Sudár Ágnes

RSS

A győri tanárnő a diákjainak csinált videókat, a végén már a fél ország vele tanult

A várt erősorrendet felborítva nem egészségügyi dolgozó, hanem egy tanár nyerte a Győr-Moson-Sopron megyei Prima díjat a Covid-hősök kategóriájában, amelyről a helyiek szavazata döntött. Jármy-Takács Judit önszorgalomból készített videókat magyarból és történelemből, ezekből aztán bárki tanulhatott. És tanult is.

Győrbe járnak vásárolni az emberek a lezárt Szlovákiából

Szlovákia csütörtöktől bezárt, a felvidéki vásárlók megrohanták Győrt.

Az Audi nem teszi kötelezővé az oltást

November közepétől ismét oltópontot működtetnek a 13 ezer embert foglalkoztató gyár területén.

A tető helyett a teniszpályán landolnak a mentőhelikopterek Győrben

Amíg a Petz-kórház tetején kialakított helikopterleszálló burkolatát megjavítják.

Racionalitást ne keressen senki, mert az nincs

Megugrottak a Covid-számok, egyre több beteget ápolnak kórházban. Idén tavasszal hatvan önkéntest képeztek ki a Spartacus-programban, ám a civileket eddig nem engedték a betegágyakhoz. A program kitalálója, az orvosi kamara megyei elnöke ismét próbálkozik, de nem sok reménnyel. Pedig szerinte a magas halálozás egyik oka a relatív kevés ápoló.

A nagy győri Illegális Zebra Akció: rendőrök keresik a rejtélyes átkelőfelfestőt

A Győri Rendőrkapitányság büntetőeljárást folytat „közúti közlekedés biztonsága elleni bűntett” megalapozott gyanúja miatt. Az elkövető ismeretlen, egy zebrát festett fel egy forgalmas útszakaszra. Aztán a hatóságok felmarták.

Az MSZP egy rejtett kamerás felvételre hivatkozva azt állítja, a Fidesz hirdetésben keres embereket, hogy tabletes adatbázissal csöngessék végig a házakat Stop Gyurcsány petíciót aláíratni

A videók alapján egy ál-Fidesz-aktivista jelentkezett arra a győri hirdetésre, amelyben 1200 forintos órabérért keresnek aláírásgyűjtőket. A győri Fidesz azt mondja, a videók szereplői nem állnak szerződésben a Fidesszel, nincs tudomásuk fizetett aktivistákról.

Győrben megijedtek az előválasztás szervezői a fiatal szavazóktól, azt hitték, fideszesek

A fiatal szavazók megjelenése felbolygatta a győri választókörzetek nyugalmát. Az előválasztás második fordulójában becslések szerint eddig 15-20 százalékkal magasabb a részvételi arány, a most voksoló fiatalok 99 százaléka pedig nem vett részt az elsőben – mondják az aktivisták. A városban máris kombinálnak és találgatnak, a jobboldali mozgósítás sok szájból elhangzik, de bizonyíték nélkül.

A szülők csak akkor fognak megijedni, ha egyszer elviszik a gyereket iskolába, de a kapu tényleg zárva lesz

Segélykiáltásnak szánta a YouTube-on közzétett videóját az a győri tanár, aki egy hónapja jelentette be, hogy nem csinálja meg a pedagógusminősítéshez szükséges portfólióját. Interjú Neubauer Tamással, a Pedagógusok Szakszervezetének Győr-Moson-Sopron megyei elnökével, aki, úgy tűnik, hamarosan kényszerből otthagyja a pályát.

Előválasztás vidéken: Itt lehet a Stop Gyurcsányra szavazni?

Vidéken a falvakban is tartanak előválasztást, az egyik ilyen helyszín a Győr-Moson-Sopron megyei Écs. Ez az a választókörzet, ahol huszonhét éve nyert utoljára baloldali politikus, ennél kormánypártibb körzet kevés létezik. Ott voltunk, megnéztük.

