A Honvéd Vezérkar feje nem riad vissza egy kis történelmi ferdítéstől, hogy a „békepárti”...
A nemrég kinevezett Böröndi Gábor szerint a második világháború is lokálisnak indult, de még a hetedikes történelemkönyvből is kideríthető, hogy ez nem így van.
Felhagytak az állítólagos náci kincs keresésével a holland faluban
Német katonák ástak el több ládát a második világháborúban.
A magyarok már 80 éve is tudták, hogy „inkább Ukrajnában, mint magyar földön dúljon a háború”
A második világháború idején a frontról és a frontra csak hivatalos levelezőlapokon lehetett írni, amikre 1942-től már lelkesítő üzeneteket is nyomtattak.
Saját nevüket írták fel, amikor a nácik össze akarták írni a zsidókat a deportáláshoz
A görögországi Zakinthosz püspöke és polgármestere közel 300 ember életét mentette meg a holokauszt alatt, amikor nem adták ki a szigeten élő zsidók névsorát, helyette megszervezték a bújtatásukat....
Nem akarom elhinni, hogy egy ország öt perc alatt bele tud sodródni egy világháborúba!
Ungváry Krisztián előadásában bemutatta az indokolatlan, tragikus és abszurd döntések sorozatát, amellyel Magyarország belecsúszott a második világháborúba. Úgy lett az ország hadviselő fél, hogy...
A másfél törzsű repülőgép csak első ránézésre tűnik röpképtelennek
A Blohm & Voss BV 141-es úgy néz ki, mint egy oldalkocsis motor, és ha az első BMW-motor nem lett volna túl gyenge, remek felderítő repülő lehetett volna a második világháborúban.
Hajmeresztő akció vetette vissza hónapokkal a nácik atombomba-fejlesztését
Nyolcvan éve zajlott le a Gunnerside hadművelet, a második világháború egyik legsikeresebb szabotázsakciója. Tragédia előzte meg, és a norvég kommandósok embertelen körülmények között húztak ki egy...
A tervezett náci merénylet Roosevelt, Churchill és Sztálin ellen, ami talán soha nem is létezett
A szovjetek azt állították, hogy náci kémek merényletet terveztek a Teheránban találkozó három vezető ellen, de más forrásból még azóta sem került elő erre bizonyíték.
Megnéztük mit rejt az Ördög-orom lezárt katakombája
Három lezárt vasajtó jelzi, hogy van valami az omladozó sziklafal mögött Budapesten, a XII. kerület egyik vadregényes hangulatú részén.
Honnan ered a Harmadik Birodalom elnevezés, amit maga a náci propaganda tiltott be?
A kifejezés már 1923-ban megszületett, de a megalkotója már nem érte meg az elterjedését, mert két évvel később végzett magával.
Kövess minket Facebookon is!