Gasztronómia

Házi szaloncukor-hekkelés: a vajkaramella, a fondant és a csokiba mártás trükkjei
Milyen volt a szaloncukrok őse, megéri-e helyette inkább vajkaramellát gyártani, illetve szaloncukor-e minden, amit csoki borít? Ha drága a boltban, csináljuk otthon!
Annyira megijedtünk a Mozart-golyó eltűnésétől, hogy legyártottuk otthon
Kell-e Mozart-golyó nélkül élnünk mostantól, muszáj-e házi golyógyárat nyitnunk, és mennyire bonyolult kézzel marcipánt készíteni? Precíz alkatoknak valódi örömmunka, de lehet, hogy valaki a közepén...
Tócsni és fánk: miért annyira ismerősek a hanukai ételek?
A hanukai fogásoknak mind szimbolikus jelentésük van, semmi sem véletlen, az viszont meglepő, hogy a legfontosabb ételek a régi magyar konyhának is alapelemei.
A curry egyáltalán nem indiai, hanem angol intézmény, mégis zseniális
A világ indiai ételeket nevez meg vele, holott Indiában nem létezik, a britek viszont nemzeti eledelükként hivatkoznak rá, de igazán senki nem tudja, mi az? Visszafejtjük a curry utazását a...
Bezár az ország egyik legjobb gourmet étterme, az Olimpia, török étterem nyílik a helyén
Jövőre már nem nyit meg a slow foodjairól ismert neves budapesti étterem. Séfje és tulajdonosa feladta, talán pályát is módosít.
Mit főzzünk a kínai negyed mágikus szószaival? Mi Mao Ce-tung kedvencével indítottunk
Mit kezdjünk a szójaszószokkal, főzőborral, ecetekkel, pasztákkal és olajokkal, amiket beszereztünk a kínai negyedben? Milyen kínai klasszikus ételek sülnek ki belőlük, és milyen hétköznapi...
Édes szappan, csípős kartonpapír: hogyan lehet átvészelni az ízlelés elvesztését, ha az ember...
Csirkeszárnyra kentem fermentált habaneroszószt, kanálszámra ettem vajas pirítóson és tojáson a csiliropogóst, és egyik sem csalt könnyeket a szemembe, miután koronavírusos lettem. Hogyan érdemes...
A rossz kenyér is egyre drágább, süssünk inkább otthon olcsóbbat, jobbat, egyszerűen!
Szakemberek segítségével fejtjük meg, miért olyan rossz a bolti kenyerek nagy része, és miért kerülnek egyre többe. Aztán megmutatjuk, hogyan lehet a legegyszerűbben a legjobb házi kenyeret...
Meghalt a tiramisu atyjának tartott Ado Campeol
Egyesek szerint az ő éttermében találták fel véletlenül a világhírű desszertet az 1960-as évek végén. 93 éves volt.
A karfiolt odaégetni, gőzölni, és vad dolgokkal enni nem kell félnetek
Az ősz legvagányabb zöldségéről még mindig sokan nem tudják, milyen hihetetlen ízeket és állagokat képes produkálni. Ehhez csak picit kell másképp hozzányúlni, mint amit a gyerekkorunk klasszikus...
Kövess minket Facebookon is!