Cséfalvay Attila

RSS

Spórolhatnak nálunk a szlovák autósok, de nincs benzinturizmus, a kamionok teletankja viszont fáj a kutaknak

A szlovák határszélről megérné átjárni tankolni Magyarországra, 75 forint is megspórolható literenként, amióta a forint tovább gyengült, idehaza pedig 480 forintban maximálták az üzemanyag árát. Benzinturizmusról azonban nem beszélhetünk. A tranzitforgalomban részt vevő külföldi fuvarozók itteni tankolásával viszont a töltőállomások nem járnak jól.

A párizsi olimpiára utazna a lebénult győri tornász

Kiegyensúlyozott, ágyhoz kötve is dolgozik, emellett streamer: mindig vannak céljai, most Párizsba szeretne eljutni a győri tornász, aki 14 éve egy rosszul sikerült szaltó miatt mell alatt lebénult. Közben azért reméli, a tudomány gyorsabban fejlődik, mint ahogy ő öregszik.

Egyedülálló csuklós busz győri tesztüzemben

A világon kategóriájában a legkönnyebb, legkisebb fogyasztású, viszont negyedével több ülésszám mellett is nagyobb befogadóképességű – ezt ígéri a Kravtex a szerdán bemutatott, vasárnapig Győrben tesztelés alatt lévő új csuklós buszáról.

Meghalt a másik elgázolt kerékpáros is, akit a bedrogozott szlovák terepjárós ütött el

Kétrendbeli halált okozó közúti baleset és segítségnyújtás elmulasztása a megalapozott gyanú: a szlovák terepjárós Jánossomorján elgázolt áldozata után a napokban a kórházban a Mosonmagyaróváron elütött kerékpáros is elhunyt.

Fékezés nélkül belehajtottak a sztrádán: „Láttam a videót, elborzadtam”

Amikor magához tért a fejtetőre állt kocsiban és megtudta, hogy balesete volt, azt kérdezte: ő volt a hibás? Miután nemleges választ kapott – hisz hátulról fékezés nélkül belehajtottak a sztrádán – ismét elveszítette az eszméletét a levéli férfi.

Pozitív lett a győri lövöldöző drogtesztje

A rendőrség elfogta a férfit, aki egy lopott riasztópisztollyal garázdálkodott.

A beruházó cég megindokolta, miért egy bádogsufni van a milliárdos támogatásból épülő geotermikus központ helyén

Teljesen kiépült, a meglévő távfűtésbe becsatlakozó geotermikus rendszer helyett csak egy termálkutat és egy visszasajtoló „lyukat” talált Mosonmagyaróváron Hadházy Ákos képviselő. Hárommilliárdos támogatás mellett ezt kevésnek érzi. Helyben úgy tudják, a közbeszerzés eredménytelensége miatt csak csúszik a projekt.

Lajtania: kisváros épül az üvegházak és a halfeldolgozó mellé a nyugati határszélen

A környezeti hatástanulmánynak köszönhetően tisztult a kép, hogy pontosan mi épülhet Bezenye és Hegyeshalom határán egymilliárd euróból. Lajtania gyakorlatilag egy kisváros lehet zöldségfeldolgozóval, haltenyésztéssel, gombatermesztéssel, 1100 lakással, iskolával, négycsillagos hotellel és szennyvíztisztítóval.

Összefogott a város a kisfiúért, aki a világon egyedülálló rendellenességgel született, de élni akar

A kromoszóma rendellenességgel született négyéves győrszentiváni Marcika nem törődött bele az orvosok jóslatába, és vegetálás helyett az életet választotta. Szülei is nagy küzdők: fejlesztésről fejlesztésre hordják, az ehhez szükséges új autóért hitelfelvételre kényszerültek. A civil segítség most bögrékkel és futóversennyel érkezik.

