Tovább nőtt a napi halálos áldozatok száma: 70 koronavírusos beteg halt meg, köztük egy 28 éves férfi

2020. november 2. – 09:05

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

3581 újabb magyarnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést, ezzel 82 780 főre nőtt Magyarországon a beazonosított fertőzöttek száma.

Az elmúlt 24 órában 70 koronavírus-fertőzött halt meg, köztük egy 28 éves férfi. Alapbetegséget nála még nem tüntettek fel, annyit írtak: az adat feltöltés alatt van. Az elhunytakkal már 1889-re emelkedett a halálos áldozatok száma. Az aktív fertőzöttek száma 60 415 fő.

20 476-an már meggyógyultak. Az aktív fertőzöttek 25 százaléka, az elhunytak 32 százaléka, a gyógyultak 28 százaléka budapesti. 4417 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 313-an vannak lélegeztetőgépen – számolt be a napi adatokról a koronavírusról tájékoztató kormányzati honlap. A 13628 tesztet végeztek, azok 26,2 százaléka lett pozitív.

Előző nap is nagyon sokan, 69-en haltak meg, és 3800-nál is több fertőzöttet regisztráltak.

Hétfőtől tovább szigorodnak a maszkviselésre vonatkozó szabályok. Kötelező a maszk használata az üzletek és a tömegközlekedési eszközök mellett a mozikban, színházakban, a bevásárlóközpontok területén, az egészségügyi és szociális intézményekben, az ügyfélfogadási irodákban, a szabadtéri rendezvényeken és a sportrendezvényeken, a vendéglátóhelyeken és a szórakozóhelyeken is.

A rendőrök fokozottan ellenőrzik a maszkviselést az üzletekben és bevásárlóközpontokban és emelkedett a hatósági házi karantént megszegőkre kiszabható bírság összege is. A vendéglátóhelyeket és a szórakozóhelyeket 23 óra után be kell zárni. Ebben a cikkünkben részletesen írtunk arról, hogyan változnak a szabályok.

Müller Cecília országos tisztifőorvos vasárnap nem tartott sajtótájékoztatót, de a közmédiának nagyjából elmondta ugyanazokat, amiket a hétköznapi tájékoztatókon szokott hangsúlyozni. Müller szerint mindenkinek felelőssége van ezekben a napokban, és rendkívül fontosnak nevezte, hogy vegyük komolyan a szabályokat, mert így lehet lassítani a járvány lefolyását.

Hozzátette: bízik benne, hogy ha mindenki betartja a szabályokat, és kerüli a tömegrendezvényeket, akkor nem lesz szükség drasztikus beavatkozásokra. Azt is mondta ugyanakkor, hogy Magyarországon is eljöhet a pillanat, amikor jelentős változtatásokra lesz szükség.

Világszerte már 46,5 millióan fertőződtek meg a koronavírussal, Európa több országában szigorítottak, köztük Ausztriában és Németországban is.

Hamarosan a szövegben is meg tudjuk mutatni legfontosabb grafikonjainkat, amelyek a részletes adatokat is mutatják. Addig is ezeken a linkeken láthatja folyamatosan frissülő, interaktív ábráinkat a hazai koronavírus-helyzetről:

A Telex legfrissebb híreiért kattintson ide>>>

A téma érzékenysége miatt ebben a cikkben nem jelenítünk meg reklámokat.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!