69 koronavírusos ember halt meg 24 óra alatt

Másolás

Vágólapra másolva

Már 4205 beteget ápolnak kórházban, közülük 306-an vannak lélegeztetőgépen.

3878 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést, ezzel 79 199 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma, írja a kormányzati koronavírus portál. Elhunyt 69 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 1819 főre emelkedett, 20 078-an pedig már meggyógyultak.

Az aktív fertőzöttek száma 57 302 fő.

Az aktív fertőzöttek 25%-a, az elhunytak 33%-a, a gyógyultak 28%-a budapesti.

4205 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 306-an vannak lélegeztetőgépen.

A Telex legfrissebb híreiért kattintson ide>>>

A járvány második hullámának meredeken emelkedő szakasza zajlik egész Európában és Magyarországon is, a fertőzöttek száma folyamatosan emelkedik.

Hétfőtől tovább szigorodnak a maszkviselésre vonatkozó szabályok. Jelenleg kötelező a maszk használata az üzletek és a tömegközlekedési eszközök mellett a mozikban, színházakban, a bevásárlóközpontok területén, az egészségügyi és szociális intézményekben, az ügyfélfogadási irodákban, a szabadtéri rendezvényeken és a sportrendezvényeken is. Holnaptól pedig már a vendéglátóhelyeken és a szórakozóhelyeken is kötelező a maszkot viselni. A rendőrök fokozottan ellenőrzik a maszkviselést az üzletekben és bevásárlóközpontokban és emelkedett a hatósági házi karantént megszegőkre kiszabható bírság összege is. A vendéglátóhelyeket és a szórakozóhelyeket 23 óra után be kell zárni.

A Telex legfrissebb koronavírussal kapcsolatos híreiért kattintson ide>>>

A téma érzékenysége miatt ebben a cikkben nem jelenítünk meg reklámokat.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!