Csütörtöktől szigoríthatnak Olaszországban

2020. november 3. – 21:55

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Kedden egyeztetett az olasz kormány a tartományok képviselőivel a járvány miatti korlátozásokról, írja az MTI. Már napok óta várják az olaszok az újabb szigorítások bejelentését – ezeket szerdán jelenthetik be. Hírek szerint csütörtöktől éjszakai kijárási tilalmat vezetnének be országszerte este tíz és reggel öt óra között, bezárnák a mozikat, színházakat és múzeumokat, hétvégenként pedig a bevásárlóközpontokat is.

A húsz olasz tartományt pedig vörös, narancssárga és zöld térségekre osztanák be a hírek szerint a járvány terjedése alapján. Főleg az északi tartományok és a déli Calabria kerülhet a vörös zónába, ahol leállítják a kereskedelmet, a vendéglátást és a szolgáltatásokat – egyedül az alapcikkeket árusító boltok maradhatnának nyitva. Az iskolák első öt osztálya viszont a legveszélyeztetettebb zónában sem térne át a távoktatásra, az ország többi részében pedig tizennégy éves korig szintén a tantermekben folyna tovább az oktatás.

Vendéglátóhelyek tulajdonosai tiltakoznak a koronavírus-járvány miatt bevezetett korlátozások ellen Rómában Fotó: MTI/EPA/ANSA/Riccardo Antimiani
Vendéglátóhelyek tulajdonosai tiltakoznak a koronavírus-járvány miatt bevezetett korlátozások ellen Rómában Fotó: MTI/EPA/ANSA/Riccardo Antimiani

Az elmúlt 24 órában 28 244 új koronavírus-fertőzöttet regisztráltak Olaszországban, és 353-an haltak bele a vírus szövődményeibe – a halottak száma ezzel elérte a 39 412-t. Több mint 300 ezer az aktív fertőzöttek száma országszerte, több mint 21 ezren vannak kórházban, ezen belül pedig 2225 beteget kezelnek intenzív osztályon.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!