Patkánytanyás, őrzött saroktelek beépítésre vár

Középpontban egy üres győri saroktelek, amely tizenöt évig negyedévente telt meg szeméttel és patkánnyal, végül a város kitakarította, biztonsági cég őrizte, most bekerítették. Mindezt a város pénzén. Beépíthetik, hogy esély se legyen ide szemetet lerakni.

Pár hektáros föld ezerhatszáznegyvenhárom tulajdonossal

Elindult a rendszerváltás utáni földosztások bosszantó hagyatékának, az extrém eseteket szülő osztatlan közös tulajdonoknak a felszámolása. Van, aki dühöng, hogy elveszíti – igaz, pénzért cserébe – a rá eső földrészt, ugyanakkor az valóban nem tartható, hogy bármilyen döntéshez 1643 tulajdonos jóváhagyása kelljen, vagy hogy ezekre a földekre nincs támogatás, nem használhatók banki fedezetre.

Több mint száz afgán menekült érkezett Vámosszabadiba

Három busszal érkeztek az afgán családok a Győrhöz közeli befogadóállomásra, akiket a tálib hatalomátvételt követően Afganisztánból menekített ki Magyarország. Ők eddig Röszkén és Tompán voltak hatósági karanténban, most nyitott táborba kerülnek.

Három bezenyei ment le a tengerhez, de csak egy jött haza

Népszerűek a gyors adriai utak, főleg azok körében, akik még nem látták a tengert. A sofőr tapasztalt volt, az őt jól ismerő kollégája szerint első kerekes defektet megfogni nagy sebességnél szinte lehetetlen. Riport Bezenyéről.

Nagy győri szúnyoginvázió: Borkai annak idején bocsánatot kért, Dézsi most a Facebookon beleállt

Vakarózás nélkül nem lehet meglenni Győrben a szabadban. A polgármester a Facebookon szakértett, majd megtalálta azt az embert, aki az ígéret szerint személyesen ismeri a győri és környéki szúnyogokat. Kérdés, ki a felelős: Brüsszel? A szél? Az árvíz? A szomszéd falvak? És mikor lesz vége?

Újabb kártérítési kötelezettségbe futott bele a magyar állam, 10 millió eurót kell fizetnie egy portugál tortacégnek

A Dan Cake itteni leányát egy tartozásra hivatkozva számolta fel a bíróság, de a mostani nemzetközi ítélet szerint ezzel megsértette a két ország közti beruházásvédelmi egyezményt.

Két külön világ találkozik, pedig mindkettő Magyarországon van

Nemcsak a kontinenseket átívelő bevándorlás, de a belső migráció is komoly feszültségeket tud okozni. A munkásszállókon állandósultak a balhék Győr-Moson-Sopron megyében, a helyiek nem bírják a máshonnan érkezőket.

Kilencven eurót kap, aki egy idős embert rábeszél az oltásra Szlovákiában

Szlovákiában hamarosan indul a Covid-lottó, de nemcsak oltakozni, rábeszélni is érdemes lesz az alacsony átoltottságú országban, ahol a Szputnyik-vakcinát érdeklődés hiányában visszaküldték az oroszoknak. Trükközni is lehet, a házastársak például egymást is rábeszélhetik, akkor is jár a pénz. A parlament pénzügyi bizottságának elnöke aggódik, hogy sokba kerül ez Szlovákiának, mások szerint viszont beoltatta már magát, aki akarta.

Visszajönnek, a Szigetközben ragadnak

Kenuzni kanyargós és szűk szigetközi mellékágakban, ahová szinte úgy kell bebújni a csónakkal? Hódot lesni, kormorántelepnél fülelni, édesvízi medúzát kézben tartani? Ezt nyújtja a Szigetköz a messziről érkezőknek.

Elrobogott a motorcsónakos, nem segített a kajakosnak, akit vízbe borítottak a hullámai

A szlovák lajstromszámú motorcsónak vezetője látta, hogy ott a kajakos, mégis későn lassított. Utána még neki állt feljebb.

