Mitől lesz a brownie belül lágy, de a tetején roppanós?
március 17. – 12:32
–
Ács Bori
A félórás sütemény, aminek sikeréhez az a pár percre sem lankadó figyelem szükséges, hogy sütés közben elcsípjük a még éppen lágy és ragacsos állagot. Meg még pár apró trükk.
Amikor a túrógombócból fánk lesz
február 19. – 01:25
–
Ács Bori
Farsangi főzőiskola: egy fánk, ami félóra alatt elkészül, nem szükséges keleszteni, formázni, elég hozzá egy tál és egy egy lábos, amiben kisütjük. Extrán szuper a tetejére csurgatott tejföltől és...
Ezt a palacsintát tuti nem lehet elrontani
január 25. – 18:54
–
Ács Bori
Az amerikai palacsintát könnyű megfordítani és nem szakad. A légies állagot egy különleges kémiai folyamat segíti elő, ami három alapanyag találkozásakor keletkezik.
Munkabefektetés nulla, haszon végtelen – újévi malacsült cafatos-szaftos kiadásban
2023. december 28. – 12:02
–
Ács Bori
Nehéz elképzelni emberkímélőbb receptet annál, mint hogy a húst betesszük a sütőbe, ott hagyjuk, kivesszük, megesszük, és finom lesz. Újévi pulled pork, egyszerűen.
A vargabéles tízpercesre egyszerűsítve is ugyanolyan csodás
2023. november 10. – 16:20
–
Ács Bori
A vargabéles lényegében egy sült, édes túrós tészta, ha van rajta burok, ha nincs. Ebben a receptben eldobjuk a külső réteget, ettől gyorsabb, egyszerűbb, de az eredeti élmény nem változik, sőt.
Különleges gombát szereztem, most mit kezdjek vele?
2023. október 26. – 16:09
–
Ács Bori
Az erdei gomba a növényi – illetve nem állati – alapanyagok libamája, csodálatos bármihez – most éppen mandulával kevert tölteléknek, sütőtökben kapott helyett.
Barna vaj, mandula, szilva: puccos sütemény kezdőknek
2023. október 4. – 14:21
–
Ács Bori
Nem mindig kellenek bonyolult konyhatechnikák a szép és finom végeredményhez, ez a torta például negyedórányi munkát igényel, és a szuperszezonját élő szilvát használja fel.
A tegnapi rizsmaradék nyers tojástól lesz mai szuperebéd
2023. szeptember 27. – 13:28
–
Ács Bori
Persze nem nyersen esszük meg a tojást, hiszen a rizs hője megfőzi nekünk. Ötperces, szép, olcsó és egyszerű ebéd maradékmentéssel, ami tényleg mindent megad, amire szükségünk van.
Húszperces, egyszerűsített ratatouille, amihez rajzfilmpatkány sem kell
2023. szeptember 20. – 18:13
–
Ács Bori
A nyár végi zöldségdömping legjobb formája a franciák zöldségraguja, amihez most egy mosogatás- és emberbarát, időtakarékos módszert mutatunk.
Paradicsombefőzés halálos kínok nélkül, egyszerűen
2023. augusztus 31. – 13:52
–
Ács Bori
Egyetlen tepsiben, macerás passzírozás nélkül, egyszerűbb héjazós trükkökkel készül a legemberbarátabb paradicsombefőtt.