Húsgombócos spagetti, az értelmetlen boldogság
november 25. – 11:33
–
Ács Bori
Rengeteg olyan étel létezik, aminek vannak ugyan olasz gyökerei, de valójában Amerikában születtek. Ilyen a húsgombócos spagetti is, ami annak ellenére, hogy a gombócok ide-oda csúszkálnak a...
Caponata: édes-savanyú nem Kínából, hanem Szicíliából
október 5. – 11:22
–
Ács Bori
Olasz étel, ami nem tészta, hanem csupa zöldség, és van benne egy csomó minden, amitől háromszorosan lesz édes és savanyú egyszerre, közben mégis vegán marad. Ez a caponata, amelynek ebben a...
A legendás módszer, amivel magától készül el a kenyér
augusztus 20. – 10:05
–
Ács Bori
A csodarecept semmi újat nem talált fel, mégis elindított egy olyan folyamatot, ami miatt mára sokkal többen ismernek, keresnek, vagy készítenek jobb kenyereket. Hasznos módszer-e a dagasztás...
A salátatekercs a földkerekség legjobb kánikulafogása
július 10. – 18:14
–
Ács Bori
Nyári tekercs, vietnámi tekercs: az étel, ami a legtökéletesebben képes minden friss ízt és állagot egy falatba tömöríteni. Tekergetni kicsit pepecs, de megéri.
Visszatér a főzőiskola: pirított rizs, a recept, ami nem recept
május 25. – 09:23
–
Ács Bori
A pirított rizs életet ment, egy olyan alaprecept, ami akárhogyan variálható, gyors, tápláló és jó, nem is kell hozzá igazán recept, csak egy alapmódszer.
Mitől lesz a brownie belül lágy, de a tetején roppanós?
március 17. – 12:32
–
Ács Bori
A félórás sütemény, aminek sikeréhez az a pár percre sem lankadó figyelem szükséges, hogy sütés közben elcsípjük a még éppen lágy és ragacsos állagot. Meg még pár apró trükk.
Amikor a túrógombócból fánk lesz
február 19. – 01:25
–
Ács Bori
Farsangi főzőiskola: egy fánk, ami félóra alatt elkészül, nem szükséges keleszteni, formázni, elég hozzá egy tál és egy egy lábos, amiben kisütjük. Extrán szuper a tetejére csurgatott tejföltől és...
Ezt a palacsintát tuti nem lehet elrontani
január 25. – 18:54
–
Ács Bori
Az amerikai palacsintát könnyű megfordítani és nem szakad. A légies állagot egy különleges kémiai folyamat segíti elő, ami három alapanyag találkozásakor keletkezik.
Munkabefektetés nulla, haszon végtelen – újévi malacsült cafatos-szaftos kiadásban
2023. december 28. – 12:02
–
Ács Bori
Nehéz elképzelni emberkímélőbb receptet annál, mint hogy a húst betesszük a sütőbe, ott hagyjuk, kivesszük, megesszük, és finom lesz. Újévi pulled pork, egyszerűen.
A vargabéles tízpercesre egyszerűsítve is ugyanolyan csodás
2023. november 10. – 16:20
–
Ács Bori
A vargabéles lényegében egy sült, édes túrós tészta, ha van rajta burok, ha nincs. Ebben a receptben eldobjuk a külső réteget, ettől gyorsabb, egyszerűbb, de az eredeti élmény nem változik, sőt.