Normandiában vette el 96 éves kedvesét a 100 éves amerikai veterán

A párnak Emmanuel Macron francia elnök és Joe Biden amerikai elnök is gratulált.

Több százan haltak meg a normandiai partraszállás főpróbáján

Nyolcvan éve kezdődött meg a második világháború egyik legfontosabb hadművelete. A szövetségesek diadalát egy balsikerű hadgyakorlat előzte meg, amin a németek is megjelentek. A kínos kudarc...

Fact-check: Tényleg belenyomták Tisza Istvánt és Horthy Miklóst a két világháborúba, ahogy Orbán...

A miniszterelnök saját bevallása szerint hónapok óta világháborús visszaemlékezéseket olvas, aggasztó történelmi párhuzamokat vél felfedezni és átérzi a „nagy öregek” dilemmáit. Pedig Tiszának...

A brit Anthrax-sziget titkos katonai kísérlete

Lépfenével akarták térdre kényszeríteni a náci Németországot, de ezt először ki kellett próbálni egy csomó bárányon. A fegyvert végül nem vetették be, de a sziget évtizedekre lakhatatlanná vált.

Kicsinek találta az otthonát, ezért kérelmezte, hogy átköltözhessen a zsidó szomszédjainak...

A második világháború éveiben öldöklő harc folyt a fővárosi lakásokért. Akkoriban egy lakásügyi hivatal döntött minden ingatlan sorsáról – beleértve a csillagos házakba költöztetett zsidók üresen...

Büntetésből száműzték őket oda, ahol végre önmaguk lehettek

A második világháború kitörése előtt az olaszok negyven meleg férfit küldtek erőszakkal San Domino szigetére, ami az ország történelmének első nyíltan homoszexuális közössége lett.

A fa, ami még az atombombát is túléli

Évmilliók viszontagságai készítették fel az ázsiai fafajt, hogy túlélje a földrengést, a szökőárat, a tűzvészt és mint Hirosimában kiderült, az ember által alkotott legpusztítóbb fegyvert is.

Fact-check: Tényleg harcolt a második világháborúban Zelenszkij apja, ahogy Putyin állította?

Az orosz elnök Tucker Carlsonnak adott interjújában azt állította, hogy Zelenszkij apja a második világháborúban a nácik ellen harcolt, pedig akkor még meg sem született.

80 éve ért véget Leningrád blokádja, a Magyar Nemzet fogta és betette az orosz nagykövetség posztját

A város milliónyi halottal járó tragédiájához nem akartak hozzáfűzni semmit azon túl, amit a budapesti orosz nagykövetség erről mondani akart.

Hitler komolyan fontolgatta, hogy Madagaszkárra deportálja a zsidókat

A nácik a franciáktól vették volna el a területet, a britektől a szállítóhajókat. Eichmannt is sikerült megnyerni a tervnek.

Kövess minket Facebookon is!