Müller: Eljöhet a pillanat, amikor jelentős változtatásokra lesz szükség Magyarországon is

2020. november 1. – 19:01

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Müller Cecília bízik benne, hogy ha mindenki betartja a szabályokat, és kerüli a tömegrendezvényeket, akkor nem lesz szükség drasztikus beavatkozásokra. Azt is mondta ugyanakkor, hogy Magyarországon is eljöhet a pillanat, amikor jelentős változtatásokra lesz szükség.

Az országos tisztifőorvos vasárnap nem tartott sajtótájékoztatót, de a közmédiának nagyjából elmondta ugyanazokat, amiket a hétköznapi tájékoztatókon szokott hangsúlyozni. Müller szerint mindenkinek felelőssége van ezekben a napokban, és rendkívül fontosnak nevezte, hogy vegyük komolyan a szabályokat, mert így lehet lassítani a járvány lefolyását. Fontosnak nevezte azt is, hogy mindenki számára rendelkezésre álljon a megfelelő ellátás a kórházakban. „Legyen mindenkinek helye, intenzív ellátója, lélegeztetőgépe” – folytatta az MTI beszámolója szerint, hozzátéve, Magyarországon jelenleg mindezek megvannak, ahogy a szükséges ellátásformák, gyógyszerek is.

A tisztifőorvos azt kérte, aki elkapta a betegséget és otthon van, figyelje magát, és ha romlana az állapota, időben szóljon a háziorvosnak vagy az ügyeletes orvosnak. Ha fontos a saját, a szeretteink, a közösségünk és az ország egészsége, akkor most komolyan kell venni a szabályokat.

„Hétfőtől szigorítunk, mert szigorítani kell” – jelentette ki, kiemelve, a maszkviselés bizonyítottan szinte 80 százalékban megakadályozza a vírus továbbadását. Mostanra viszont olyan mértékben elterjedt a vírus, hogy már nem tudni biztosan ki beteg, sokan tünetmentesek. Ezért most mindenkit fertőzőnek tekintenek – tette hozzá Müller, és épp ezért bővítették a kötelező maszkviselési szabályokat. A tisztifőorvos szerint ahhoz hogy az életünket élni tudjuk, muszáj bevezetni, betartani és betartatni ezeket a szigorításokat.

A Telex legfrissebb híreiért kattintson ide>>>

A rendőrség sokkal szigorúbban kérheti számon a szabályokat és – ha másképp nem megy – büntetni is kell. Hogy pontosan milyen új szabályok lépnek holnaptól életbe, azt ebben a cikkben szedtük össze.

Szombatról vasárnapra 3878 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki a koronavírus-fertőzést, ezzel 79 199 főre nőtt hazánkban a beazonosított fertőzöttek száma. 69 beteg halt meg a vírusban, így az elhunytak száma 1819 főre emelkedett, 20 078-an pedig már meggyógyultak. Az aktív fertőzöttek száma 57 302 fő.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!