84 beteg halt meg egy nap alatt, közel 4 ezer új fertőzött van

2020. november 3. – 09:41

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Kattintson ide a legfrissebb hírekért!

3989 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (Covid-19), ezzel 86 769 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 84 beteg, így az elhunytak száma 1973 főre emelkedett, 20 856-an pedig már meggyógyultak.

Az aktív fertőzöttek száma 63 940 fő.

Az aktív fertőzöttek 25 százaléka, az elhunytak 32 százaléka, a gyógyultak 28 százaléka budapesti. 4767 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 348-an vannak lélegeztetőgépen – közölte a kormányzati honlap.

A friss adatok szerint egy nap alatt 14620 tesztet végeztek el, ebből lett 3989 pozitív eset, eszerint minden 3,6-ik tesztelt ember fertőzött volt.

Hétfőn az addigi legtöbb halálos áldozatról, 70 elhunytról számoltak be, meghalt egy 28 éves férfi is: Balogh István Lajos „Paci” VIII. kerületi önkormányzati képviselő volt. A hétfői adatok szerint 3581 új fertőzöttet regisztráltak az adatok szerint.

Ha megosztanád velünk tapasztalataidat a koronavírusról, mert átestél a fertőzésen, kórházba kerültél miatta, közeli ismerősöd, rokonod a súlyos fertőzöttek között van, vagy a járvány hatásai durván érintenek egzisztenciálisan, és arccal, névvel mesélnél is róla, írj a pinterl@telex.hu e-mail címre.

Az operatív törzs sajtótájékoztatóján Müller Cecília országos tisztifőorvos ismét az egyéni védekezés fontosságáról beszélt, azt mondta, a járvány felfutó szakaszában nagyon fontos, hogy még szigorúbban és következetesen betartsák az emberek a járvány fékezését szolgáló intézkedéseket. Hozzátette, sokféle szabályt be lehet vezetni, de ha azokat nem tartják be, akkor nem tudják megakadályozni a fertőzés terjedését, ellaposítani a járványgörbét.

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter az Inforádió Aréna című műsorában arról beszélt hétfőn: a kormány újabb szigorításról dönt, mert a járvány terjedése miatt nyilvánvaló, hogy a jelenlegi intézkedések már nem elegendőek. A szigorításokról nem árult el túl sok részletet, mindössze annyit mondott, szerinte lényegesen nagyobb lesz majd a szigor, illetve a készülő intézkedések egyik eleme a maszkviselés betartásának további szigorítása lesz. Ezt utoljára hétfőn szigorították.

Az iskolák nyitvatartását Gulyás fontosnak tartja. Novák Katalin, a családokért felelős tárca nélküli miniszter az Idősek Tanácsának hétfői ülésén azt mondta, hogy a kormány minden olyan intézkedés ismételt bevezetésének a lehetőségét mérlegeli, amellyel tavasszal már élt.

Novák azt mondta, hogy a helyzet nem könnyebb, mint egy hónapja, és várhatóan még sokkal nehezebb lesz. A kormány kedden és szerdán döntéseket hoz, ezekhez pedig ki akarják kikérni az idősek véleményét is, hogy jól határozzanak – mondta a miniszter. „A cél, hogy minél sikeresebb legyen a védekezés, minél több életet tudjanak megmenteni.”

Közben Müller Cecília szerint már jól állnak a magyar védőoltással, de az országos tisztifőorvostól az is elhangzott, hogy szinte minden mérési ponton emelkedik a vírus örökítőanyagának mennyisége a szennyvízben, ami azt jelzi előre, hogy még korántsem érte el a csúcspontját a járvány.

Európa több országában korlátozó intézkedéseket vezettek be a járvány lassításáért, Németországban hétfőtől élnek az új szabályok.

A Telex legfrissebb híreiért kattintson ide>>>

A téma érzékenysége miatt ebben a cikkben nem jelenítünk meg reklámokat.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!