Nem véletlen, hogy földbe fektetnek a NER-lovagok

Amíg létezik a földalapú támogatás, alacsony a kamat és támogatott a földvásárlási hitel, addig nemhogy nincs kockázata a földvásárlásnak, hanem az egyik legjobb befektetés. Tíz év alatt majdnem háromszorosára növelte értékét, de ha egyszer szabad lesz a földpiac, még egy további bő duplázás is benne lehet.

Hatszázmilliós per, leszerelt ajtók és kerítésre dőlt fa lett a sorsa a tíz éve még virágzó kastélynak

Évek óta bezárva vár felújításra, látogatókra, alkotókra, rendezvényekre a hédervári kastély. Tulajdonosát néhány hete a Demeter Szilárdhoz köthető alapítványba tolták.

Az egyikük oltás nélkül kapott védettségi igazolványt, a másikuk igazolvánnyal hunyt el, és van, aki hetekig tartó küzdelmet folytatott az államigazgatással

Dolmány Attila színész márciusban kapta meg a kártyáját, de egy hibás adat miatt májusig kellett várnia egy használható igazolványra. Van, aki lélegeztetőgépen volt, amikor megérkezett a kártyája, és később el is hunyt. Vannak még homokszemek a fogaskerekek között.

Súlyos kártérítés lett a kiszorítósdik vége

A Sodexónak fizetendő kártérítéssel harmadik alkalommal állapították meg Magyarország felelősségét a cafeteriaszabályozás reformja miatt.

„Kiábrándító az egész, az embernek a jogállamba vetett bizalma is megrendül”

Perli a magyar államot egy brit férfi, Andrew Hunter, miután az általa vezetett cég 700 hektár földet bukott el itthon 2014-ben, a nagy újrapályáztatási hullámban. Pereltek itthon, de vesztettek, aztán nemzetközi fórumokra vitték az ügyet. Közel 2.5 milliárd forintnak megfelelő összeget ítéltek nekik, de egy fillért sem láttak még belőle. Júniusban folytatódik az ügy.

A csapat, ami nincs NER-kézben, és mindenkit meglepve jutott fel az NB I.-be

Talán saját magát is meglepve az NB I.-be jutott a Gyirmót FC Győr futballcsapata, pedig a bajnokság előtt sokan elkönyvelték, hogy a minden szempontból megerősödött Debrecen és Vasas a holtbiztos idei felkerülő. Azon kevés NB I.-es csapat lesznek ősszel, amelyik nincs NER-kézben. Apjuk álmát másodszor is teljesítették a Horváth testvérek.

A leukémiás gyermekeket a járvány idején is csak a szüleik bevonásával lehet gyógyítani

A leukémia ötven évvel ezelőtt szinte halálos diagnózist jelentett a gyermekeknél, mostanra 80-85 százalékra nőtt a túlélési arány. A Magyar Gyermekonkológiai Hálózat egy biobankot akar létrehozni, hogy még eredményesebben lépjenek fel a betegséggel szemben.

Tudományos diákversenyen nyert különdíjat a 44 éves exválogatott focista

Korsós György a győri egyetem hallgatója, a mindennapos testnevelés eredményeit hasonlította össze az amatőr és elit focistaképzéssel. OTDK-díjat ért.

Hihetetlen buszkígyó sárgállik Mosonmagyaróvárnál

Egy jövőbeli Volánbusz-megrendelés reményében gyártott Credobus Inovell 12-esek sorakoznak a kastély előtt.

Felnőtt-Disneyland? Az nem lesz. De ötezer munkahelyes agrárközpont még lehet

Bezenyén épült volna meg Michael Jackson apjának kaszinóvárosa. Eurovegasból semmi nem lett, pedig még Matolcsy György is egyengette az útját, de 450 milliárdos agrárközpont még lehet a kiváló fekvésű Bezenyén, az osztrák–szlovák–magyar hármashatárnál.