Sütve, saját levelével, vagy ropogósan is bele lehet szeretni a karalábéba
2022. május 31. – 05:28
–
Ács Bori
Méltatlanul levegőnek nézett zöldség, aminek sokkal nagyobb megbecsülés járna. Nem beszélve a leveleiről, amik szépek és finomak is, csak ügyesen kell enni.
Főzelék rizsből, amit imád a világ: mi a jó a rizottóban, és mi lesz belőle másnap?
2022. május 29. – 12:06
–
Ács Bori
Miért fogadjuk el olyan nehezen, ha a rizs szaftos? Kellemes tevékenység-e a félórás kevergetés? Megmutatjuk azt is, hogyan lesz csodás partikaja a maradékból.
Krémes olasz tésztaszószok pár alapanyagból: a trükk a főzővízben rejlik
2022. május 22. – 12:19
–
Ács Bori
Eddig sem főztük rosszul a spagettinket, csak lehet még ennél is jobban csinálni. Ráadásul elég, ha van hozzá jó tészta, olaj, sajt vagy fokhagyma és chili. No meg víz.
A legillatosabb bodzaszörphöz sokkal több cukor és virág kell
2022. május 21. – 13:38
–
Ács Bori
Múlt héten még csak félig voltak nyitva a virágok a bodzabokrokon, ezért most hétvégére már mind szépen kinyílik, és lehet őket gyűjtögetni.
Az erdőn-mezőn sok minden ehető, de a gyűjtögetés kemény, nehéz és veszélyes munka
2022. május 17. – 22:30
–
Ács Bori
Egy napig folytattam gyűjtögető életmódot, de nem biztos, hogy életben maradnék, ha így kellene fenntartanom magam.
Mit főznek a legjobbnak ítélt hazai éttermek? Kedvenc ételeink a top helyek kóstolóiból
2022. május 17. – 15:07
–
Ács Bori
Véres krémes, égetett rétes, kivis zöld spárga, mákos nudli, zöld currys tarja és sok minden más, amit megkóstoltunk az ország legjobbnak ítélt éttermeinek kínálatából.
Az olaszok saját furcsa pizzaváltozatai: zsírban sült, tekert, vastag és krumplis
2022. május 15. – 12:02
–
Ács Bori
Az eredeti persze a nápolyi – de mi minden pizza még, amit annak hívnak maguk az olaszok, pedig nem is hasonlít a kemencés, kerek klasszikushoz? És mi az oka annak, hogy ennyiféle változat alakult ki?
Kell-e a világnak kinyomós majonézhab, és hogyan állítható elő otthon, szifonnal?
2022. május 13. – 21:29
–
Ács Bori
A Heinz limitált szériás majonézhabot gyártott egy podcastban elhangzott kósza ötlet nyomán: mi kipróbáltuk, elkészíthető-e, és ha igen, van-e értelme a szpréjonéznek.
A tabletta, ami nem drog, de ha elszopogatod, akkor édesnek érzed a savanyút – kipróbáltuk a...
2022. május 12. – 05:00
–
Ács Bori
Olyan vacsorán jártunk, amelyen végigettük az emberi táplálkozás történetét úgy, hogy a végén már azt se tudtuk, mi édes, és mi savanyú.
A Fidesz szerint a bogárevés maga a sötét liberális jövő – nekünk vásárolni, főzni és enni is...
A csúcsgasztronómiában menő, sok országban ősi hagyomány, itthon egyelőre drága és nehéz feladat ehető bogarakat és kukacokat vásárolni. Kóstoltunk sáskás burritót és lisztkukacos salátát is, hogy...