 2020. márciusában – Fotó: Mónus Márton / MTI

Karácsony Gergely főpolgármester a Facebookon jelentette be, hogy a tavaszi első hullámhoz hasonlóan mostantól ismét fehér díszkivilágítást kap a Lánchíd. Mint írta, „ha akkor megérdemelt volt a figyelem, most egyenesen kötelező. Hiszen amit ma, a drámai sebességgel terjedő és gyilkos járvány idején az orvosok, ápolók és az egészségügyben dolgozó minden honfitársunk mindannyiunkért tesznek, azt nem lehet kellően megköszönni. Fontos, hogy ne hagyjuk magukra őket, éppen most ne, amikor életük talán legnagyobb kihívásával kell megbirkózniuk. Legyen ez a fehér fény figyelmeztetés is mindannyiunk számára, hogy könnyítsük meg az egészségügyben dolgozók munkáját”.

Csáky András, Cegléd polgármestere a Facebook-oldalán közölte, hogy korábban a Toldy Ferenc Kórházat Covid-ellátóhellyé jelölte ki a minisztérium.

„Információim szerint feltöltötték a központilag erre a célra meghatározott ágyszámot. Sajnálatos módon a dolgozók között is számos Covid-fertőzött van, továbbá a korábban elvezényelt munkatársak is hiányoznak. Mindezekre tekintettel nyomatékosan kérek mindenkit, hogy mind a saját, mind hozzátartozója érdekében csak igen indokolt esetben vegye igénybe a fekvőbeteg ellátást.”

Az elmúlt hetekben folyamatosan emelkedett a betegek átlagéletkora, ezért törvényszerű, hogy egyre többen halnak bele a koronavírusba – mondta a Dél-pesti Centrumkórház Országos Hematológiai és Infektológiai Intézet osztályvezető főorvosa kedd reggel az állami hírcsatornán. Az MTI tudósítása alapján Szlávik közölte, nem érdemes összehasonlítani a különböző országok halálozási adatait, hiszen míg Magyarországon mindenkit, aki akkor hal meg, amikor fertőzött volt, a koronavírus áldozatának tekintenek, külföldön előfordul az is, hogy ha valaki a betegség kezdete után egy héten belül nem hal meg, akkor már nem a koronavírus áldozataként könyvelik el. Felhívta a figyelmet, hiába emlegetik úgy a fertőzést, mint ami az idősekre veszélyes, a

„nagy számok törvénye alapján fiatalok is belehalhatnak”.

Észak-Macedóniában a napokban jelentősen megnőtt a koronavírus-fertőzöttek száma, az utóbbi 24 órában a teszteltek több mint 42 százaléka bizonyult fertőzöttnek, ami nagyon magas aránynak számít, írja az MTI.

A 14,7 milliós Nyugat-Balkánon – Horvátországot kivéve – hétfőről keddre 3113-mal nőtt az igazolt fertőzöttek és 76-tal a halálos áldozatok száma. A regisztrált fertőzöttek száma

  • Szerbiában 802-vel 49 205-re,
  • Koszovóban 486-tal 20 665-re,
  • Észak-Macedóniában 565-tel 33 002-re,
  • Montenegróban 496-tal 18 837-re,
  • Bosznia-Hercegovinában pedig 764-gyel 52 269-re

emelkedett. A járvány halálos áldozatainak száma Szerbiában az utóbbi 24 órában héttel 833-ra, Koszovóban kilenccel 697-re, Észak-Macedóniában huszoneggyel 1025-re, Bosznia-Hercegovinában harminckettővel 1281-re, Montenegróban pedig héttel 320-ra nőtt.

Koronavírus-gyanús beteget szállítanak kórházba az észak-macedóniai Szkopjéban 2020. október 29-énFotó: Robert Atanovski / AFP
Koronavírus-gyanús beteget szállítanak kórházba az észak-macedóniai Szkopjéban 2020. október 29-énFotó: Robert Atanovski / AFP

Mészáros Lőrinc cége 50 millió forintot ajánlott fel a Szent János kórháznak, jelentették be kedden reggel. A kórház a járvány elleni küzdelemhez szükséges eszközöket, berendezéseket vásárolt a pénzből. Az adomány a Mészáros Csoporthoz tartozó Mészáros Építőipari Holding Zrt.-től érkezett: „Magyar tulajdonú vállalatként nem csak erkölcsi felelősségünk, de kötelességünk is segíteni a vírus elleni védekezést” – közölte a Mészáros csoport kommunikációs igazgatója, dr. Tóth Krisztina.