A vámosszabadi afgán kimenekítetteknek fogalmuk sincs, mit hoz a jövő

Miközben Gulyás Gergely az Afganisztánból kimenekítettekről beszélt a kormányinfón, a Magyar Helsinki Bizottság jogásza százharminc kilométerrel arrébb, a zsúfolásig telt vámosszabadi menekülttábornál próbált választ adni az érintetteknek. Még azt sem tudják, hogy menekültügyi vagy idegenrendészeti eljárásban folyik-e az ügyük.

Koronavírusos lehet az egyik afgán menekült, karanténba került mindenki Vámosszabadiban

Valószínűleg szeptember 12-ig senki nem hagyhatja el a nyílt befogadóállomást, ahonnan alapesetben szabadon ki- és bejárhatnak a menedékkérők.

A háborúhoz már hozzászoktak, de ez most még őket is traumatizálta

Volt, akiért a két éve nem látott férje érkezett Ausztriából, más öt gyermekkel menekült el és vár a sorsára. Amikor a jövőről beszélnek, Amerikát, Kanadát, Európát említik. Magyarországot nem. A vámosszabadi menekülttáborban jártunk, ahol az Afganisztánból kimentett emberek vannak.

Sokkot kaptunk, és tudtuk, hogy valami szörnyűség történt

Idegőrlő órák elevenedtek meg a Győri Törvényszéken, ahol folytatódott a két villanyszerelő meggyilkolásával vádolt vállalkozó pere. Az egyik áldozat felesége arról beszélt, hogy élte meg, hogy három évvel ezelőtt a férje egy reggel elment dolgozni, és soha többet nem látták.

Több mint száz afgán menekült érkezett Vámosszabadiba

Három busszal érkeztek az afgán családok a Győrhöz közeli befogadóállomásra, akiket a tálib hatalomátvételt követően Afganisztánból menekített ki Magyarország. Ők eddig Röszkén és Tompán voltak hatósági karanténban, most nyitott táborba kerülnek.

Eltűnt a híres szivárványos kivilágítás a győri Jedlik-hídról, piros-fehér-zöld van helyette

A polgármester szerint „sületlenség”, hogy ennek bármi köze lenne a „pedofiltörvényhez”. Azt azonban nem tudtuk meg tőle, hogy mi a valódi ok, és lesz-e még szivárványszínű a világítás.

Nagy győri szúnyoginvázió: Borkai annak idején bocsánatot kért, Dézsi most a Facebookon beleállt

Vakarózás nélkül nem lehet meglenni Győrben a szabadban. A polgármester a Facebookon szakértett, majd megtalálta azt az embert, aki az ígéret szerint személyesen ismeri a győri és környéki szúnyogokat. Kérdés, ki a felelős: Brüsszel? A szél? Az árvíz? A szomszéd falvak? És mikor lesz vége?

Már most fáj, hogy nem jönnek a szlovákiai fogturisták

Győr-Moson-Sopron megyébe nemcsak nyugatról érkeznek fogászati páciensek, hanem Szlovákiából is. Olyannyira, hogy Győr egyes rendelői klientúrájuk akár háromnegyedét is a csallóközi régióból nyerik. Pontosabban nyerték eddig, mert a júliustól tartó mizéria megnehezíti a határátlépést. A magyar magánpraxisok egy részének már most fáj, hogy a csallóközi klientúrájuk néhány hét alatt a harmadára zuhant.

Itt vagyunk a torokkaparó füstben, az elázott padlón, hát hova tudnánk menni?

Pénteken Győrben kiégett egy panelház ötödik emeleti lakása, egy férfi meghalt. Napokkal a tragédia után visszamentünk az épületbe, sokak kálváriája ugyanis akkor kezdődik csak, amikor a tűzoltók és a híradóstábok levonulnak, a hírolvasók meg el is felejtik az egészet.

