Ki éli túl a válságot, és ki zár be?
A megduplázódó alapanyagárakat, rezsit, bérköltséget képtelenség áremeléssel követni, mert annyiért nem lesz vendég. És ez egyre csak rosszabb lesz. Vendéglátósokkal beszélgettünk az éttermek...
A cirok a jövő gabonája – kipróbáltuk, milyen vele főzni
A cirok akkor is túlél, ha tovább melegszik a bolygó, ezért elkezdtünk vele barátkozni: beszerezni nehéz, egészben mesés, sőt, ügyesen a liszt is jól hasznosítható. Kása, palacsinta, lepénykenyér és...
Poké bowl: miért esznek emberek hideg rizsmaradékokat nyers hallal, aranyáron?
Óriási divat a hawaii eredetű poké bowl, ami egyrészt a dietetikusok álma, másrészt a sok egzotikus alapanyag miatt nem igazán környezetbarát és fenntartható étel, az áráról nem is beszélve....
Étteremajánló: váratlanul remek kávézó-reggeliző-kocsmát találtunk Szarvason
Minőségi, helyi alapanyagok, finom kávé, sör, bor, friss péksütemény, reggeli és vacsora: multifunkciós, európai hely az Alföld szélén.
A kenyérünnep igazi sztárja lehetne az elfelejtett ősmagyar lepénykenyér
Vagy akár a népmesék hamuban sült pogácsája is. Ősi magyar receptekkel mutatjuk meg, mi az, amit a legtöbb kultúra valamilyen formában megőrzött a legrégebbi ételei közül, nálunk viszont teljesen...
Meleg van, szomjasak vagyunk, mit igyunk, ami nem unalmas?
Nehéz meginni a napi sok litert tisztán vízből, de csak kicsit kell kreatívnak lenni ahhoz, hogy kicselezzük a saját kedvetlenségünket. Milyen a jó limonádé, jegestea, melyik a finom ízesített víz,...
A madártej úgy jó, ahogy van
A kifejezés ókori, a recept viszont nem régi, de nem is magyar. Angolkrém-e a madártej, vagy puding, kell-e cifrázni feltétekkel vagy sört ízesíteni vele?
Ez a válság földre viheti a magyar gasztroforradalmat
Rengeteget fejlődött a magyar vendéglátás a növekedés évtizedében, aztán gyorsan kapott két akkora pofont, ami után nehéz lesz felállni. A Covid-kilábalás közepébe rondított most bele a 2022-es...
Étteremajánló: a kedvenc indiai helyünk nem trendi, csak tökéletes
A Pándzsáb Tandoori nem felel meg a menő helyekről alkotott tipikus képnek, mégis tudja, amit itthon nagyon kevesen: a megbízható, minden alkalommal jó ételeket és tisztességes kiszolgálást.
Egy medúzaszerű lény, amely csodálatos, egészséges italt készít
A házi fermentálás legmenőbb világtrendje az erjesztett, savanykás-édes tea, azaz a kombucha készítése. De ki vagy mi az a scoby, hogyan kell életben tartani, hizlalni és rávenni, hogy finom italt...
Kövess minket Facebookon is!