Koronavírus miatt meghalt egy tiszafüredi és egy nyíregyházi pedagógus

2020. november 03. – 12:46

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A 444.hu értesülései szerint már öt tanár vesztette életét a koronavírus-járvány miatt. A hétvégén halt meg a Nyíregyházi Egyetem Eötvös József Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium tanárnője, aki igazoltan koronavírus fertőzött volt. Komáromi István, az iskola igazgatója a lapnak azt mondta, „a kolléganő október 18 óta nem látogatta az iskolát, a COVID-19 tesztje pozitív lett, ezért karanténban volt otthon. Később kórházba került, a hétvégén pedig egészségügyi problémái miatt életét vesztette”.

Korábban a szabolcsihir.hu írta meg, hogy a nyíregyházi iskola hétfőtől átállt két hétre digitális oktatásra, mert 13 tanár, 18 diák és további egy alkalmazott koronavírusos. Az igazgató a 444-nek erre úgy reagált, hogy a többi tanár és diák jól van, tudomása szerint senki sem szorul kórházi kezelésre.

A Népszava értesülései szerint a tiszafüredi pedagógust egy debreceni kórházban kezelték, ahol mesterségesen kellett lélegeztetni, de az életét már nem tudták megmenteni. A lap megkeresésére a Karcagi Tankerületi Központ is megerősítette, hogy a tiszafüredi Kossuth Lajos Gimnázium és Általános Iskola egyik pedagógusa sajnálatos módon a koronavírus-fertőzés következtében kórházban elhunyt.

Bővebben erre >>>