Koronavírus miatt meghalt egy tiszafüredi és egy nyíregyházi pedagógus

2020. november 3. – 10:37

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Egyre több a pedagógus áldozat, de a kormány egyelőre kitart az iskolák nyitvatartása mellett.

Frissítés délben: A 444.hu értesülései szerint már öt tanár vesztette életét a koronavírus-járvány miatt. A hétvégén halt meg a Nyíregyházi Egyetem Eötvös József Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium tanárnője, aki igazoltan koronavírus fertőzött volt. Komáromi István, az iskola igazgatója a lapnak azt mondta, „a kolléganő október 18 óta nem látogatta az iskolát, a COVID-19 tesztje pozitív lett, ezért karanténban volt otthon. Később kórházba került, a hétvégén pedig egészségügyi problémái miatt életét vesztette”.

Korábban a szabolcsihir.hu írta meg, hogy a nyíregyházi iskola hétfőtől átállt két hétre digitális oktatásra, mert 13 tanár, 18 diák és további egy alkalmazott koronavírusos. Az igazgató a 444-nek erre úgy reagált, hogy a többi tanár és diák jól van, tudomása szerint senki sem szorul kórházi kezelésre.

A Népszava értesülései szerint a tiszafüredi pedagógust egy debreceni kórházban kezelték, ahol mesterségesen kellett lélegeztetni, de az életét már nem tudták megmenteni. A lap megkeresésére a Karcagi Tankerületi Központ is megerősítette, hogy a tiszafüredi Kossuth Lajos Gimnázium és Általános Iskola egyik pedagógusa sajnálatos módon a koronavírus-fertőzés következtében kórházban elhunyt.

(Ide kattintva olvashatja további cikkeinket!)

Mint korábban megírtuk, a budapesti Kőrösi Csoma Sándor Két Tanítási Nyelvű Baptista Gimnázium tanári karának tizede is koronavírusos lett, az intézmény hétfőtől a fenntartó engedélye nélkül is átállt digitális oktatásra.

Közben, szintén a Népszava értesülése alapján kórházba került egy Borsod megyei szakképzési intézmény igazgatója is.

Magyarországon egyre durvább adatok jellemzik a járvány terjedését, tavasszal lényegesen kisebb esetszám idején átállt az ország a digitális oktatásra, egyelőre az egyre több pedagógus áldozat ellenére a kormány kitart az iskolák nyitvatartása mellett.

Ha megosztanád velünk tapasztalataidat a koronavírusról, mert átestél a fertőzésen, kórházba kerültél miatta, közeli ismerősöd, rokonod a súlyos fertőzöttek között van, vagy a járvány hatásai durván érintenek egzisztenciálisan, és mesélnél is róla, írj a pinterl@telex.hu e-mail címre.

A téma érzékenysége miatt ebben a cikkben nem jelenítünk meg reklámokat.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!