Laczó Balázs

RSS

Nemrég még kikódolták a rabok a lebutított telefont, most kintről próbálnak meg mobilt szerezni

Mindig is bejutottak a börtönbe a telefonok, beviheti őket őr vagy más, nem hivatásos dolgozó, de akár a külső munkán lévő fogvatartott is. Azt mondják a parancsokságnál, hogy a legális telefonokat már nem tudja a rab megbütykölni.

Egy hónappal meghosszabbították Fekete Dávid letartóztatását

Holnap lesz éppen egy éve, hogy a csalással gyanúsított volt megasztárost megfosztották szabadságától. Ügyvédje fellebbezett.

Biztos voltam benne, hogy megdöglök – mondta egy tanú a villanyszerelős perben, szerinte a vádlott rá is pisztolyt fogott

Egy szobafestő a vallomásában arról beszélt, a két villanyszerelő meggyilkolásával vádolt É. Imre rá is fegyvert fogott, csak az nem sült el.

Telex Neked #59: Háború húsvét után, alakul a kormány, Máté, a hős

Ez itt a Telex heti hírlevele az április 21. és április 28. közötti fontosabb történésekről győri tudósítónktól.

Teleszórták Rábaközt a fideszes képviselő dicséretéről, a polgármesterek neve áll a szöveg alatt

A polgármesterek nyomtatott aláírásával dobtak be a rábaközi falvak választóinak postaládájába olyan levelet, amely a fideszes képviselőjelölt, Gyopáros Alpár által vezetett Magyar Falu Programról zeng ódákat. Gyopáros ellenfele kifogást nyújtott be, de elutasították, és a panaszost büntették meg más miatt.

Most tényleg felment a vércukrod, Imike? – fejlemény a villanyszerelős gyilkosság ügyében

Szabadlábon, elektronikus nyomkövetővel jött, most rabként távozott a Győri Törvényszékről a villanyszerelős gyilkosságokkal vádolt É. Imre. Láthatóan nem számított arra, hogy letartóztatják.

Menekültcsaládok érkezhetnek a Győrben dolgozó ukrajnaiakhoz, első körben sportszállásokon helyezik el őket

31 embert az Olimpiai Sportpark szálláshelyén már most el tudnának helyezni, de összesen 160 szálláshely van a jelenlegi tárgyalások alapján.

A győri Révai-gimnáziumban is tiltakoznak tanárok, ahol a pedagógus kar elnöke az igazgató

Horváth Péter, a Révai Miklós Gimnázium igazgatója azt mondta a Telexnek: szuverén emberek döntéséről van szó.

Új szívvel, új vesével újraszületett január 16-án

Egyszerre kapott új szívet és új vesét egy győrszemerei férfi, a különleges, életmentő műtétet a városmajori szívklinikán hajtották végre vasárnap hajnalban. Györgyi Szabolcs édesanyja megkönnyebbülten mesélt arról: fia él, altatásban van.

Mentő vitte el a győri bíróságról a villanyszerelős gyilkosság vádlottját

A szerdai tárgyalás el sem kezdődhetett.

Megszakadt a kapcsolat az online tárgyaláson, mire a nyomozók jól kibeszélték a bírónőt. Aki közben mindent hallott

A Covid óta hatalmas az igény a bírósági távmeghallgatásokra, néha nincs is szabad technikája a börtönnek, annyi kérés érkezik. A technika azonban sokszor nem tökéletes, és érdekes helyzeteket tud produkálni.

Borkai üzeni, jól van, bár a sokadik hír terjed arról, hogy öngyilkos lett

Ismét terjed egy brutális hír, ami arról szól, hogy Borkai Zsolt, Győr volt polgármestere öngyilkosságot kísérelt meg és kórházban fekszik. Megkérdeztük magát Borkait, aki üzeni a hír nem igaz, és köszöni, jól van.

Ahol a világörökségnek ma is szomszédja a mélyszegénység

A pannonhalmiak okkal büszkék arra, hogy fűnyírás közben az apátság tornyáról lesik le a pontos időt. Egy ilyen egyházi, kulturális és turisztikai központ környékét képzeletünkben tehetős családok lakják. Bemutatjuk hát a 168 ezer forintos nyugdíjból élő Szigeti Józsefet, akinek legközelebbi szomszédja az apátság.

Letiltotta a Facebook a zenekar hirdetését, mert az ibafai papnak fapipája volt

A győri Belvárosi Betyárok zenekar legújabb dala és abból készült animációja a híres fapipás ibafai papról szólt, és nem jelenhetett meg hirdetésként a Facebookon, mert „dohányterméket reklámoz”. Hiába papi fapipa.

12 évet kapott a 10 hónapos gyermeke anyját megölő, majd a csecsemőt magára hagyó kajárpéci férfi

Hét és fél évről változtatta 12 év börtönre az ítéletet a Győri Ítélőtábla. „Elvettem fiamtól az édesanyját és magamat is” – mondta a 32 éves gyilkos apa az utolsó szó jogán.

Romboló és pusztító kilenc év után zárult le a pécsi egyetemi vesztegetés pere

A volt főigazgató büntetését 8 évről 5 évre enyhítette a Győri Ítélőtábla. Mások is kevesebbet kaptak – főként az idő múlása miatt.

