Ukrajnában már kilencezer fertőzött jutott egy napra

2020. november 03. – 13:52

Másolás

Vágólapra másolva

Tovább gyorsult a koronavírus-járvány terjedése Ukrajnában, keddre már egy nap alatt közel 8900 új beteget regisztráltak, ami az új csúcs az országban, írja az MTI.

Ukrajnában már 411 093-ra nőtt az igazolt fertőzöttek száma, a halottaké pedig 157-tel 7532-re. Eddig 168 868-an gyógyultak meg, viszont már 234 693 beteget kezelnek koronavírus-fertőzéssel az országban. Kijev az ország legfertőzöttebb területe, ahol 789 új beteggel az igazolt fertőzöttek száma már meghaladta a 39,5 ezret, a halottaké pedig 12 újabb áldozattal 799-re nőtt, miközben eddig alig több mint 13 ezren gyógyultak meg.

Minderről a helyi egészségügyi miniszter azt mondta, a járvány „eszeveszett ütemben, hurrikán módjára” terjed az országban. Közben pedig bírálta azokat, akik a járványhelyzet alatt többezres demonstrációt szerveztek Kijevben a parlament elé. Két csoport is tüntetett kedden: az egyik a külföldről behozott autók tulajdonosai, akik a jármű elvámolási költségének csökkentését követelték. A másik csoportban kis- és középvállalkozók demonstráltak az egyszerűsített adózási rendszerért.

Már egy éve van Telex! 🎉

Ez azt is jelenti, hogy sok támogatónk regisztrációja lejárt. Ha e-mail-címed megadásával kéred, megnézzük, hogy tartozik-e regisztráció az e-mail-címedhez, és ha igen, milyen támogatási adatokkal.

A Telex csak tőled függ. Legyél a rendszeres támogatónk!
Támogatom!
A Telex csak tőled függ. Legyél a rendszeres támogatónk!
Támogatom!