Sudár Ágnes

RSS

Egy órán át dobálta a dühöngő férfi a veszteglő vonatot, közben ráírta a vérével, hogy Help!

A síneken kóválygott véresen egy férfi, a Hegyeshalomból érkező vonatnak sikerült időben megállnia, így nem ütötte el; de utána rátámadt a szerelvényre. A vonatban húsz-harminc ember rekedt, mindenki menekült a kövek elől.

Győri polgármester a Telexnek: Tudomásom szerint, ha a Fudan jön, Budapestre jön

Az Ugytudjuk.hu arról írt, hogy a polgármester felvetette a kormánynak, hogy a kínai egyetem mehetne Győrbe is.

Perdöntő lehet egy most tett tanúvallomás egy befalazott munkagépről az eltűnt villanyszerelők ügyében

Folytatódott Győrben az eltűnt villanyszerelők meggyilkolásával gyanúsított É. Imre pere. A vád számára nagyon fontos tanú volt soron, az építési vállalkozó több hónap után ismét bilincsben hallgatta végig az ellene szóló kijelentéseket.

Elloptak egy komplett urnasírt Győr legnagyobb köztemetőjéből

Egyelőre talány, hogyan vihették el a nehéz köveket. Sok sírról lopnak el virágtartót, feszületet, egyebet, de alig egy hónapja egy másik sír fedlapjának is nyoma veszett.

Audi Hungaria: nincs export Oroszországba, jöhet a győri SEAT

Az orosz–ukrán háború árnyékában tartotta meg éves sajtótájékoztatóját az Audi Hungaria ma Győrben. A nagy számok és a nagy bejelentések rendre itt hangoznak el.

A tornateremből egykori kórtermekbe költöztették a menekülteket Győrben

Egy hétig laktak a győri Bartók-iskola tornatermében az Ukrajnából érkező, magyar ajkú menekültek, szerdán átköltöztették őket az évekkel ezelőtt bezárt kórház két volt szárnyába. Az egykori kórtermekben legalább külön lehetnek a családok.

A reggeli becsengetésre tele volt a tornaterem menekültekkel a győri általános iskolában

A szülők egy része ledöbbent és panaszt tett, amikor a győri Bartók általánosban reggel tudták meg, hogy az éjszaka ott szállásoltak el 77 ukrajnai menekültet.

Az ukrán beszállítók miatt alkatrészellátási gondokra készül a győri Audi

A háború elérte a győri Audit is: az ukrán beszállítóktól már alig érkezik alkatrész. Ezen a héten még ki tudják szolgálni a vevőiket a tartalékok felhasználásával, de ez a helyzet hosszú távon biztosan nem lesz tartható.

A győri Révai-gimnáziumban is tiltakoznak tanárok, ahol a pedagógus kar elnöke az igazgató

Horváth Péter, a Révai Miklós Gimnázium igazgatója azt mondta a Telexnek: szuverén emberek döntéséről van szó.

Az építési nagyvállalkozó, WHB-tulaj Paár Attila is Győr díszpolgára lesz

A győri közgyűlés zárt ajtók mögött döntött, kik kapják meg március 15-én a város legrangosabb díjait. Paár a szívcentrumot is támogatta, ahol a polgármester Dézsi dolgozik.

Jogerős: Kásler nyilatkozata a kirúgott igazgató rossz hírét keltette

A 2020. április 9-én a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórházból egy nap leforgása alatt elbocsátott dr. Csernavölgyi Istvánnak összesen 28 millió forintot ítélt meg most már jogerősen a Győri Ítélőtábla.

Sok helyen szinte lenullázta az óvodai dolgozók fizetésemelését a győri „gázügy”

Eddig ugyanis ingyen étkezhettek a győri munkahelyükön, de februártól van, ahol ennek vége. A város ugyanis 15 százalékkal csökkentette a működési támogatást, az intézmények közül többen így próbálják kimozogni a megszorításokat.

A győri egyetemé lett a szellemkórház. Mit kezd vele?

A győri Zrínyi utcai kórház több mint száz évig meghatározó szerepet töltött be a helyi betegellátásban. Tíz éve azonban már majdnem minden szárnya üres, az épületekről nehéz azt mondani, hogy a dicső múltat hirdetnék. Most megkapta a győri Széchenyi István Egyetem a tömböt, a campus modern egészségtechnológiai központot álmodott ide.

Sorra emelik a polgármesterek fizetését, és van, ahol a képviselők étvágya is megnőtt

A városvezetők törvény által előírt illetményemelése és annak következményei több önkormányzatnál vitát kavartak, mivel mindenhol kevés a pénz.

Népszámlálás Szlovákiában: 422 ezer plusz 34 ezer magyar él az országban

Ez csaknem nyolc százalék. A plusz 34 ezer úgy jön ki, hogy volt egy fő kérdés, és volt egy második is az „egyéb nemzetiséghez tartozásról”, erre ikszelték ennyien, hogy magyarok.

Győr az utolsó pillanatban talált gázkereskedőt, de ez hárommilliárdjába kerül

Rendkívüli közgyűlésen döntött a győri képviselő-testület: engedélyezi a Győr-Szolnak, hogy egy új gázkereskedővel szerződést kössön.

