tokiói olimpia

RSS

Két taktikusan versenyző magyarral búcsúzott az olimpiák műsorától a leghosszabb atlétikai szám

Az 50 kilométeres gyaloglást valószínűleg utoljára rendezték meg, a hőséggel nehezített versenyen a lengyel Tomala nyert. Helebrandt 16., Venyercsán 20. lett négyórányi küzdelem végén.

Ha valaki, akkor ő megérdemelte, hogy olimpiai bajnok legyen

Az olimpián aranyérmet szerző Lőrincz Tamásban egy pillanatig nem volt kétely az edzője szerint. Öt éve, a sikertelen riói olimpia után testvérével, a szintén birkózó és most ezüstérmes Viktorral egymást segítve másztak ki a bajból. A dobogó tetején lepörgött az a 25 év, amit a sportágban töltött el.

Nagyanyja kérte, hogy ne menjen haza a belarusz atléta a tokiói olimpiáról, mert nem biztonságos

Krisztyina Tyimanovszkaja először szólalt meg azóta, hogy lengyel diplomáciai menedéket kért a tokiói repülőtéren.

Magyar arany és két ezüst, Rióból lemásolt dobogó, kínos éremátadó az olimpián

Magyarország már 5 arannyal, 7 ezüsttel és 3 bronzzal áll Tokióban. Olimpiai csúcs férfi tízpróbában, az amerikai váltó leszereplését ekéző futólegendák, a tinik között feltűnt 46 éves gördeszkás – ez történt csütörtökön az olimpián.

Elkészült az olimpiai bajnok brit műugró kardigánja, amit a nézőtéren kötött

Tom Daley szeretett volna valamilyen emléket készíteni Tokióban.

Hiába hajráztak nagyot a szlovénok, Franciaország jutott be az olimpiai döntőbe

Franciaország 90-89-re verte Szlovéniát a férfi kosár második elődöntőjében, a címvédő Egyesült Államokkal játszanak majd az aranyéremért. Első olimpiáján egyből érmet szerezhet a szlovén férfi csapat, Ausztrália lesz az ellenfelük a bronzmeccsen.

Olimpiai elődöntő: Magyarország–Spanyolország 6-8

A női pólósok sorozatban a negyedik olimpiai elődöntőt veszítették el. A spanyolok végig vezettek és irányították a meccset, nem tudtunk mit kezdeni a zárt védekezésükkel. A magyar csapat csak az utolsó negyedben játszott jól, de akkorra már négygólos hátrányban volt.

Carl Lewis az amatőrökhöz hasonlított a döntőről lemaradó amerikai olimpiai váltócsapatot

A 4x100-as férfi csapat hatalmas meglepetésre nem jutott be a döntőbe, csak hatodikok lettek az elődöntős futamban. Az egykori kilencszeres olimpiai bajnok Carl Lewis szerint teljes lebőgés az eredmény.

Kínos hiba: az éremátadón orosznak nevezte a bemondó az ukrán műúszókat

A két ország feszült viszonya miatt különösen ciki a tévesztés, a szervezők nem győztek bocsánatot kérni. A hibán az oroszok akadtak ki jobban, az ukránok lazán kezelték a helyzetet.

46 évesen indult az olimpián a dél-afrikai deszkás, tök utolsó lett a huszonévesek között

Dallas Oberholzer egész életét a gördeszkázásnak szentelte, az olimpiai szerepléssel bebizonyította, hogy megérte. Az sem zavarta, hogy még az utolsó előttitől is jócskán elmaradt pontszámban. Az aranyérmet egy 18 éves ausztrál srác szerezte meg Oberholzer kategóriájában.

15 pontos hátrányból állt fel, olimpiai döntős az amerikai kosárválogatott

Az amerikaiak a harmadik negyedben egy nagy rohanással megfordították a meccset, és végül 97-78-ra nyerték az elődöntőt. A döntőben a franciákkal vagy a szlovénokkal játszanak.

Az összes csütörtöki magyar eredmény egy helyen

Míg ön aludt, a kajakos Tótka Sándor és Csipes Tamara, valamint az úszó Rasovszky Kristóf is érmes lett az olimpián. Női körvívással elkezdődött az öttusázók versenye is. És mi volt még?

Kopasz Bálint ezer párosban negyedik helyen zárta az olimpiát

Féltávnál a második volt a pár hete megalakuló Nádas, Kopasz egység, a nagy riválisok ritmusváltását nem tudták követni.

