Laczó Balázs

RSS

Letiltotta a Facebook a zenekar hirdetését, mert az ibafai papnak fapipája volt

A győri Belvárosi Betyárok zenekar legújabb dala és abból készült animációja a híres fapipás ibafai papról szólt, és nem jelenhetett meg hirdetésként a Facebookon, mert „dohányterméket reklámoz”. Hiába papi fapipa.

12 évet kapott a 10 hónapos gyermeke anyját megölő, majd a csecsemőt magára hagyó kajárpéci férfi

Hét és fél évről változtatta 12 év börtönre az ítéletet a Győri Ítélőtábla. „Elvettem fiamtól az édesanyját és magamat is” – mondta a 32 éves gyilkos apa az utolsó szó jogán.

Romboló és pusztító kilenc év után zárult le a pécsi egyetemi vesztegetés pere

A volt főigazgató büntetését 8 évről 5 évre enyhítette a Győri Ítélőtábla. Mások is kevesebbet kaptak – főként az idő múlása miatt.

Börtönben marad a lefogyott Fekete Dávid

Újabb két hónapig bent marad az énekes a börtönben, a bíróság indokai már-már „régi ismerősök”: az első a bűnismétlés veszélye. Azt már pontosan tudja a csalássorozat miatt eljárás alá vont Fekete Dávid, hogy hová költözne, ha kiengednék, egy belvárosi lakás címét jelölte meg. A tárgyalásra ezúttal eljött édesanyja és testvére is.

Még a legmodernebb frizura is ered valahonnan, és Sanyi bácsi a 63 év alatt biztos találkozott vele

Milyen vendég Tordy Géza a fodrásznál és milyen volt Palotai Károly? A borotválást kérő pártbizottsági első titkárt úrnak vagy elvtársnak kellett szólítani? Melyik frizura készítését nem vállalta Nagy Sándor, a 80 éves, aranykoszorús győri borbély, aki 63 éve van a pályán, és fél Győrt megnyírta már?

Köztéri szoborral adóztak halott lányuk emlékének

Jó ómen, ha egy köztéri szoborhoz születése pillanatától legenda fűződik. A győri Bem téren nemrég felavatott új szoborpár randevúzókat ábrázol. Lebó Ferenc Munkácsy-díjas győri szobrászművész alkotásának hátulján ezt olvashatjuk: „Trixi emlékére”. Milyen lány volt Trixi?

Idézőjeles szabadságharcosok, kivégzésmentes felkelés – Megnéztük, mit tanulnak ötvenhatról a belarusz gimnazisták

Szűkszavúan beszél, de legalább beszél 1956-ról a volt Szovjetunió területén használt középiskolás történelemtankönyv. Megnéztük, mit tanulnak a 11. osztályosok Belaruszban.

Nem az a védelem célja, hogy felmentsék a késelő diákot, de tisztázni akarják, hogy autista-e

A második orvosi véleményt csatolta be a késelő győri diák ügyvédje, ez alátámasztja azt, hogy H. András autizmus spektrumzavarban szenved. Hogy ettől másként kell-e megítélni a tanárnő megtámadását, a bíróság talán még idén eldönti.

A győri átjáró, ahol mindig áll, reménykedik és elkésik mindenki

Ha eljön Győrbe, ne hagyja ki az Újlak utcai vasúti átjárót! Hatalmas az átmenő forgalom, és a sorompó egy órából félórát zárva tart, néha úgy, hogy nyolc percig nem jön a vonat. Változás nem lesz.

Előválasztás vidéken: Itt lehet a Stop Gyurcsányra szavazni?

Vidéken a falvakban is tartanak előválasztást, az egyik ilyen helyszín a Győr-Moson-Sopron megyei Écs. Ez az a választókörzet, ahol huszonhét éve nyert utoljára baloldali politikus, ennél kormánypártibb körzet kevés létezik. Ott voltunk, megnéztük.

Nem nézték a bőrszínt, nem jelezték, hogy „fehér bőrűt” szeretnének, örökbe fogadták, örökre szeretni fogják

A babájáról lemondó és az örökbe fogadó szülő szinte mindig megöleli egymást, így búcsúznak el. Sok kérelmező azt írja a papírra: ő még elfogadná a roma származást, de tart a környezetétől. Bemutatunk egy családot, ahol a szülők nem akartak válogatni.

Szökni próbált egy embercsempész Győrben, földre kerültek az őrrel

Három emeletet szaladt, egy másodpercen múlt, hogy nem jutott ki a járásbíróság udvarára.

Sokkot kaptunk, és tudtuk, hogy valami szörnyűség történt

Idegőrlő órák elevenedtek meg a Győri Törvényszéken, ahol folytatódott a két villanyszerelő meggyilkolásával vádolt vállalkozó pere. Az egyik áldozat felesége arról beszélt, hogy élte meg, hogy három évvel ezelőtt a férje egy reggel elment dolgozni, és soha többet nem látták.

Az egész várost lázban tartotta egykor a szentiváni klán, csak a butikosok és a hentesek sírtak

Áfacsalás miatt vettek őrizetbe embereket nyolc évvel ezelőtt, a házaikban látható luxus mindenkit megdöbbentett. A győri ügyben azóta sincs ítélet, de néhányukat a drogüzleteik miatt már életfogytig tartó börtön fenyeget. Idén már ítélet lehet.

Nem önámítás, hogy a forró időszakok intenzitása és hossza egyre növekszik

Az időjárási adatok évszázados ismeretében nehéz azt mondani egy időjárási jelenségre, hogy ilyen még nem volt. Vagy egyre gyakrabban mondhatjuk ezt teljes joggal?