A halálos áldozatok száma 1 206 181, a gyógyultaké pedig 31 358 807 a baltimore-i Johns Hopkins Egyetem közép-európai idő szerint kedd reggeli adatai szerint. Az MTI által közzétett napi beszámolóban az áll, hogy a fertőzés 190 országban és régióban van jelen. A Covid-19 az Egyesült Államokat sújtja leginkább, ahol 9 291 064 fertőzött volt eddig a napig, 231 552-en haltak meg, és 3 674 981-en meggyógyultak. Indiában 8 267 623 fertőzöttet, 123 097 halálos áldozatot és 7 603 121 gyógyultat jegyeztek fel. Brazíliában 5 554 206 fertőzöttről, 160 253 halálos áldozatról és 5 039 438 gyógyultról tudni.

Liverpool teljes lakossága rendszeres koronavírus-szűrésen vehet részt a hét végétől, és ezzel megkezdődik a brit kormány által kilátásba helyezett, egész városokra és országrészekre kiterjedő tömeges szűrési program első, egyelőre próbajellegű szakasza, írta az MTI. Szűrésen mindenki részt vehet, és akárhányszor lehet ismételni. Kombinált tesztekre lehet jelentkezni: ezek egyik eleme a hagyományos PCR-szűrés, a másik viszont egy gyorsteszt, ami szintén orrból és szájból vett mintákat vizsgál, de nem igényel laboratóriumi kiértékelést és egy órán belül eredményt mutat. A liverpooli szűrési program sikere esetén a kormány már a karácsonyig hátralévő időszakban több millió gyorstesztet tesz hozzáférhetővé országszerte.

Magyarország 86 769 fertőzöttel már az 56. legfertőzöttebb ország a világon, ha azt vesszük hány fertőzöttet regisztráltak a járvány kezdet óta. A Worldometers adatait ismertetve a 24.hu arról írt: Magyarország 86 769 megfertőződöttel már az 56. legfertőzöttebb ország a világon, ezzel megelőzve Kínát, ahonnan a koronavírus-járvány elindult, és ahol összesen 86 070 fertőzöttet regisztráltak.

A 444.hu értesülései szerint már öt tanár vesztette életét a koronavírus-járvány miatt. A hétvégén halt meg a Nyíregyházi Egyetem Eötvös József Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium tanárnője, aki igazoltan koronavírus fertőzött volt. Komáromi István, az iskola igazgatója a lapnak azt mondta, „a kolléganő október 18 óta nem látogatta az iskolát, a COVID-19 tesztje pozitív lett, ezért karanténban volt otthon. Később kórházba került, a hétvégén pedig egészségügyi problémái miatt életét vesztette”.

Korábban a szabolcsihir.hu írta meg, hogy a nyíregyházi iskola hétfőtől átállt két hétre digitális oktatásra, mert 13 tanár, 18 diák és további egy alkalmazott koronavírusos. Az igazgató a 444-nek erre úgy reagált, hogy a többi tanár és diák jól van, tudomása szerint senki sem szorul kórházi kezelésre.

A Népszava értesülései szerint a tiszafüredi pedagógust egy debreceni kórházban kezelték, ahol mesterségesen kellett lélegeztetni, de az életét már nem tudták megmenteni. A lap megkeresésére a Karcagi Tankerületi Központ is megerősítette, hogy a tiszafüredi Kossuth Lajos Gimnázium és Általános Iskola egyik pedagógusa sajnálatos módon a koronavírus-fertőzés következtében kórházban elhunyt.

Bővebben erre >>>

A mai kormányülés után Orbán Viktor bejelentést tesz, hangzott el az operatív törzs keddi tájékoztatóján. A népegészségügyi központ járványügyi osztályvezetője, Galgóczi Ágnes jelentette ezt be, hozzátéve, hogy az operatív törzs több javaslatot is megfogalmazott a kormánynak a további szigorítások bevezetésére, érdemes lesz tehát a kora esti órákban figyelni a híradásokat.

Kedd reggelre 3989 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (Covid-19), ezzel 86 769 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 84 beteg, így az elhunytak száma 1973 főre emelkedett, 20 856-an pedig már meggyógyultak.

Bővebben erre >>>

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!