Sok a halálos áldozat Romániában, az elnök mégsem halasztaná el a választást

2020. november 03. – 21:29

Másolás

Vágólapra másolva

Románia az egészségügyi ellátórendszer hiányosságai miatt tartozik azon európai országok közé, amelyekben a legnagyobb arányban halnak bele az emberek a koronavírusba – idézi Klaus Iohannis elnök szavait az MTI. Iohannis ma konzultzált az illetékes miniszterekkel és tisztségviselőkkel a járványhelyzetről, ami szerinte a bevezetett korlátozásoknak köszönhetően javult. A halálozási arány viszont továbbra is rossz, ezért reformra van szükség az elmúlt harminc évben elhanyagolt egészségügyi rendszerben.

Kedden ismét megdőlt az egy nap alatt regisztrált új fertőzöttek és halálesetek száma az országban: 7733 új fertőzöttet és 120 halálos áldozatot regisztráltak az elmúlt 24 órában. A fertőzöttek közül 11 897-en vannak kórházban, közülük 974 beteget intenzív osztályon ápolnak. A járványhelyzet ellenére Klaus Iohannis szerint nincs szükség a december 6-ra kitűzött parlamenti választás elhalasztására.

Már egy éve van Telex! 🎉

Ez azt is jelenti, hogy sok támogatónk regisztrációja lejárt. Ha e-mail-címed megadásával kéred, megnézzük, hogy tartozik-e regisztráció az e-mail-címedhez, és ha igen, milyen támogatási adatokkal.

A Telex csak tőled függ. Legyél a rendszeres támogatónk!
Támogatom!
A Telex csak tőled függ. Legyél a rendszeres támogatónk!
Támogatom!