Csipes Tamara ezüstérmes a női kajak egyesben, Kozák Danuta negyedik

Az új-zélandi Carrington az 500 méteres versenyben a rajt után rögtön az élre állt, Csipes jött rá a hajrában, de megfogni már nem tudta.

A koronavírus rekordgyorsasággal terjed az olimpián is

31 új esetet találtak a nézők nélküli játékokon a szervezők és a résztvevők között. A fertőzés minden korábbinál intenzívebb egész Japánban is.

Történelmi magyar arany: a kajakos Tótka Sándor olimpiai bajnok 200 méteren

A rajtgépből kilőtt Tótka, a végén nagyon megközelítették, de pár centit megtartott az előnyéből, 45 ezreddel nyert. Történelmi győzelem, magyar férfi sprinter még csak érmet sem nyert. Csizmadia Kolos a negyedik helyen végzett.

Rasovszky Kristóf olimpiai ezüstérmet nyert a 10 kilométeres úszásban

A német Wellbrockot nem tudta befogni a veszprémi úszó, de az olaszt az utolsó métereken maga mögött tartotta, és élete eddigi legnagyobb sikerét érte el.

Megérkezett Varsóba az olimpiát otthagyó, diplomáciai menedéket kérő belarusz sportoló

Krisztyina Tyimanovszkaja bécsi átszállás után, szerda este jutott el a lengyel fővárosba.

A pálya és a futócipő is trambulin, ezért futnak hihetetlen időket a sprinterek az olimpián

Tokióban már két sprintszámban is megdőlt a világrekord, és tucatszám születtek még szenzációs idők. A pályaatlétikában segít a vitatott szuperszöges cipő, de az olimpiára egy minden eddiginél gyorsabb, visszapattanós gumiborítást is fejlesztettek.

Az olimpia egyik legnagyobb védését mutatta be a magyar vízilabda-válogatott kapusa, de a videóbíró ezt felülírta

Úgy tűnt, hogy Nagy Viktor hatalmas bravúrral kiszedte a horvát Luka Bukić lövését, de a technika bent látta a labdát a kapuban.

Éremeső előtti csend, magyar ezüsttel és elődöntős vízilabdásokkal

A testvére után Lőrincz Viktor is döntőzött birkózásban, de nyerni nem tudott. A férfi vízilabdások Horvátországot legyűrve a négy között, a női kéziseknek viszont nem sikerült a bravúr. Minden magyar kajak-kenus továbbjutott, csütörtök eseménydús nap lesz. Olimpiai összefoglaló.

Az olaszok szenzációs utolsó körrel hozták össze az aranyat kerékpáros üldözőversenyben

A 4000 méteres üldözőversenyben Dánia vezetett az utolsó 100 méterig, de a feltartóztathatatlan olaszok ellen kevés volt az előny.

Lőrincz Viktor mindent megpróbált, elveszítette a döntőt, ezüstérmes az olimpián

A 87 kilós birkózó aktívan kezdett, folyamatosan őrölte az esélyesebb ellenfelét, de nem bírt vele, míg az ukrán Belenyuk kétszer egymás után megpörgette, amivel el is döntötte az aranyérem sorsát.

Vízilabda olimpiai negyeddöntő: Magyarország – Horvátország 15-11

Hatalmas meccset játszottak a magyar pólósok. Bár támadásban sok volt a pontatlanság, Nagy Viktor bravúros védésekkel hatástalanította a horvátokat, így végül sima győzelemmel jutottunk az elődöntőbe, ahol Görögország lesz az ellenfél.

Már 12 éves érmese is van a tokiói olimpiának

A gördeszkázás minden kétséget kizárva a fiatalok sportja lett. Japán és Nagy-Britannia is új korrekorder érmeseket köszönthet.

A női 400 gát is világcsúcsot és szoros befutót hozott, lemásolták a férfiak versenyét

McLaughlin világrekorddal nyert, de még a második Muhammad is a régi csúcson belül volt. Bol Európa-rekorddal lett olimpiai harmadik.

A súlyemelő Nagy Péter megnyerte a csoportját, 7. a tokiói olimpián

Ez a legjobb olimpiai eredménye.

Hatalmas hátránnyal lett utolsó 10 km-es nyílt vízi úszásban, vastapsot kapott az olimpián

Az algériai Souad Cherouati az utolsó előttitől is csaknem 10 perccel elmaradt.