Be voltam szarva, ilyen még nem volt velem, vallotta a villanyszerelős kettős gyilkosság vádlottja

Elkezdődött a két villanyszerelő meggyilkolásával vádolt győri építési vállalkozó pere a Győri Törvényszéken. Szerinte ártatlan, a vádirat egyetlen mondata sem igaz.

Negyvenkét éves volt, alkoholista. A járvány alatt elvesztettük

A járvány harmadik hullámának hivatalosan vége, de mi lett a szenvedélybetegekkel – különösképp az alkoholistákkal – az alatt a 14 hónap alatt, amíg otthon kellett maradni, viszont inni is lehetett?

Nemzetiből a Nemzetibe – Bemutatkozott Győrben Bakos-Kiss Gábor

Népszínházat, minőséget és több határon túli meghívott rendezőt szeretne a budapesti Nemzetiből érkező új igazgató.

Hússzorosára nőtt a győri hulladékos cég vesztesége, és most sem tudni, ki az az A. Alexander

A győri fideszes polgármester szerint el lett cseszve a szerződés, az ellenzék azt firtatta, miért volt A. Alexandernek belépője a polgármesteri hivatalba.

Neked most jön a java, szemét patkány! – indulatoktól forrva kezdődött el a villanyszerelő-gyilkosságként elhíresült per

A tárgyalóteremben az áldozatok hozzátartozói némán figyelték a gyilkossággal vádolt É. Imre szavait, aki ártatlannak vallotta magát az előkészítő ülésen. A folyosón viszont találkozott a rokonokkal a napszemüvegben maga elé meredő vádlott.

Elbúcsúztak a halott anyától, feleségtől, ötezer-ötszáz forintot fizettek ezért

A férj azt mondja, lerázták, mindenki máshova küldte, mert nem érezték illetékesnek magukat a kellemetlen helyzetben.

A nyelvtanárok idő előtt elveszik a gyerekek kedvét már attól is, hogy belekezdjenek a mondatba

Harmincötezer diploma ragadhat be idén, ha nem lesz a tavalyihoz hasonló amnesztia, mondja Győr egyik legnagyobb nyelviskolájának vezetője, aki szerint ez még mindig igazságosabb lenne, mint az amnesztia. 1985-ben hét évet jósolt maguknak, azt gondolta, az állami nyelvoktatás ennyi idő alatt utoléri őket. Most viszont azt mondja, soha ilyen jó kilátásaik nem voltak. Ami nem az oktatási rendszer dicsérete.

Óriásplázának álmodták, de inkább szellemkastélyra hasonlít a Quaestor-botrány egyik nagy szimbóluma

Aki a győri ETO-parkba vetődik, azt gondolhatja: a járvány intézte el a forgalmat. Ha kicsit tájékozott, a Quaestor-csődöt tekintheti hunyónak. Csakhogy egyik sem helytálló. A háromszintes központ első pillanattól fogva szellemvárosra emlékeztette az embert a plázák árnyékában. Most a WHB-vel hozták hírbe, vajon leveszi róla az átkot a cég?

Újraindul az egészségügy, de örüljön, ha 2023 karácsonyáig térdprotézishez jut

A héten újraindulnak a halasztható műtétek, borítékolhatóan jóval hosszabb várólistákkal. Pedig Nyugat-Magyarországon már a járvány előtt is meghaladta a 100, esetenként a 300 napot az átlagos várakozási idő.

Nagyon örülünk, hogy nem lesz szóbeli, azzal a gyengébb sulikban szokták felhúzni a számokat

A digitális oktatás rendkívül flottul ment a budapesti Madách Gimnáziumban, ahol a diákok az utóbbi hetekben már tényleg nem nagyon találkoztak, nehogy megfertőződjenek. A győri Révai Gimnázium igazgatója szerint nehezebb dolga van a most érettségizőknek.

Háromezer audist oltanak koronavírus ellen a győri gyárban

Az állami oltási program keretében. Később a dolgozók családtagjaira is ki akarják terjeszteni a lehetőséget.