Nagy győri szúnyoginvázió: Borkai annak idején bocsánatot kért, Dézsi most a Facebookon beleállt

Vakarózás nélkül nem lehet meglenni Győrben a szabadban. A polgármester a Facebookon szakértett, majd megtalálta azt az embert, aki az ígéret szerint személyesen ismeri a győri és környéki szúnyogokat. Kérdés, ki a felelős: Brüsszel? A szél? Az árvíz? A szomszéd falvak? És mikor lesz vége?

Aki a börtönben lesz öngyilkos, jó eséllyel előbb-utóbb kint is az lett volna

A Győrben most elítélt pedofil rab másfél héttel a büntetés kiszabása után végzett magával, míg mások hosszú évek után választották a rács mögött ezt a megoldást. Többek között Végh József kriminálpszichológussal elevenítettünk fel eseteket, a mögöttük kirajzolódó motivációval együtt.

Be voltam szarva, ilyen még nem volt velem, vallotta a villanyszerelős kettős gyilkosság vádlottja

Elkezdődött a két villanyszerelő meggyilkolásával vádolt győri építési vállalkozó pere a Győri Törvényszéken. Szerinte ártatlan, a vádirat egyetlen mondata sem igaz.

Homoszexualitásból nem lesz pedofília, ilyet még nem láttam

Aki pedofil, az annak is születik? Ha valaki emiatt kér segítséget, azt feljelenti az orvos? Feller Gáborral, a győri Petz Aladár Egyetemi Oktató Kórház pszichiáter főorvosával beszélgettünk.

Soha többet nem mehet gyerekek közelébe a fideszes képviselő volt titkára, aki kislányokról készített pornográf felvételeket

A Győri Járásbíróság jogerősen két év hat hónapra ítélte a 39 éves férfit, aki egy sapkába rejtett kamerával filmezte az öltözködő gyerekeket.

Neked most jön a java, szemét patkány! – indulatoktól forrva kezdődött el a villanyszerelő-gyilkosságként elhíresült per

A tárgyalóteremben az áldozatok hozzátartozói némán figyelték a gyilkossággal vádolt É. Imre szavait, aki ártatlannak vallotta magát az előkészítő ülésen. A folyosón viszont találkozott a rokonokkal a napszemüvegben maga elé meredő vádlott.

Rocky, a láb nélküli úszó újra megdöbbenti csodálóit

Huszonhárom évesen vágta le a vonat a lábait, negyvenhárom évesen pedig egy barátja rászólt: kezdi magát elhagyni. A győri Patkás Tamás Rocky azóta hatszor átúszta a Balatont, egyszer a Boszporuszt Isztambulnál. Következő cél San Francisco és az óceán.

Hamis tanúzás gyanúja miatt hallgatják ki a darnózseli hentes testvérét

A nő alibit biztosított a később emberölésért elítélt férfinak. Az áldozat családja szerint nem kérdés, hogy ez hamis tanúzás, az ügyvéd szerint nem fekete-fehér a dolog.

Óriásplázának álmodták, de inkább szellemkastélyra hasonlít a Quaestor-botrány egyik nagy szimbóluma

Aki a győri ETO-parkba vetődik, azt gondolhatja: a járvány intézte el a forgalmat. Ha kicsit tájékozott, a Quaestor-csődöt tekintheti hunyónak. Csakhogy egyik sem helytálló. A háromszintes központ első pillanattól fogva szellemvárosra emlékeztette az embert a plázák árnyékában. Most a WHB-vel hozták hírbe, vajon leveszi róla az átkot a cég?

Szövevényes jogi ügy miatt bukott 436 milliót a győri közszolgáltató

A polgármester Dézsi Csaba András szerint a fizetendő összeg jelentős része el van különítve. A tíz éve tartó eljárás a volt szeméttelep talajából kinyerhető gázenergiáról szólt.

Egykor 2 millió liter olajat tároltak ezekben az óriásgyűrűkben, most lakóparkot építenének a maradványokba

Tarjánpuszta szélén 20 darab óriási kerek, üres épületváz van. Egykor acéltartályok házaként szolgáltak, azokban pedig valaha egyenként 2 millió liter üzemanyagot tárolt az állam. Az önkormányzat 2002-ben megvette a területet, és álmodott egy nagyot.

Zsűri helyett bíróság: letartóztatták a Megasztárból ismert Fekete Dávidot

30 napra. Az ügyvédje fellebbezett. A bíróság előtt ott volt az egyik károsultja is, hogy Fekete „érezze a törődést”. A Telexnek részletesen elmondta a történetét.

Győri múzeumi éremlopás: 60 millió forintnyi érme tűnt el, gyanúsított van, de nem lopással vádolják

Ötvenkét darab, összesen 60 millió forintot érő érmét loptak a győri Rómer-múzeumból, van köztük 10 millió forintot érő is. Az eset legalább 10 éve történt, de csak 2019-ben derült ki, hogy évekig hamis érméket mutogattak a látogatóknak. Az ügy egyetlen gyanúsítottja nem a lopás miatt került a hatóságok látókörébe.

Nagyon örülünk, hogy nem lesz szóbeli, azzal a gyengébb sulikban szokták felhúzni a számokat

A digitális oktatás rendkívül flottul ment a budapesti Madách Gimnáziumban, ahol a diákok az utóbbi hetekben már tényleg nem nagyon találkoztak, nehogy megfertőződjenek. A győri Révai Gimnázium igazgatója szerint nehezebb dolga van a most érettségizőknek.

Ha betennék a vakcinát a sörbe, jövőre az egész ország be lenne oltva

Győr is megnyitotta a teraszszezont. Egy borozó törzsvendégei ingyen jutottak az első italhoz. Máshol friss hagymás lángos járt ingyen.