A salátatekercs a földkerekség legjobb kánikulafogása
Nyári tekercs, vietnámi tekercs: az étel, ami a legtökéletesebben képes minden friss ízt és állagot egy falatba tömöríteni. Tekergetni kicsit pepecs, de megéri.
Visszatér a főzőiskola: pirított rizs, a recept, ami nem recept
A pirított rizs életet ment, egy olyan alaprecept, ami akárhogyan variálható, gyors, tápláló és jó, nem is kell hozzá igazán recept, csak egy alapmódszer.
Mitől lesz a brownie belül lágy, de a tetején roppanós?
A félórás sütemény, aminek sikeréhez az a pár percre sem lankadó figyelem szükséges, hogy sütés közben elcsípjük a még éppen lágy és ragacsos állagot. Meg még pár apró trükk.
Amikor a túrógombócból fánk lesz
Farsangi főzőiskola: egy fánk, ami félóra alatt elkészül, nem szükséges keleszteni, formázni, elég hozzá egy tál és egy egy lábos, amiben kisütjük. Extrán szuper a tetejére csurgatott tejföltől és...
Ezt a palacsintát tuti nem lehet elrontani
Az amerikai palacsintát könnyű megfordítani és nem szakad. A légies állagot egy különleges kémiai folyamat segíti elő, ami három alapanyag találkozásakor keletkezik.
Munkabefektetés nulla, haszon végtelen – újévi malacsült cafatos-szaftos kiadásban
Nehéz elképzelni emberkímélőbb receptet annál, mint hogy a húst betesszük a sütőbe, ott hagyjuk, kivesszük, megesszük, és finom lesz. Újévi pulled pork, egyszerűen.
A vargabéles tízpercesre egyszerűsítve is ugyanolyan csodás
A vargabéles lényegében egy sült, édes túrós tészta, ha van rajta burok, ha nincs. Ebben a receptben eldobjuk a külső réteget, ettől gyorsabb, egyszerűbb, de az eredeti élmény nem változik, sőt.
Különleges gombát szereztem, most mit kezdjek vele?
Az erdei gomba a növényi – illetve nem állati – alapanyagok libamája, csodálatos bármihez – most éppen mandulával kevert tölteléknek, sütőtökben kapott helyett.
Barna vaj, mandula, szilva: puccos sütemény kezdőknek
Nem mindig kellenek bonyolult konyhatechnikák a szép és finom végeredményhez, ez a torta például negyedórányi munkát igényel, és a szuperszezonját élő szilvát használja fel.
A tegnapi rizsmaradék nyers tojástól lesz mai szuperebéd
Persze nem nyersen esszük meg a tojást, hiszen a rizs hője megfőzi nekünk. Ötperces, szép, olcsó és egyszerű ebéd maradékmentéssel, ami tényleg mindent megad, amire szükségünk van.
Kövess minket Facebookon is!