Vírusos a bajnok, elmarad a nehézsúlyú bokszvilágbajnoki meccs

2020. november 03. – 16:58

Másolás

Vágólapra másolva

Koronavírus-fertőzés miatt kórházba került Alekszandr Povetkin, így elhalasztották a brit Dillian Whyte elleni, november 21-re kiírt mérkőzését, melyet a Boksz Világtanács (WBC) ideiglenes nehézsúlyú világbajnoki címéért írtak ki – írja az MTI.

A 2004-es olimpia szupernehézsúlyú bajnokának betegségét Eddie Hearn mérkőzésszervező jelentette be kedden, egyúttal jelezte, hogy az új tervek szerint január 30-án kerülne sor az összecsapásra. A 41 éves Povetkin – aki 2011 és 2013 között a Boksz Világszövetség (WBA) nehézsúlyú világbajnoka volt – idén augusztusban mérkőzött meg először nyolc évvel fiatalabb ellenfelével, akit az ötödik menetben kiütött, így most ő az ideiglenes bajnoka a WBC-nek. Az amatőrök között az ötkarikás bajnoki címe mellett világ- és Európa-bajnok Povetkin 39 eddigi profi mérkőzéséből 36-ot megnyert, és egy döntetlen mellett mindössze kétszer kapott ki: 2013-ban Volodimir Klicskótól, 2018-ban pedig Anthony Joshuától.

Már egy éve van Telex! 🎉

Ez azt is jelenti, hogy sok támogatónk regisztrációja lejárt. Ha e-mail-címed megadásával kéred, megnézzük, hogy tartozik-e regisztráció az e-mail-címedhez, és ha igen, milyen támogatási adatokkal.

A Telex csak tőled függ. Legyél a rendszeres támogatónk!
Támogatom!
A Telex csak tőled függ. Legyél a rendszeres támogatónk!
Támogatom!