Kora este jelenti be az újabb járványügyi szigorításokat Orbán Viktor

2020. november 3. – 11:46

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A kormányülést követően ismerteti a döntéseket a miniszterelnök.

A mai kormányülés után Orbán Viktor bejelentést tesz, hangzott el az operatív törzs keddi tájékoztatóján. Galgóczi Ágnes jelentette ezt be, hozzátéve, hogy az operatív törzs több javaslatot is megfogalmazott a kormánynak a további szigorítások bevezetésére, érdemes lesz tehát a kora esti órákban figyelni a híradásokat.

A napi adatokat ugyanis Müller Cecília országos tisztifőorvos hiányában Galgóczi Ágnes ismertette. A Nemzeti Népegészségügyi Központ járványügyi osztályvezetője
részvétét fejezte ki az elmúlt 24 órában regisztrált, koronavírussal összefüggésbe hozható elhalálozottak családjának. 3989 újabb magyar állampolgárnál mutatták ugyanis ki az új koronavírus-fertőzést (Covid-19), ezzel 86 769 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma.

Elhunyt ugyanakkor 84 beteg, így az elhunytak száma 1973 főre emelkedett, 20 856-an pedig már meggyógyultak.

Az aktív fertőzöttek száma 63 940 főre emelkedett Magyarországon, a járvány második hulláma tehát továbbra is felszálló ágban van. Sőt,már az ország településeinek 80 százaléka érintett, hiszen a szennyvíz-vizsgálatok azt mutatják, hogy többek között Békéscsabán, Egerben, Szekszárdon, Tatabányán, Veszprémben, Budapesten és több más nagyvárosban is nőtt a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja, azaz arra lehet számítani, hogy

a következő időszakban itt nőni fog a fertőzöttek száma is.

Galgóczi elmondta azt is, hogy az operatív törzs folyamatosan tesz javaslatokat a kormány számára, és a keddi kormányülésen szigorításokról születhet döntést, amit Orbán Viktor fog bejelenteni a kora esti órákban.

Az egyre drámaibb adatok hatására, úgy tűnik, a kormány is átértékelte korábbi álláspontját, Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter ugyanis bejelentette hétfőn: a kormány újabb szigorításról dönt, mert a járvány terjedése miatt nyilvánvaló, hogy a jelenlegi intézkedések már nem elegendőek. A szigorításokról nem árult el túl sok részletet, mindössze annyit mondott, szerinte lényegesen nagyobb lesz majd a szigor, illetve a készülő intézkedések egyik eleme a maszkviselés betartásának további szigorítása lesz. Ezt utoljára hétfőn szigorították.

Az iskolák nyitvatartását Gulyás fontosnak tartja. Novák Katalin, a családokért felelős tárca nélküli miniszter ezzel szemben az Idősek Tanácsának hétfői ülésén azt mondta, hogy a kormány minden olyan intézkedés ismételt bevezetésének a lehetőségét mérlegeli, amellyel tavasszal már élt.

Ha megosztanád velünk tapasztalataidat a koronavírusról, mert átestél a fertőzésen, kórházba kerültél miatta, közeli ismerősöd, rokonod a súlyos fertőzöttek között van, vagy a járvány hatásai durván érintenek egzisztenciálisan, és arccal, névvel mesélnél is róla, írj a pinterl@telex.hu e-mail címre.

A Telex legfrissebb híreiért kattintson ide>>>

A Telex legfrissebb koronavírussal kapcsolatos híreiért kattintson ide>>>

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!