Hétfőn már hiányoztak az oltatlan tanárok az iskolákból, van olyan elitgimnázium, ahol a tantestület 5 százaléka nem dolgozhat

Hétfőtől nem dolgozhatnak azok a tanárok, akik nem oltatták be magukat, a kormány ugyanis már korábban kötelezővé tette nekik a koronavírus elleni oltást. Az ország egyik legismertebb, országos hírű iskolájában, a győri Révai gimnáziumban egy matek, egy német és egy angol szakos tanár döntött úgy, hogy nem oltatja be magát. Egy szegedi, egy debreceni és egy budapesti elitiskolában teljes az átoltottság, míg két másik fővárosiban már van egy-két hiányzó tanár.

Rövid időn belül ellehetetlenített volna ez a helyzet – mondja a Győrrel kötött szerződést felmondó gázkereskedő

Jellen Kornél szerint a győri hőszolgáltató a Global által leszállított földgázt már nyáron is elsősorban áramtermelésre használta fel, amelyből saját profitot termelt.

Lejárt a határidő, Győr nem talált új gázkereskedőt

Aki üzletet ajánlott, az 7,5 milliárd forinttal kér többet, mint a szerződést egy hete felrúgó, korábbi partner.

Győrben felmondja a szerződést a gázkereskedő, hét nap van megoldást találni

Győr hét éve a Global NRG-től vásárolja a földgázt, erre az évre is a fővárosi céggel kötött szerződést. Az elszabadult gázár miatt azonban a kereskedő újra akarta tárgyalni a megállapodást, sőt: visszamenőlegesen is kárigényt nyújtott be. Kenyértörésig vitték a dolgot, a Global a jövő héttől hivatalosan is felmondja a szerződést, Győrnek hét napja van új partnert találni.

A vámosszabadi tábor kiürült, budapesti albérletekben vannak az afgán menekültek

Szeptemberben még 270-en voltak a Vámosszabadi Befogadó Állomáson, amely most üresen áll. Mi lett azokkal az Afganisztánból kimenekített családokkal, akiket akkor idehoztak?

A győri tanárnő a diákjainak csinált videókat, a végén már a fél ország vele tanult

A várt erősorrendet felborítva nem egészségügyi dolgozó, hanem egy tanár nyerte a Győr-Moson-Sopron megyei Prima díjat a Covid-hősök kategóriájában, amelyről a helyiek szavazata döntött. Jármy-Takács Judit önszorgalomból készített videókat magyarból és történelemből, ezekből aztán bárki tanulhatott. És tanult is.

Győrbe járnak vásárolni az emberek a lezárt Szlovákiából

Szlovákia csütörtöktől bezárt, a felvidéki vásárlók megrohanták Győrt.

Az Audi nem teszi kötelezővé az oltást

November közepétől ismét oltópontot működtetnek a 13 ezer embert foglalkoztató gyár területén.

A tető helyett a teniszpályán landolnak a mentőhelikopterek Győrben

Amíg a Petz-kórház tetején kialakított helikopterleszálló burkolatát megjavítják.

Racionalitást ne keressen senki, mert az nincs

Megugrottak a Covid-számok, egyre több beteget ápolnak kórházban. Idén tavasszal hatvan önkéntest képeztek ki a Spartacus-programban, ám a civileket eddig nem engedték a betegágyakhoz. A program kitalálója, az orvosi kamara megyei elnöke ismét próbálkozik, de nem sok reménnyel. Pedig szerinte a magas halálozás egyik oka a relatív kevés ápoló.

A nagy győri Illegális Zebra Akció: rendőrök keresik a rejtélyes átkelőfelfestőt

A Győri Rendőrkapitányság büntetőeljárást folytat „közúti közlekedés biztonsága elleni bűntett” megalapozott gyanúja miatt. Az elkövető ismeretlen, egy zebrát festett fel egy forgalmas útszakaszra. Aztán a hatóságok felmarták.

Az MSZP egy rejtett kamerás felvételre hivatkozva azt állítja, a Fidesz hirdetésben keres embereket, hogy tabletes adatbázissal csöngessék végig a házakat Stop Gyurcsány petíciót aláíratni

A videók alapján egy ál-Fidesz-aktivista jelentkezett arra a győri hirdetésre, amelyben 1200 forintos órabérért keresnek aláírásgyűjtőket. A győri Fidesz azt mondja, a videók szereplői nem állnak szerződésben a Fidesszel, nincs tudomásuk fizetett aktivistákról.

Győrben megijedtek az előválasztás szervezői a fiatal szavazóktól, azt hitték, fideszesek

A fiatal szavazók megjelenése felbolygatta a győri választókörzetek nyugalmát. Az előválasztás második fordulójában becslések szerint eddig 15-20 százalékkal magasabb a részvételi arány, a most voksoló fiatalok 99 százaléka pedig nem vett részt az elsőben – mondják az aktivisták. A városban máris kombinálnak és találgatnak, a jobboldali mozgósítás sok szájból elhangzik, de bizonyíték nélkül.