Börtönben marad a lefogyott Fekete Dávid

Újabb két hónapig bent marad az énekes a börtönben, a bíróság indokai már-már „régi ismerősök”: az első a bűnismétlés veszélye. Azt már pontosan tudja a csalássorozat miatt eljárás alá vont Fekete Dávid, hogy hová költözne, ha kiengednék, egy belvárosi lakás címét jelölte meg. A tárgyalásra ezúttal eljött édesanyja és testvére is.

Még a legmodernebb frizura is ered valahonnan, és Sanyi bácsi a 63 év alatt biztos találkozott vele

Milyen vendég Tordy Géza a fodrásznál és milyen volt Palotai Károly? A borotválást kérő pártbizottsági első titkárt úrnak vagy elvtársnak kellett szólítani? Melyik frizura készítését nem vállalta Nagy Sándor, a 80 éves, aranykoszorús győri borbély, aki 63 éve van a pályán, és fél Győrt megnyírta már?

Köztéri szoborral adóztak halott lányuk emlékének

Jó ómen, ha egy köztéri szoborhoz születése pillanatától legenda fűződik. A győri Bem téren nemrég felavatott új szoborpár randevúzókat ábrázol. Lebó Ferenc Munkácsy-díjas győri szobrászművész alkotásának hátulján ezt olvashatjuk: „Trixi emlékére”. Milyen lány volt Trixi?

Idézőjeles szabadságharcosok, kivégzésmentes felkelés – Megnéztük, mit tanulnak ötvenhatról a belarusz gimnazisták

Szűkszavúan beszél, de legalább beszél 1956-ról a volt Szovjetunió területén használt középiskolás történelemtankönyv. Megnéztük, mit tanulnak a 11. osztályosok Belaruszban.

Nem az a védelem célja, hogy felmentsék a késelő diákot, de tisztázni akarják, hogy autista-e

A második orvosi véleményt csatolta be a késelő győri diák ügyvédje, ez alátámasztja azt, hogy H. András autizmus spektrumzavarban szenved. Hogy ettől másként kell-e megítélni a tanárnő megtámadását, a bíróság talán még idén eldönti.

A győri átjáró, ahol mindig áll, reménykedik és elkésik mindenki

Ha eljön Győrbe, ne hagyja ki az Újlak utcai vasúti átjárót! Hatalmas az átmenő forgalom, és a sorompó egy órából félórát zárva tart, néha úgy, hogy nyolc percig nem jön a vonat. Változás nem lesz.

Előválasztás vidéken: Itt lehet a Stop Gyurcsányra szavazni?

Vidéken a falvakban is tartanak előválasztást, az egyik ilyen helyszín a Győr-Moson-Sopron megyei Écs. Ez az a választókörzet, ahol huszonhét éve nyert utoljára baloldali politikus, ennél kormánypártibb körzet kevés létezik. Ott voltunk, megnéztük.

Nem nézték a bőrszínt, nem jelezték, hogy „fehér bőrűt” szeretnének, örökbe fogadták, örökre szeretni fogják

A babájáról lemondó és az örökbe fogadó szülő szinte mindig megöleli egymást, így búcsúznak el. Sok kérelmező azt írja a papírra: ő még elfogadná a roma származást, de tart a környezetétől. Bemutatunk egy családot, ahol a szülők nem akartak válogatni.

Szökni próbált egy embercsempész Győrben, földre kerültek az őrrel

Három emeletet szaladt, egy másodpercen múlt, hogy nem jutott ki a járásbíróság udvarára.

Sokkot kaptunk, és tudtuk, hogy valami szörnyűség történt

Idegőrlő órák elevenedtek meg a Győri Törvényszéken, ahol folytatódott a két villanyszerelő meggyilkolásával vádolt vállalkozó pere. Az egyik áldozat felesége arról beszélt, hogy élte meg, hogy három évvel ezelőtt a férje egy reggel elment dolgozni, és soha többet nem látták.

Az egész várost lázban tartotta egykor a szentiváni klán, csak a butikosok és a hentesek sírtak

Áfacsalás miatt vettek őrizetbe embereket nyolc évvel ezelőtt, a házaikban látható luxus mindenkit megdöbbentett. A győri ügyben azóta sincs ítélet, de néhányukat a drogüzleteik miatt már életfogytig tartó börtön fenyeget. Idén már ítélet lehet.

Nem önámítás, hogy a forró időszakok intenzitása és hossza egyre növekszik

Az időjárási adatok évszázados ismeretében nehéz azt mondani egy időjárási jelenségre, hogy ilyen még nem volt. Vagy egyre gyakrabban mondhatjuk ezt teljes joggal?

Nagy győri szúnyoginvázió: Borkai annak idején bocsánatot kért, Dézsi most a Facebookon beleállt

Vakarózás nélkül nem lehet meglenni Győrben a szabadban. A polgármester a Facebookon szakértett, majd megtalálta azt az embert, aki az ígéret szerint személyesen ismeri a győri és környéki szúnyogokat. Kérdés, ki a felelős: Brüsszel? A szél? Az árvíz? A szomszéd falvak? És mikor lesz vége?